Starší fenka - pejskařky pomoc!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1721
14.10.11 09:02

Ahoj, taky se přidávám k názoru, krmit 1× - maximálně 2× denně. Já tedy krmím 1× denně granule, každému pejskovi doporučenou dávku - máme víc psů o jiných velikostech :mrgreen: - to je ráno a večer ještě dáváme krmné těstoviny, nebo rýži zavařené s masem. Náš ovčák je už taky postarší, ale pořád vypadá skvěle. Taky bych tedy zkusila omezit přístup ke krmení z celého dne jen na určitý časový úsek a pak se uvidí. Pokud bude nějak hodně hubnout, nebo nastanou jiné problémy, určitě bych zašla na vyšetření, jestli je vše v pořádku. Přeci jen už je fenečka stará a zdraví nemusí tak sloužit a celé by se to mohlo řešit třeba úplně jinak - jinou stravou, nebo tak. Veterinář Ti při nejhorším vždy poradí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
14.10.11 10:00

Holky, díky, určitě nejde o granule, ona tohle dělá už zhruba 4 měsíce a ty na osvalení má zhruba 14 dní. :think:

Ty prolejzací dvířka by sice šly, ale ona je skoro slepá a v noci ve tmě nevidí vůbec, má u pelíšku to dětský světýlko a v chodbě, kde má vodu, taky… jinak by v noci vůbec nefungovala. Jo jo je to stará babča, zkusím s ní zajít na vyšetření, ale ona baští, kdyby jí něco bylo, tak by přece nebaštila ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
14.10.11 10:01
jizvíková píše:
rekla bych ze nesedly ty osvalovaci granule, zkus je vysadit, jestli se azivani srovna… ja davala nasi 1|0kg fene misku granuli, rela bych tak 250gjinak nepotesim, ale jak moje psi holka zacala kajdit casteji a casteji, tak sla do kopru

Tak to jsi mi nepotěšila, ale u ní to trvá už dost dlouho, tak snad to nebude stejný :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
14.10.11 10:11
Míša8808 píše:
Holky, díky, určitě nejde o granule, ona tohle dělá už zhruba 4 měsíce a ty na osvalení má zhruba 14 dní. :think:Ty prolejzací dvířka by sice šly, ale ona je skoro slepá a v noci ve tmě nevidí vůbec, má u pelíšku to dětský světýlko a v chodbě, kde má vodu, taky… jinak by v noci vůbec nefungovala. Jo jo je to stará babča, zkusím s ní zajít na vyšetření, ale ona baští, kdyby jí něco bylo, tak by přece nebaštila ne?

Podle mě by se naučila orientovat i poslepu ve tmě… :think: Babička měla psisko a to naráz osleplo a pak už se nauči v bytě orientovat, venku na něm taky nikdo nepoznal, že nic nevidí… Jen se nesmělo v bytě hejbat s nábytkem, to mu pak chvíli trvalo, než si zvykl, že tam ta věc stojí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
14.10.11 10:28

mně přijde, že tři kila dolu u takového pejska nemůže být jenom o svalovině. Nejsem odborník, ale přijde mi, že jestli dost jí a přitom hubne, tak nedokáže správně využít všechny ty látky. Tomu by i odpovídalo to, že má velký „odpad“, často kaká. Já bych jí nechala pořádně vyšetřit a udělat rozbor krve :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
14.10.11 10:31
kate02 píše:
Míša8808 píše:
Holky, díky, určitě nejde o granule, ona tohle dělá už zhruba 4 měsíce a ty na osvalení má zhruba 14 dní. :think:Ty prolejzací dvířka by sice šly, ale ona je skoro slepá a v noci ve tmě nevidí vůbec, má u pelíšku to dětský světýlko a v chodbě, kde má vodu, taky… jinak by v noci vůbec nefungovala. Jo jo je to stará babča, zkusím s ní zajít na vyšetření, ale ona baští, kdyby jí něco bylo, tak by přece nebaštila ne?
Podle mě by se naučila orientovat i poslepu ve tmě… :think: Babička měla psisko a to naráz osleplo a pak už se nauči v bytě orientovat, venku na něm taky nikdo nepoznal, že nic nevidí… Jen se nesmělo v bytě hejbat s nábytkem, to mu pak chvíli trvalo, než si zvykl, že tam ta věc stojí… :nevim:

To ona nedokáže. Orientuje se opravdu špatně. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
14.10.11 10:34
Etcetera78 píše:
mně přijde, že tři kila dolu u takového pejska nemůže být jenom o svalovině. Nejsem odborník, ale přijde mi, že jestli dost jí a přitom hubne, tak nedokáže správně využít všechny ty látky. Tomu by i odpovídalo to, že má velký „odpad“, často kaká. Já bych jí nechala pořádně vyšetřit a udělat rozbor krve :nevim:

Je to velký úbytek, je kost a kůže… vezmu ji příští týden na vyšetření, ale ona je jinak v pohodě, veselá, venku skáče jak za mlada :lol: . Ona už nehubne, má furt 8 kg. Ale máš pravdu, pro jistotu ji nechám vyšetřit ;-) ;-) ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11696
14.10.11 14:51

