Pekárna chleba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
5.2.07 12:38

Snehu , pokud ti housky připadají tuhé, tak to může být i tím, že nejsou po upletení dost vykynuté. Já nechávám housky na plechu kynout ještě asi 30-40 minut, než je dám do trouby. Je to dost rozdíl proti tomu, kdy jsem je dával trouby tak 15minut po upletení. Zkus to a porovnej rozdíl.

Jinak tady je ten recept na housky se zeleninou.

300 ml vody
3 PL oleje (olivový nebo slunečnicový)
360g hladké mouky
160g špaldové celozrnné mouky (nebo jen pš. celozrnné)
1 vrchovatá ČL droždí
2 ČL soli špetka pepře špetka fenyklu (nemusí být)
2 PL sušené petrželky
1 PL sušené pažitky

• po zapípání asi 1/3 až 1/2 větší papriky pokrájené nadrobno (více ne, v těstě by bylo moc vody).

Program Těsto

Rozdělit hotové těsto na bochánky a uplést housky. Nechat na plechu kynout asi 30-40 minut, poté potřít vajíčkem, posypat čím libo (sezamovým semínkem, hrubou solí, mákem, nakrájenou slaninou apod.) a péct 20 minut na 200°C. Na dno trouby je dobré dát hrneček nebo plech s trochou vody.

Ať chutná :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
6.2.07 11:11

Diky za rady, ted se pece slunecnicovy chlebik, tak hned zitra se vrhnu na housticky. Jinak to pleteni housticek a zpracovavani testa je uzasny relax, prijde mi z te pekarny lepsi nez nejaka modelovaci hmota. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
27.2.07 17:30

Tak co Sněhulienko, zkusila jsi ty houstičky? Šlo to, nebo to ani teď nevyšlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
3.3.07 22:33

Pročítám to a sliny se mi sbíhají…taky uvažuju o pořízení, ale procházím nabídky na netu a u pekáren je vždy uvedený počet programů, např. někde 10, jinde 14 - a já přemýšlím, jak velký je v tom rozdíl a co vlastně za programy člověk upotřebí. Poradíte mi někdo zkušenější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
3.3.07 22:43

Abych ti po pravdě řekla používám v podstatě jenom 3 programy a to ten základní na chleba, program těsto a program pečení. Mám ji od června a zbytek jsem nepoužila, aspoň zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.3.07 22:49

Jsem na tom podobně jako Sati - používám program na kompletní pečení chleba, hnětání těsta a na samostatné pečení.

Programovatelný vlastní program je prý dobrý na kváskový chleba, ale na kvásek u nás ještě nedošlo.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
4.3.07 20:51

EinsteinII: Pozde, ale prece.. Housticky vyzkouseny - a uz na zacatku pouzivani pekarny jsem se s manzelem domluvila, ze bude davat jednotlivym chlebikum a houskam znamku od 1 do 10 podle jedlosti. Tak tyhle zeleninove dostaly bez zavahani 10 :wink: Jsou vazne vyborne. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
9.3.07 16:03

Snehu: Tak to je fajn, že vám chutnají. Tenhle recept jde samozřejmě obměňovat. Můžou se použít jiné mouky, může se vynechat i zelenina (v tom případě je potřeba přidat asi 20-30 ml vody). Pokud se něco v receptu změní, tak pak akorát stačí sledovat těsto v pekárně, aby se případně dosypala mouka (pokud je těsto řídké), či dolila voda (je-li těsto moc tuhé).

BlanulaK: Podobně jako Sany a Lesina i já používám v podstatě jen 3 jimi uvedené programy. Občas použiju i program na celozrnné těsto. Důležitější než množství programů je podle mě to, aby pekárna uměla péct na odložený start (většina to umí, ale některé ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petrákův
9.6.13 17:19

Chleba

Dobrej recept žitnou mouku rovněž používám a chleba je pak vonavej.

