Atopické dítě a kočka

1027
23.4.14 08:24

Atopické dítě a kočka

Ahoj ženy, mám dotaz…

Včera mudr potvrdila, že náš 6měsíční syn má atopickej ekzém:( jsem z toho uplně hotová, podle článků a všeho nemůže skoro nic, no holt se stím budeme muset poprat, ale proč zakládám tuhle debatu, jde o to, že naše dcera má za pár dnů narozeniny a dnes si jedem pro šlechtěné kotě, a já mám trochu strach, aby to malímu neublížilo, sice podle mudr zvířata prý nevadí, a už vůbec né pokud v tom miminko žije od mala, a to žije, protože máme jorkšíra a taky morče, ale přesto všechno mu nechci ublížit ale zas na druhou stranu těžko to ponese dcera, protože ta tím kotětem žije :roll: tak nevím zkusit to a po případě pak to řešit, nebo nezkusit a poslouchat žadonící dceru, bože nechci stát mezi dvouma milujícíma, nemáte někdo doma atopica s kočkou abych věděla jestli to jde? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
23.4.14 08:32

@ninuska100 Dcera neměla přímo atopický ekzém (pokud ano, velmi lehkou formu) a máme dva kocoury. Stav jí tedy rozhodně nezhoršovali. Znám další dvě maminky, které mají atopika a kočku, jedna je tady na emiminu, snad se sama ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
23.4.14 08:33

@ninuska100 těžká situace, ale asi bych nebrala :think: Možná by bylo horší pak se kočičky zbavovat- někomu dávat, když už na ni budetge zvyklý, kdyby to dělalo problémy..
Atopica nemám, ale má chlapečka sestřenici a ono to neni žádný med, pořád se jí osypává, hodně, zvířata chlupaté on ne, dává kortikoidy- mastičky- 7 měsíců.. Kontoluje jídlo - kojí, oblečení, aby byla bavlna, vytírá, nevím co, dal pryč záclony..
Já bych to asi podle toho co vidím u ní neriskla.. ale zkušenost nemám.. jenom když se zamyslím, raději nic, než pak dávat pryč, když už jste zvyklý
Ono asi záleží i v jaké míře ten ekzem má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.14 08:37

@ninuska100 pokud mu nevadí to morče, snese s největší pravděpodobností i kočku. Normálně bych akorát hlídala, aby kočka nelezla k němu do postele a pod, ale jinak nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
23.4.14 08:38

Já bych nebrala, maximálně holou kočičku.
syn měl atopák šílenej, byla jsem z toho hotová, a bohužel srst mu dělá problémy dodnes, ta kočičí, takže se vyhýbáme, jinak je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.4.14 08:38

No já jsem z toho vážně hotová, protože kočku mám už nějakou dobu zamluvenou, na sobotu je připravená oslava a ted tohle:( nechci malímu samozřejmně ublížit, ale dceři také nee, ted si říkám co ta paní co nám rezervuje kotě, no prostě je to na nic…proto se ptám jestli někdo má kočku a atopica, díky za názory, ale podle mudr prý fakt nevadí chlupy, když už v tom to dítko žije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.4.14 08:40

@ninuska100 syn byl atopik, je odmalinka astmatik, ve školkovém a školním věku laringitidy a potravinové alergie.
Měli jsme jednu, pak dvě kočky… jsme astmatici oba, já teda i atopik, syn už má exém relativně v poho. :) Problémy v souvislosti žádné… naše plicní syna asi 5× testovala a vše ok ;-)
Exém se zhoršoval v závislosti na astmatu a podle toho, co snědl, měl do 8 let bezmléčnou dietu a jiná potravinová omezení.

Máme… 3 kočky, 1 králíka a 1 psa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.4.14 08:41

Jo to jsem měla v plánu nepouštět kočku přímo k malímu…ano morče máme, dokonce i jorkšíra a kanára, bydlíme v baráku tak proto tolik zvířátek:))už přes rok mě dcera přemlouvá na kotě tak jsem letos povolila a včera právě nám mudr řekla, že syn má atopic… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

@ninuska100 já bych se zeptala kožní, protože to můžete mít i naopak, že má ekzem kvůli zvířatům…
Já neporadím, ale jako dítě jsem měla ekzem a doma kočky a jakmile jsem se snima pomuchlovala tak jsem se pak mohl uškrábat, ale nevím, byly to kočky venkovní, jestli je to rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka

Byla jsem atopik (v roce zmizel a už se neobjevil). Kočku jsme taky měli a prý mi nevadila. Teď v dospělosti na ní mám teda mírnou formu alergie (na jiné zvíře ne).

• Citovat
  • Upravit
1027
23.4.14 08:42

Díky :) trochu jsi mě uklidnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.4.14 08:43
@ninuska100 píše:
Jo to jsem měla v plánu nepouštět kočku přímo k malímu…ano morče máme, dokonce i jorkšíra a kanára, bydlíme v baráku tak proto tolik zvířátek:))už přes rok mě dcera přemlouvá na kotě tak jsem letos povolila a včera právě nám mudr řekla, že syn má atopic… :|

vzala bych kočku - kdyžtak bude holt separovaná s holčinou ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.4.14 08:44

Kožní mi právě řekla, že pokud dítě mezi zvířátkama žije od mala tak má na srst už vytvořenou imunitu…že to nevadí, ale já zjištuji kolik lidí kočku má, abych se trochu uklidnila:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
23.4.14 08:45

@ninuska100 možná akorát budete muset více pečovat o srst kočičky, koupat, pravidelně vyčesávat, nepouštět k mrňouskovi do postele apod. ;-)
Syn měl tehdy velké problémy, dr. se zhrozila, ale nakonec po pár testech prohlásila, že mu kočka nevadí, nezhoršuje exém ani astma, takže dobrý.

Záclony nemáme - prach je horší nepřítel než chlupy koček, holt u nás se víc uklízí jak kvůli čistotě, tak kvůli počtu zvěře v bytě ;-)
A zase, čistě bytová kočička má srst čistší, nenosí domů bacily, parazity a špínu.

Za sebe bych řekla, abys kotátko vzala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
23.4.14 08:45

@martina.se :mrgreen: dík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...