Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím vás, nebyl někdo v Caorle ubytovaný v apartmánech Colombo? My tam letos pojedeme na dovolenou, tak sbírám informace. Děkuji
![]()
Ahoj, snad není pozdě, ale my byli v Caorle v Cristoforo Colombo 4×. ![]()
Měli jsme vždy Mono (pokoj manželská rozkládací postel + 2 přistýlky, kuchyň. koutek a příslušenství). Garážové stání k tomu.
Pokoje jsou rozměrově různě veliké, 2× za sebou se nám poštěstilo jít do stejného pokoje, kde byla palanda pro děti, takže místa akorát. ![]()
Měli jsme vždy plážový servis v ceně, tento apartmánový komplex je v 2. řadě hotelů, takže na pláž jsme měli 50m
a lehátka začínají takřka hned u promenády. Je to na té západní části Caorle, což je lepší, než na té východní (Levante).
A parádní jsou 2 bazény na střeše
, sice někdy frišno, ale fajn voda.
A známe fajn hotel cca 250m pěší chůze, který má v pronájmu cestovka, od které jsme měli ubytování. Tam jsme měli otevřený účet, čepujou tam český pivo, můžeš tam platit českýma penězma.
@Gozra Ahoj, moc děkuji za odpověď. Jedeme až v září, tak určitě pozdě není. Jedeme do pokoje Mono 4,syn 4,5 roku a dcera 9 měsíců, tak jsem na to zvědavá. Chěla bych se ještě zeptat, museli jste mít do bazénu koupací čepice? A bylo možné si na pláži postavit takový ten plážový stan pro děti? Chtěla bych to kvůli malé, aby bylo schovaná. Máme také plážový servis, tak se obávám, že to nepůjde
O tom hotelu už jsem také něco slyšela. Myslíš, že bys mi prozradila jméno
To bude manžel rád, že někde čepují české pivo a že se tam dá platit českýma je super a cenově to pivo vyjde jako u nás nebo dražší? Tak díky za odpověď! ![]()
@Gozra A ještě bychs se ráda zeptala, kam tam jít nakupovat potraviny a kam ráno pro čerstvé pečivo? Kolik tam vyjde oběd v restauraci? Pizza, těstoviny atd…Díky moc
@Cipisek1
a odpovím ti ráda na všechny otázky. ![]()
Koupací čepice nejsou vbazénu potřeba. Jsou tam lehátka a správcová či správce nechtějí, aby se prckům postavil stínek ani díky malému plážovému stanu. Tak vzít jen osušky a vyrazit.
Dbají na osprchování před každým vykoupáním, je to o hygieně, což chápu. Vem děckám nějakou konvičku či kyblíček, ať si mají v bazénku nebo na kraji s čím hrát.
Plážový servis - jsou vždy 2 lehátka se slunečníkem. Jsou u sebe, takže stan je možný postavit třeba v uličce. Ale u nás jsme to nepotřebovali, vždy jsme si postavili lehátka tam, aby u něj byl stín (někdy mezi lehátkama dle postavení slunce). Koupili jsme pod hotelem (naproti kurtům do ulice) plážovou rohož a dali na zem. Děcka na ní sedí a rejdí si s kyblíkama a pískem, takže vezmi dost lopatek a kyblíků
.
Do moře je super pro děcka plavací kruh s tím křížem dole, kdyžtak spoustu pomůcek mají prodejci pomalu na každém kroku.
My už toho nakoupili
.
Hážu ti odkaz na ten hotel s českým pivkem
, zadem do ulice je to cca 250m pěší chůze.
A ceny mají stejné jako u nás, my to neřešili. ![]()
http://www.kompastour.cz/…-al-capitano
@Cipisek1 píše:
@Gozra A ještě bychs se ráda zeptala, kam tam jít nakupovat potraviny a kam ráno pro čerstvé pečivo? Kolik tam vyjde oběd v restauraci? Pizza, těstoviny atd…Díky moc
Tak potraviny je možné koupit skoro vedle hotelu, opět zezadu naproti kurtům. Mají tam ovoce, zeleninu, vodu, ale vyjde to dráž oproti klasickému supermarketu.
Když chceš větší potraviny, tak pěšky kolem 5 min. chůze směrem do centra, je tam Coop. Taky jsem tam párkrát nakupovala.
Pokud chceš větší supermarket typu Tesco, musíš vzít auto a dojet směr Levante, kousek od toho je Lunapark a vodní park. Je to parádní nákupko se vším možným sortimentem, čerstvá zelenina, salámy, sýry, maso. Jezdili jsme si tam pro obří pizzu k večeři za 10,– EUR.
Hospod je tam mraky, jedna vedle druhé, pizza vyjde od 7,– EUR, takže ze supermarketu se vyplatí a je taky výborná.
Hodně je u hotelů vystavený jídelní lístek, takže je možné při procházce nahlédnout, abys zjistila, kolik vás to vyjde.
