Výmarský ohař v bytě

12692
13.4.16 19:18

Vymarsky ohař v bytě

Zdravím. S pejsky máme již jisté zkušenosti a ten věrný společník nám doma chybí. Chtěli bychom s manželem ale jen vymara. Máme dítě a kočku. Času bude dost. Manžel dělá na směny a má 4 dny v týdnu volno a jen dvě denní ( ty bych vykryla já protože stejně musím pro syna do školky). Máte někdo toto plemeno v bytě? Můžete mi napsat váš denní program? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.4.16 19:33

Ano, my mame v panelaku vymarku. Jiz 6 rok. Jelikoz je to nas prvni pes, zacatky nebyly uplne jednoduche, ale myslim, ze se nam povedlo ji pomerne dobre vycvicit. Miluje lidi, takze je to hodne vitaci pejsek :) Co se tyce zivota v byte, nevidim naprosto zadny problem. Pokud mate dostatek casu na prochazky, pejsek bude spokojeny. My chodime normalne do prace, vydrzi i 10-12hod. sama doma. Nesteka, nic nenici (jako stene toho trochu znicila). Je potreba ji aspon 3× tydne hodne vybehat s tenisakem. Neni moc velky rozdil mit psa v byte nebo na zahrade, protoze i na te zahrade pes potrebuje pozornost panicka a pravidelne prochazky. Samotneho ho pobihat bavit nebude.

Příspěvek upraven 13.04.16 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.16 19:33

Radsi anonymne, pokud nehodlate cely zivot obetovat psovi, tak si vymara neporizujte. Najdete si na facebooku skupinu vymarsky ohar a „promluvte“ si s majiteli. Sveho vymara miluju, ale kdybych doopravdy vedela, jake to s nim bude nikdy bych si ho neporizovala.

• Citovat
  • Upravit
13.4.16 19:48
@Anonymní píše:
Radsi anonymne, pokud nehodlate cely zivot obetovat psovi, tak si vymara neporizujte. Najdete si na facebooku skupinu vymarsky ohar a „promluvte“ si s majiteli. Sveho vymara miluju, ale kdybych doopravdy vedela, jake to s nim bude nikdy bych si ho neporizovala.

A v cem je u vas problem? U nas asi jedine to, ze miluje navstevy a ty si ponekud privlastnuje a taky to, ze sou vsude chlupy a kapky od toho, jak pije. Ale to bude u kazdeho plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
13.4.16 19:49
@Anonymní píše:

Můžete se více rozepsat? Myslím že každý pes potřebuje péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.4.16 20:02

My máme maďarského ohaře v bytě a není vůbec žádný problém. Ohaři obecně jsou temperamentní povahy, potřebujou zaměstnat hlavu i vyběhat. Prostě to není pes, kterému stačí obejít na vodítku blok a domů. Pokud jste i vy aktivní, nejsou pro vás výlety/delší procházky problém, je to skvělý parťák. S dětmi bez problémů, s kočkou v bytě bez problémů.
Teď jsem na mateřské, takže procházka dopoledne 1 hodinu a odpoledne 1-2 hodiny není problém, pak večer 5 minut na čůrání. Když jsem chodila do práce, bylo to náročnější, ale holt jsme si ho pořídili, takže jsme tomu přizpůsobili i náš život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.4.16 20:08

My mame extra hyperaktivniho rano chodi behat, pres den na kolo, vecer opet behat- pohybu ma tolik, co by jineho psa zabilo. Ma vycvik poslusnosti, poslechne na slovo. Ale nejvetsi problem je, ze nevydrzi sam ani chvili. Zdemoloval cely dum, zahradu, auto… A to staci odejit na 15 minut…

• Citovat
  • Upravit
15134
13.4.16 20:14

To je pes, který potřebuje hodně pohybu jinak zblbne. Sousedi měli, nakonec se ho báli sami. Pokousal většinu obyvatel včetně mne.Je pravda, že na něj moc času neměli, mysleli, že mu postačí venčení jako nějakému gaučákovi. Snad se vám to podaří lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
13.4.16 20:18
@petruše33 pohyb nám rozhodně není cizí :) jak je hezky, trávíme venku půl dne, jezdíme na výlety, máme rádi procházky. Řekla bych, že jsme taková normální rodinka. Když se dá, jsme venku. Ale je mi jasný, že pejsek potřebuje být venku za každého počasí.
@Anonymní píše:
My mame extra hyperaktivniho rano chodi behat, pres den na kolo, vecer opet behat- pohybu ma tolik, co by jineho psa zabilo. Ma vycvik poslusnosti, poslechne na slovo. Ale nejvetsi problem je, ze nevydrzi sam ani chvili. Zdemoloval cely dum, zahradu, auto… A to staci odejit na 15 minut…

tohle nám dělal i bišonek. Nevydržel doma ani deset minut. ale tam vidím problém ve výchově. Jakého jsme si ho naučili, takového jsme ho měli. Máte fenku nebo psa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
13.4.16 20:20

@boball Kdybychom na něj neměli čas, tak si nebudeme pořizovat ani gaučáka :) máme kousek cvičák, chceme si zaplatit i odborný výcvik na cvičáku s asistentem. Nechceme nic podcenit. Cítíme, že nám ještě jeden člen domácnosti chybí. Parťák pro mě na brusle, na procházky, chlapovi na běhání a synovi prostě kamarád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
13.4.16 20:23

@Mrs.M no tak směle do toho…pes život skvěle obohatí

No a naučit ho samotě normálně jde, ale musí se hned odmala a pěkně pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.4.16 20:31

@Mrs.M chcete fenu? co znam psy jsou dost dominantni.
Vizsly jsou submisivnejsi, teda ty, co znam, mne jsou milejsi. Al :mrgreen: e to je asi jedno, vid?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
13.4.16 20:34

@Mrs.M kdyz nepodcenite vychovu, tak to zvladnete. A velky pes v byte je ok, meli jsme. Ja ted davam prednost mensim psum, ale velky je ok. Zaklad je jedna velka prochazka denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.4.16 20:36

Máme, teď už 13ti letého, maďara. Byli původně tři, zbyl poslední staroch. Prožili život jak v bytě, tak na zahradě. Řekla bych, že ohledně potřeb budou plemena velmi podobná. Není to pes permanentně na vodítko, leda že bys trávila denně několik hodin v poklusu. Potřebuje pohyb, potřebuje volnost, potřebuje tudíž výcvik. Vyplatí se ho odmala naučit nosit míčky, oceníš třeba když budeš nemocná nebo bude málo času. Nauč ho běhat u kola, bruslí, začni ty sama běhat. U dětí i psů platí, že kdo se nudí, zlobí. Dítě leze po stole a pes tahá odpadky a kouše boty. Já už bych psa do paneláku nechtěla, jsem znechucená okolím díky nevychovaným smetákům- ale to je jen můj problém, to nemusí nikoho trápit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
13.4.16 20:43

My mame madaracka-uplne stejna, jen rezava.. V bytovce byla 10 let :-) ted dva roky v baraku a byla spokojena i tam i tady. Jsou to hodny pejsci, muzou do bytu uplne v pohode.. Kdyz ji budete brat pravidelne ven, zadnej problem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný