Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme starou fenku z útulku, skoro slepou, během tři čtvrtě roku nám zhubla z 11 na 8 kg. Prostě jí ubyla svalovina, má už míň pohybu, prý to může být z toho. Baští krásně, s chutí. Krmíme Canin Royal - do nedávna sensitive, teď máme namíchanou směs na osvalení. Ráno nás vzbudí třeba v půl 4, v 5, dneska v půl 5, chce ven, jdeme s ní, vykadí se, pak někdy leží někdy pochoduje, dneska jsem ji ve čtvrt na 6 vzala znovu, zase kadila, teď jsem s ní byla ve čtvrt na 7 znovu a zase kadila
. My už jsme se v podstatě nějaký 4 měsíce nevyspali, páč se to až na výjimky opakuje každý den. Večer s ní chodíme okolo 22-22.30. Zpravidla se nevykadí. Během dne může ven kdykoliv si řekne, třeba 10× denně, máme zahradu, takže není problém. Granule má k dispozici celý den, navíc dostává piškoty (cca 5 piškotů 4× denně) a sem tam nějakou dobrotu, ale teď už minimálně. Moje otázka je: 1. kolik by měl zbaštit 10 kg pes granulí denně? Kupuju vážený, tak nemám pytel s dávkováním; 2. pomohlo by dávat granule třeba jen 2-3× denně? Netuším, jak dlouhý má trávicí cyklus.
Ještě že malá spí celou noc, kdybych vstávala ještě k ní, tak by mi asi hráblo. ![]()
http://www.royalcanin.cz/…ture-27.html
Tady si můžeš najít přesně typ granulí a kouknout na dávkování
Jinak já bych dávala granule jen jednou, max. dvakrát za den, trvalej přístup k nim bych nenechávala… ![]()
Kadí,protože má neustálý přístup ke granulím. Krmím psa jen jednou denně: večer. Ale můžeš pro svůj klid dát půlku krmné dávky ráno a druhou večer. Kadit by ti měla až ráno. U nás to tak funguje ![]()
Já jí ty granule nechávám celý den proto, že potřebuju, aby se zakulatila
. Navíc ona celej den shání něco k snědku a když nic není, tak ponoří čumák do granulí, když tam nebude mít nic, asi s ní nevydržím
. Asi se dobře říká, jakej pán takovej pes, páč já jak mám hlad, tak se mnou taky není k vydržení. Holky díky moc za rady, zkusím to vydržet a dát jí baštit 2× denně, s ohledem na její věk jí nechci dávat jen jednou.
Jak píší ostatní, máme doma stejně starou fenečku, také z útulku (co si budeme povídat, tihle pejsci jsou „nedožraný“ = co kdyby pak nebylo), stejná velikost a jak koukám, i „model“
- krmím 2× denně po 12ti hodinách, pro 1 pejska zhruba co se mi vejde do dlaní (cca 200g mistička), nechám ji to sníst, uklidím (pes by neměl mít přístuk k žrádlu déle jak 20min, co nesní, uklidit!). Kajdí nám pěkně 2× denně, také po 2 hodinách
, mlsyk dostává jen vyjímečně.
Po 12ti hodinách kadí, to byl překlep
![]()
Příspěvek upraven 14.10.11 v 08:24
Ahoj, krmím dvakrát denně granulemi, ráno a večer. Někdy dostane nějakou dobrůtku. Máme labradora, takže to hlídám (mají sklony k tloustnutí). Večer už si sama příjde říct, že je čas na jídlo. Někde jsem četla, že je dobré nastavit takovýhle režim, aby pes neměl přístup k jídlu celodenně. Nejen kvůli tomu venčení, ale taky tím, že ty mu dáváš to jídlo a jen kdy ty chceš, tím si získáváš u něj autoritu jako vůdce smečky. Ta naše je i naučená, že si nesmí sama vzít, dokud jí neřeknu. Zatím to funguje skvěle, protože ona je jinak strašná popelnice
.
kate02 píše:
http://www.royalcanin.cz/…ture-27.htmlTady si můžeš najít přesně typ granulí a kouknout na dávkováníJinak já bych dávala granule jen jednou, max. dvakrát za den, trvalej přístup k nim bych nenechávala…
Ty stránky jsou super
díky
romcaonca píše:Po 12ti hodinách kadí, to byl překlep
![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 14.10.11 v 08:24
Clarita píše:
Ahoj, krmím dvakrát denně granulemi, ráno a večer. Někdy dostane nějakou dobrůtku. Máme labradora, takže to hlídám (mají sklony k tloustnutí). Večer už si sama příjde říct, že je čas na jídlo. Někde jsem četla, že je dobré nastavit takovýhle režim, aby pes neměl přístup k jídlu celodenně. Nejen kvůli tomu venčení, ale taky tím, že ty mu dáváš to jídlo a jen kdy ty chceš, tím si získáváš u něj autoritu jako vůdce smečky. Ta naše je i naučená, že si nesmí sama vzít, dokud jí neřeknu. Zatím to funguje skvěle, protože ona je jinak strašná popelnice.
Tohle všechno u nás fungovalo, dokud byla mladá a vitální. Teď ve stáří je to těžší. Ona se i povahově hrozně změnila, nedá si říct, připadá mi, jak kdyby trošku stařecky degenerovala (nemyslím to zle), prostě jí dám povel, že si má lehnout na pelech, ona si lehne, lež, pak jako kdyby na to zapomněla, zvedne se, začne pochodovat a hrozně se diví, že se na ni zlobím.
Chápu to a nebuzeruju ji, ale ty rána jsou fakt děsný… ![]()
taky bych zkusila dávat jen několikrát denně, aby si ty střeva nastavily nějaký režim, a když zhubla, dělal jí vet rozbor krve, jestli jí všechno funguje, jak má? ![]()
No a pak mě taky napadlo, když máte zahradu, jestli by nešly udělat ve dveřích takové ty prolejzací dvířečka pro psa, aby si mohla jít i v noci, když potřebuje?
Ahojky!
Jak píší ostatní - granule dávat jen jednou denně. Tím, že baští kdykoliv se jí zachce, tak pak kadí taky kdykoliv a hlavně Ti toho právě tolik nesežere, jako když jí necháš celý den a pak jí dáš granulky až večer.
Koukám, že granule máte jedny z nejlepších, v tom ten problém není. Je to prostě v neustálém přístupu ke krmení.
Já jsem vždycky krmila jen jednou denně - tedy když už se ze štěňátek stali dospěláci. Zatím jsme s krmením neměli problém.
Tak ať se daří Tobě i fenečce! ![]()
Jak radí holky,dávej 2× denně .Taky tak dáváme.A kadí až ráno v 8 když jdu s malý do školky
Přes den dávej mlsky s mírou aby ti pak snědla celou tu dávku najednou.Chce to nějaký režim
![]()
rekla bych ze nesedly ty osvalovaci granule, zkus je vysadit, jestli se azivani srovna… ja davala nasi 1|0kg fene misku granuli, rela bych tak 250g
jinak nepotesim, ale jak moje psi holka zacala kajdit casteji a casteji, tak sla do kopru
Jo a jak píše Jízvíková,zkus změnit ty granule,nemusely sednout a proto chodí tak často…Promluvila bych s veterinářem zda není jiný typ těch osvalovacích granulí ![]()