• Citovat
  • Upravit
47
28.6.13 14:10

Koupila jsem si pekárnu z Tesca za 250 Kč, kdyý jí vyprodávali a jsem s ní spokojená, peču různé chleby, dělám si v ní těsto. A hlavně jsem zjistila že mi chleba vydrží i 3 dny krásně měkký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.6.14 21:31

pekárna Sana - výborný termostat na kynutí, jinak na nic:(

Koupili jsme nedávno pekárnu Sana s nerezovou pečící nádobou. Pečeme vše z kvásku a těsto z něho mnohem lépe kyne při přesně dané teplotě. Dá se tak ovlivnit i výsledná chuť a trvanlivost pečiva. To byl hlavní důvod ke koupi pekárny. Z pekárny jsem velmi zklamaná.

1. těsto (1,6 kg) nezvládne umíchat. Míchám v misce a až pak dávám kynut do pekárny.
  2. kynutí za přesně dané teploty je jediné funkční a splnilo očekávání
  3. protože pekárna nezvládá pečení chleba ve formě nad 150 stupňů - nejde vyklopit, přišel výrobce s nesmyslnou teorií, že chleba nemá mít kůrku, protože ta způsobuje prý hyperaktivitu. Ideální je prý chleba v podstatě pouze vařený (pařený). Nějak ale pozapomněli na to, že kůrka k chlebu patří a má svou funkci - chrání chleba před vysycháním apod. Bez kůrky to není již chleba, ale obyčejný vařený knedlík:(. Autorem pekárny je skupina okolo pana Reisse. Jejich přístup mi přijde až fanatický. Myslí si, že jeho chleba je nejlepší a všem snaží vnutit svou teorii o chlebu bez kůrky. Nějak podle hesla: Kdo není s námi, je proti nám.
  4. pečení chleba s kůrku se dá vyřešit tak, že si ho nechám v pekárně vykynout a upeču pak klasicky na 250-200 stupňů v troubě. Protože ho peču bez pšenice, která podle výzkumů stojí za hyperaktivitou ( a ne kůrka), tak je naprosto v pořádku a hyperaktivity u dětí se opravdu neobávám:).
  5. vyřešila jsem si i to, že chleba nejde péct nad 150 stupňů v nerezové formě v pekárně, protože nejde pak vyklopit. Dnes jsem tedy upekla chleba v nerezové formě i v pekárně Sana na 230 stupňů. Stalo se, co jsem očekávala - pekárna má totiž topnou spirálu ve spodní třetině, takže chleba je někde spálený, někde akorát a nahoře upečený nejméně. Pekárna navíc smrděla rozpáleným plastem a display byl také rozpálený. Vyklopit šel chleba bez problémů.
  6. pekárna má spoustu drobných nedomyšlených věcí, které ztrpčují její běžné používání. Prý ji vyvíjeli 20 let a je podle jejich velmi sebevědomého a arogantního obchodního zástupce tou nejlepší u nás. Běda, když zákazník, řekne něco jiného. Je umlčen arogantním mailem. Mažou i negativní komentáře v diskuzích k výrobku.
  7. zákazníky prudí prodejce po koupi telefonem dokonce v sobotu v 8 hodin večer.
  8. jako termostat na kynutí chleba za skoro 6 tisíc Kč je to trochu drahá legrace.
  9. manžel slíbil, že program v pekárně přeprogramuje, tak aby plnila funkce jak má.

Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
25.6.17 11:41

Pekárna Sana Basic

Mám několik měsíců pekárnu Sana Basic, jsem nadmíru spokojená. Peču v ní hlavně bezlepkový pohankový chleba a je výborný a hlavně snadný :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
3.11.17 21:20

Eta Harmony :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.17 22:29

Mám pekárnu Unold, už druhou (první pekla 8 let) a jsem s ní spokojená. Koupila jsem si i nádobu na dva chleby (2 oddělené prostory, každý na jeden hák), ale ještě jsem ji nevyzkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
21.2.18 15:16

Jaký přípravek

Jakou hotovou směs pro pečení chleba by jste doporučili? Už dlouho se odhodlávám začít péct vlastní chléb a tato diskuze mě asi přesvědčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1