Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím maminky o radu. Už měsíc bojujeme s perorální dermatitidou a stále nic, chodíme na kožní, teď nás čeká další návštěva, ale mám pocit, že to máme horší. Mám 8 měsíčního syna. Dostali jsme jen zinkovou pastu, ale mám pocit, že je to ještě horší, Dříve jsme to měli jen kolem pusy, teď už to má chudák kolem oka i na očním víčku, tam mu to bohužel nemohu mazat.Jsem za každou radu ráda ![]()
@majdula85 Ahoj, nevím, jak je to u malých dětí. Já jí ale u sebe úspěšně léčím Jarischovým roztokem. Dám si ho do lahvičky s rozprašovačem a postižené místo si několikrát denně postříkám, neutírám, nechám uschnout…Šlo by asi i nanést třeba tamponkem či jinak, abys nestříkala do oka. Ale chce to vyzjistit, jak je to s ním pro děti…
@majdula85 maly to mel taky. Trochu pomohl krem od biodermy. Za 2 mesice to zmizelo samo.
Tak to já nepotěším
bojovala jsem s ní naprosto špatným způsobem. Když se objevilo svědění a červené kolem nosu a pusy tak jsem to mázla kortikoidem.Do dvou dnů tgo bylo venku znovu a ještě horší. Nepomohl ani Jarish, ani zinkové masti, ani od Ryoru na podrážděnou kůži kolem úpusy serum.. NIC. Musela jsem mít antibiotika+nějakou míchanou mast z lékárny. To jediné zbralo a mám konečně pokoj.Jo a spustilo se mi to po barvení vlasů. Asi jsem si hrabala do vlasů a pak na obličej.
Děkuji za rady..Ale nejde o mě, ale o syna, kterém u je 8 měsíců..Takže antibiotika né, i kožní nám to nedoporučila, je ještě malý. Mohu poprosit o jaký krém od biodermy jde?