Recept: Dubákové rizoto

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 2025 minut vaření
Hodnotilo 0 lidí

Postup

Propláchnutou rýži orestujeme na rostlinném tuku Flora Gold a zalijeme
750 ml vody. Rýži osolíme podle chuti a dusíme na mírném ohni do měkka.
Na rostlinném tuku Flora Gold orestujeme nakrájenou šalotku, přidáme
nakrájené dubáky, nebo směs hřibů, zalijeme vínem a dusíme do měkka.
Takto připravené houby smícháme s uvařenou rýží, přidáme sladkou
smetanu a směs přivedeme k varu. Hotové rizoto podáváme s posypaným
parmezánem a čerstvými bylinkami.

Za recept děkujeme Focus Agency s.r.o.

Autor: admin

Ingredience

  • 500 g kulatozrnné rýže
  • 2 PL rostlinného tuku Flora Gold
  • 250 g čerstvých nebo mražených hřibů dubových
  • 1 šalotka
  • 100 g parmezánu
  • 150 ml sladké smetany0,5 dcl bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • limetka/citrón
  • sůl, koření a bylinky na ozdobení

Chutnalo vám? Okomentujte recept Dubákové rizoto

 Váš příspěvek