S pečivem je to horší
, chce to zjistit. Nejblíž od Colomba je takový soukromník, prodává tam taky vody (zase směr k centru). V Coopu jsem na pečivo štěstí neměla, bylo hodně vyprodaný. Takže opět velký supermarket. My brali s sebou toustovač, takže u nás jeli tousty, když došel český chleba a rohlíky. ![]()
My od Caorle letos oddychujem, manža měnil zaměstnání, tak kvůli té dovče. Ale když ti to tak vypisuju, my tam jezdili každý rok jak na chatu
, vystačíš si s pár slovíčky a oni mají snahu taky velkou. Spíš je jim bližší němčina díky německým turistům. A je tam spousta Čechů, ta cestovka má hotel pronajatý, takže hodně češtinu. ![]()
A ceny jsou skoro stejné jako u nás. Jak co, něco o něco víc, záleží, jakým kurzem přepočítáváš. Jezdím nakupovat do Německa, tam jsou ceny nižší oproti Itálii, ale to je tím, že je to turistické středisko. ![]()
Nejlepší ceny jsou v tom velkém supermarketu, pak ten Coop a malí prodejci si ceny nasadí. ![]()
@Gozra Ahojky,moc moc ti děkuji za vyčerpávající odpověďi
Jsem ráda, že si mi toho tolik napsala, jsem teď o něco chytřejší a budeme vědět, kam nakoupit a kam na české pivko
Ještě jsem se chtěla zeptat, to místo na pláži vám určili, nebo jste si mohli vybrat, kam si vlezete? Měli jste pokaždé stejné místo? My jedeme od 6.9.,mám i trochu strach, aby tam bylo ještě teplo.My jsme v Itálii nikdy nebyli, vždycky jsme jezdili hodně do Chorvatska, pak Španělsko a Řecko. No a s dětma jsme nebyli u moře ještě nikdy, tak to bude mazec
Ten toustovač je dobrej nápad, šunka a sýr se tam dá koupit, že? Díky moc ještě jednou. Možná si ještě na něco vzpomenu a budu zase otravovat
Papa
@Cipisek1 ahojky s větším zpožděním, teď jsem měla před velkou akcí (večeře pro přátele) a nestíhala jsem jít na net.
Místo na pláži nám bylo určeno
a pokaždé se to lehce měnilo (spíš číslo servisu), ale tak nějak ve stejném čísle dané pláže. ![]()
Budu držet palce na počasí, pak písni, je to přeci jen Evropa. Ale moře bude opravdu teplé
, což je výhoda. Uvidíš, jak to bude s čistotou moře.
Ber to tak, že v Chorvatsku je díky kamenům čistá voda, ryby, tady se víří písek. Obvykle jezdíme 1. týden v červenci, měli jsme většinou štěstí. A počítej s Mácháčem
, když je odliv, kus moře je ke kolenům, ale to nevadí. Dá se doplavat dozadu na takové ostrůvky z pontonů a tam se dá skákat do vody, to je pro zajímavost. ![]()
Určitě si to užijete, děcka taky, mají strašně rády písek, tak s tím počítej, že bude všude.
A šunku, sýr opravdu koupíš všude jako v každých potravinách. Klidně se ptej, co tě napadne. Těším se na info z dovči, nám se opravdu tam líbilo, 4 po sobě jdoucí dovči a velká spokojenost. A chodit taky je kam, když potřebujete pohyb, večerní prochajdy do města, návrat třeba o 23h bývá v normě. Chodí tam tak všichni a nikdo to neřeší, což je úžasný. Perfektní pro malého budou atrakce na mince (do 1 EUR), tak s tím taky počítejte.
Vyjde to levněji než atrakce na pouti.
@Gozra Ahojky,já se také omlouvám za pozdější odepsání, byli jsme 5 dní pryč, tak doma nestíhám…Díky moc za odpovědi. Trošku si mě vyděsila, abychom počítali spíše s Mácháčem, to je ta voda tak hrozná? S tím, že místo na pláži určují oni taky nejsem moc nadšená
protože Lukášek určitě bude chtít být pořád ve vodě a pokud dostaneme místo někde vzadu, tak na něj ani neuvidíme, z čeho vyplývá, že budu u toho moře muset být s ním a plážový servis moc nevyužijeme
No jo, co naděláme. Já si naivně myslela, že přijdeme ráno k moři a půjdeme hned do první řady u břehu
No, už tak nějak dávám dohromady seznam věcí, je toho už teď tolik. S těma dětma je to jak stěhování národů
Nejvíc se bojím, jak dovču zvládne Anička, té bude v září 9 měsíců…Tak ještě jednou díky a já se možná ještě ozvu a kdyby ne, tak potom určitě poreferuju, jak jsme se měli
papa Lucka ![]()
@Cipisek1 Luci, neděs se, je tam krásně a vše se dá.
Servisy bývaj pro Čechy spíš vzadu od moře
, ale dá se to zvládnout. Navnadíš ho na hraní v písku, takže plážový servis, kde si uděláte stínek určitě využijete. ![]()
Být ve vodě taky pořád nebude, to se neboj, dá se to nějak určit.
Nechci děsit s Mácháčem
, voda není hrozná. Záleží pak na odlivu, někdy je větší, že je vody málo, ale to je tam normální.
Taky negativem někdy může být vítr
, my jsme nezažili. Že to pak se víří písek, na pláži se nedá pak být, je to o štěstí.
Prtě to tam zvládne, my tam byli jak s 3 měsíčním miminem, tak s ročním prckem (obě holky) a dalo se. Je to oblíbené letovisko, kam se jezdí s hodně dětma různých věk. kategorií. A těhotných je tam taky vidět dost.
Treba nekdo odpovi.Jake povleceni sebou vzit pokud chci sve? prosteradlo a povlak na polstar? Nebo i deku.Co si vzpominam maji obr deky ![]()