Tak určitě bych zavedla nejdřív režim krmit ráno a večer. Royal jsou kvalitní, pokud ti fenka po nich hubne i když sní celou krmnou dávku a hodně kadí, znamená to, že nestráví co snědla a vyjde to z ní ven. Možná jí ochabuje trávicí soustava, není schopná vzít si z těch granulí, co tělo potřebuje, následkem toho má pořád hlad a hubne. Určitě bych zašla na veterinu a nechala fenečku pořádně vyšetřit. Granule na osvalení většinou obsahují hodně bílkovin, což jí může odrovnat ledviny, tak bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
14.10.11 15:36

A je fenka odčervená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
14.10.11 15:47

Nemusí být pravidlo, že pokud je veselá a žere, je v pořádku. Rozhodně bych ji vzala k vetovi :think: A´t jí udělá aspoň krve… A odčervení bych rozhodně taky zkusila, i v případě, že je odčervená, odčervila bych podle návodu na intenzivní odčervení. Bohužel jestli už je stará, těch příčin může být spousta, prostě začíná postupně všechno fungovat hůř… Ale třeba je to jen nějaká drobnost a doktor vám pomůže :-) Držím palečky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.10.11 05:02
Míša8808 píše:
Máme starou fenku z útulku, skoro slepou, během tři čtvrtě roku nám zhubla z 11 na 8 kg. Prostě jí ubyla svalovina, má už míň pohybu, prý to může být z toho. Baští krásně, s chutí. Krmíme Canin Royal - do nedávna sensitive, teď máme namíchanou směs na osvalení. Ráno nás vzbudí třeba v půl 4, v 5, dneska v půl 5, chce ven, jdeme s ní, vykadí se, pak někdy leží někdy pochoduje, dneska jsem ji ve čtvrt na 6 vzala znovu, zase kadila, teď jsem s ní byla ve čtvrt na 7 znovu a zase kadila 8-o . My už jsme se v podstatě nějaký 4 měsíce nevyspali, páč se to až na výjimky opakuje každý den. Večer s ní chodíme okolo 22-22.30. Zpravidla se nevykadí. Během dne může ven kdykoliv si řekne, třeba 10× denně, máme zahradu, takže není problém. Granule má k dispozici celý den, navíc dostává piškoty (cca 5 piškotů 4× denně) a sem tam nějakou dobrotu, ale teď už minimálně. Moje otázka je: 1. kolik by měl zbaštit 10 kg pes granulí denně? Kupuju vážený, tak nemám pytel s dávkováním; 2. pomohlo by dávat granule třeba jen 2-3× denně? Netuším, jak dlouhý má trávicí cyklus. :think: Ještě že malá spí celou noc, kdybych vstávala ještě k ní, tak by mi asi hráblo. :jazyk:

Zkusila bych zajít s ní k veterináři a chtít podrobnější vyšetření.

Ty granule, když kupuješ vážený a neznáš dávkování, to bys asi měla. Co takhle zkusit napsat napsat výrobci s nebo tomu, kdo to dováží, či dovozci. S granulema, ale moc zkušeností nemám, měla jsem drsnosrstého jezevčíka a ten se granule nenaučil žrát, v tu dobu, kdy jsem ho dostala, tak ještě granule nebyly. A já musela krmit maseem.

To že se ráno nevyspíte je věc zlá a zvlášť, když máš malé děcko.Nechci Tě děsit, ale dle mého už lépe nebude. Víš je dobré, že si ještě řekne a neudělá to doma. Tohle znám moc dobře. Taky jsem se konci života mého jezevčíka nevyspala. Vstávala jsem s ním hodně brzo. Chápu Tě, tak brzo vstávat je vražedné, já na tom byla podobně. Ale co se dalo dělat. Pořád to bylo lepší, než fáze, co nastala po určité době a to že už mu bylo jedno, kde a kdy to udělá. Přeju Ti, abys to nepoznala.

Jo ještě k tomu, že jí dáváš piškoty. To jsou asi normální pro lidi, že ano? Zkusila bych je vynechat.

Držím palce, aby to dobře dopadlo. Dokuď je veselá, tak je to dobré, ale doopravdy bych zkusila nějaké podrobnější vyšetření. Uvidíš co veterináři řeknou. Víš dokud je fenka veselá a nic jí nebolí fajn, ale připrav se, že může být hůře.

Pro ty, kdo čtou tuhle diskuzi, měla jsem jezvčíka přes 16 let, který zemřel v roce 2006. A dělala jsem pro něj, co to šlo, ale pak už to bohužel nešlo. Ale byla jsem svobodná a neměla jsem děcko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
19.10.11 06:27
Almondea píše:
Tak určitě bych zavedla nejdřív režim krmit ráno a večer. Royal jsou kvalitní, pokud ti fenka po nich hubne i když sní celou krmnou dávku a hodně kadí, znamená to, že nestráví co snědla a vyjde to z ní ven. Možná jí ochabuje trávicí soustava, není schopná vzít si z těch granulí, co tělo potřebuje, následkem toho má pořád hlad a hubne. Určitě bych zašla na veterinu a nechala fenečku pořádně vyšetřit. Granule na osvalení většinou obsahují hodně bílkovin, což jí může odrovnat ledviny, tak bacha na to.

Z toho důvodu má namíchanou směs, nemá jen jeden druh granulí. Fenka je kastrovaná, takže by to pro ni byl záhul na ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
25.10.11 07:08

Tak jsme včera byly u veterináře, chce vzorky stolice a moči a ve středu ráno jedeme na náběry. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný