Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonimka5621 že se mazlík nepořizuje pro dítě, ale pro dospělé - nemáš utříděné myšlenky, váháš už teď, nepořizuj. Pes není hračka, je to závazek na minimálně 10 let.
@martina.se ja vim ze je to zavazek na x let
… Pejska chci uz delsi dobu a ne jenom kvuli malemu ale i kvuli sobe a chci fakt malinkou rasu coz je civava a tak
premyslim jen protoze cekam druhe… Kdybych nebyla tehotna tak uz pejska doma mam bez vahani…
@Anonimka5621 píše:
@martina.se ja vim ze je to zavazek na x let… Pejska chci uz delsi dobu a ne jenom kvuli malemu ale i kvuli sobe a chci fakt malinkou rasu coz je civava a tak
premyslim jen protoze cekam druhe… Kdybych nebyla tehotna tak uz pejska doma mam bez vahani…
budeš o něj mít postaráno i v době, kdy budeš chodit do práce atd?
já bych do toho nešla, není čas a prostor se věnovat 2 dětem plus psovi..
Já bych bez našeho psa nedala ani ránu, máme větší plemeno a všichni mě teď zrazovali, ať ho dám pryč, co když alergie apod… Ale po tom, čím jsme si prošli a jak moc mi pomohlo, když cítil, že jsem na dně a on se ke mě schoulil mu to nikdy nezapomenu.. Vím, jak těžké bude ten čas skloubit i s pesanem, ale pro nás je právě jak naše dítě, takže ja bych ho nedala a udělám vše pro to, aby byl takhle moc šťastný i dál, děti miluje, bříško hezky hlídá a věřím že to zvládneme…
Každopádně pokud si nejsi jistá, tak nepořizuj, ne teď. Pokud nevíš, jak to budeš zvládat, tak je jedno, jak je ten psík velký, stále potřebuje stejnou péči jako venčení, procházky a hry..
Být na tvém místě, asi bych do toho nešla. Budeš mít docela malý věk. rozdíl mezi dětmi, na psa bude málo času. Už jsi někdy nějakého měla?
Tam o cas nejde
to bych zvladala a navic mame barak se zahradkou takze i dost prostoru na behani by mel… Me jde spis o to ze se bojim aby druhe ditko treba nemelo alergii nebo tak :/
@Anonimka5621 To ale nikdy předem nevíš. Pokud se obáváš alergie, podívej se po nelínajících plemenech.
@martina.se vzhledem k tomu ze si chlap nepteje abych pracovala si myslim ze toho casu bude dost
@demian dekuji ![]()
Tak když už máš zkušenosti se psem, tak si to umíš líp představit. Ale stejně bych asi počkala min. rok. Znám několik čivav a z malých dětí nejsou zrovna odvázané. Mně přijdou pořád ze všeho vystresované a děti jsou na ně hrr, můžou jim ublížit.
@Anonimka5621 píše:
@martina.se vzhledem k tomu ze si chlap nepteje abych pracovala si myslim ze toho casu bude dost@demian dekuji
@Anonimka5621 píše:
Tam o cas nejdeto bych zvladala a navic mame barak se zahradkou takze i dost prostoru na behani by mel… Me jde spis o to ze se bojim aby druhe ditko treba nemelo alergii nebo tak :/
hele, to se stejně neprojeví hned atd.. a navíc se říká, že když v tom dítě vyrůstá, je lepší, než když pořídíš zvíře později.. my máme tedy morčata, ale musím malého pořád hlídat - strká k nim prsty, kdyby byl s nima sám, určitě jim samou láskou ublíží (nemá samože cit).. s tím psem to bude podobné - až dítě pobere rozum a začne mít cit, pak zvíře..
Dobry den, premyslim o porizeni maleho pejsanka… Malemu je rok a pejsky desne miluje… Ale jsem tehotna a vsichni me od toho odrazuji kvuli druhemu mimcu… Co myslite vy?