Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ninuska100 tak ji vem
mate jakého si dobytka
zvířectva..Ono je to hop nebo trop.. Každý to má jinak…
Třeba já nemám žádné alergii na kočky měli jsme doma hromady a teta si vozila na návštěvu domáci chlupatou a já se pak mohla uprskat ukašlat..
Tady ti nikdo neřekne, a le tak asi bych ji vzala, kvůli malé.
Příspěvek upraven 23.04.14 v 08:47
@ninuska100
2 deti s atopem, kocka ani pes nevadi. Neziji v tom, jen zvirata maji vrchovate u babicek. Kocku budeme porizovat. Tak kdyby to maly nedaval, tak napis, treba vezmeme tu vasi ![]()
@ninuska100 píše:
@martina.sedík…
asi takhle - morče bývá silný alergen sám o sobě - můj švagr s ním nemůže být ani v jedné místnosti a taky ho chovají
na atopák to vliv nemívá, spíš je pak problém co se týče astma ![]()
@KačuliKačka díky za tvůj názor:)))
tak snad bude vše ok…právě bude doma, nechám jí odčervit a vše co k tomu patří, chlup bude krátkej je to britka a malího budu raděj dávat stranou
@kvaček přesně kvůli malé, vše dělám kvůli ní.)))chííí, je to její přání no a já ovlivnitelná máma:)))né, že bych jí dovolila všechno ale na zvířátka je prostě expert
Já mám atopický ekzém od malinka a teď momentálně mám dvě kočky a psa… ono to je strašně různý i podle toho jak moc se daří ekzém držet na uzdě, jako rozhodně od té doby, co je mám se mi ekzém zhoršil… i alergie, ale není to nic strašnýho…
Píšeš pro šlěchtěné kotě, tedy doufám, že do kvalitní registrovaý chovatelský stanice a tím se ti problém celkem řeší - ještě vsuvka, když jsme si kočky pořídili zhoršil se mi ekzém až za nějaký čas, ne ze dne na den, až prostě to prostředí asi bylo prolezlý vším z koček
- zpět k chovce, jste přeci lidi, normálně se zkuste domluvit s chovatelem, že máte trochu strach co na to syn a on sám určitě navrhne, že při jakémkoli průšvihu máte dovézt kotě zpět, není to až tak ojedinělá situace, lidem se objeví alergie a zvířátko třeba musí pryč protože je to neúnosný a chovatel si ho rád vezme zpět, stejně budete určitě zůstávat v kontaktu… když jsem si brala psa několikrát mi zdůrazňovali, že dveře mi k nim zůstávají už navždy otevřené, protože mám jejich pejska
držím palce
Syn má atopúický ekzém od třech měsíců, kočky jsme měli už když jsem byla těhotná, žádnou imunitu si na ně neudělal, museli jsme je dát pryč, protože se mu na ně zjistila alergie.Vy už jste malýho nechali testovat na alergie?
Tam by jsem asi začala, kočky mu můžou a nemusí vadit. Já by jsem topo svých zkušenostech vůbec neriskovala. Dostat z bytu kočičí alergeny, pokud si jí tam jednou vezmeš, je na dlouho. A pokud mu budou vadit, může se dost zhoršit kúže, nebo rozjet astma.
@ninuska100 Já mám atopák a dvě kočky, žila jsem se dvěma psama, měla jsem činčilu a křečky… Zvířata mi ekzém nikdy nezhoršovala.
Moje máti trpí taky na ekzémy, do toho občas alergická rýma, doma dvě kočky a ty na ní taky žádný vliv neměly.
Ono záleží na tom, co u dítěte ten atopák způsobuje. U někoho to může být jen blbá aviváž…
Pokud máte zamluvenou kočku z chovné stanice, domluvte se prodejcem, že v případě problémů by si kotě vzal zpět (seriózní chovatel na to přistoupí, protože mu na osudu koťat záleží a nepráská je jen na kšeft).
Nevím, zda máš s kočkama už nějaké zkušenosti, ale osobně bych kočku v zájmu zachování svého zdraví nikdy dobrovolně nekoupala (natož pravidelně, jak tu někdo radí). Ono totiiž koupání nemusí vúbec pomoci, neb v případě alergie záleží, na co z té kočky je člověk alergický (roztoči v chlupech, srst jako taková, moč, sliny…).
Mám doma syna atopika a kožní mi vyloženě doporučila, at mu pořídíme psa nebo kočku, at ho vystavujeme alergenum, aby se tělo zaměstnalo jinak
Já jsem atopička. Jsem ale silný alergik, a astmatik. kočka je největší alergen ze zvířat. Pokud nebude alergický tak to bude dobrý. Jestli bude, to poznáte až s ní bude doma. A to pak radím dát kočku pryč.
Tak ted je tu i dost negativních názorů, no paní to dnes řeknu a pokud nám umožní třeba kočičku v nejhorším případě vrátit tak dotoho půjdu, musím to vyzkoušet jinak bych si pak říkala, že třeba jsem to mohla zkusit už kvůli-hlavně kvůli dceři…jak bych jí měla ted říct, že zase kočka nebude ona nebude chápat proč, a nechci, aby si to vyložila tak, že by třeba pak byla na bráchu zlá prostě zapšklá…bud a nebo, pokud uvidím zhoršení kočka bude muset pryč…podle mě ten atopic nemá nějak extra má to pouze v obličeji na tělíčku jen asi 3suché místa, žádné extra boláky, jen ten obličej má jednu tvářičku zarudlou a jako suchou pokožku, díky za názory, ale astma rozhodně ted nemá to i mudr říkala, že jde jen o podrážděnou kůží respektivě zánět v kůži napsala nám jen fenistil kapky, a nějakou mastičku tak snad to zvládnem
@mončís a jak se to prosím tě projevuje alergie abych věděla co hlídat, díky
@ninuska100 nevím jak ostatní ale klasika- teče z očí, rýma a já se dusím tím jak jsem atopik. U mě se to rozjelo ve 3 letech. Měla jsem ošklivej ekzém v záhybech. Na testy je také brzo takhle u malého prcka. Zkuste to, a uvidíte
Držím pěsti, ať je to jen ekzém. ![]()