Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, snad někdo poradí, co by to mohlo být. Začlo to jak malý škrábanec, pak z toho byl takový suchý červený flek. Mazala jsem infadolanem a za pár dnů to bylo pryč. Pak zas, tak jsem namazala jednou denně a byl pokoj. Dnes se dcerka vrátila z výletu s takovým flekem zas. Má to při focení už namazané, po nějaké chvíli to zas dost zbledlo. Asi skočím na kožní, ale třeba někdo poradí. Jednou měla takový flek na paži, ale tam jsem 3 dny mazala a zmizlo a už se to neobjevilo.
Jediné, co mě napadá, pila tam jablečný mošt a měla pár solených smažených kroužků od neteře, to teda normálě nemívá. U kamarádky sem tam pombär chipsy, což taky nejsem ráda. Ty teď 14 dnů neměla. Tak nevím
.
@Genovesa KOlem ucha casto migruje borelka, trileta dcera ji mela…
@vendelinecek @farska No klíště nikdy nikde neměla, nějaký štípanec snad někdy loni v létě, nikdy žádný flek, otok, nic. Ale teda šokovaly jste mě, v pondělí s ní zajdu k pediatře.
@farska Projevilo se to i nějak jinak? Jen teda jsem tipovala spíš nějaký exém, když to místo měla suché
.
Je mozny i exem, ono to neni jasne ohraniceno…
Moje dcera kliste nemela. To je prenosne cimkoliv-komarem anebo rannymi stadii klistat, temer neviditelne okem…
Ja mam takovehle exemove fleky z alergie
jsem alergik kazdym coulem :-/ staci mi nejaka castecka prachu a takovyhle skvrny mam po celym obliceji a krku :-/
@farska Já vím, že to neroznáší jen klíšťata. Jinak žádné příznaky nemá, ale v pondělí s ní zajdu radši. Dcerka nějaké další příznaky měla?
@Kubiska Ona žádnou alergii prokázanou nemá, ale je jí jen 2,5… Kůži má ale citlivou, věčně nějaké pupínky někde nebo krupička, jednou byla osypaná břicho a záda celé červenýma pupínkama. Takže nějaká alergie možná je.
Ja mela boreliozu pred par lety nejak jsem to vychytala vcas ale lecili me antibiotikama pul roku.od te doby se musim strikat repelentama malou porad prohlidam kor kdyz nebyla skoro zadna zima…je jich moc a porad kontroluji jak prastena… mala mela kliste to velke na spanku asi spadlo ze stromu kdyz mela 3tydny no byla sem z toho psycho ale nastesti dobre. Musela jsem kontrolovat flek a zadny se neudelal.
Nebo nejsi hodne namalovana a treba ji na tu stranu pusinkujes? Nebo treba parfem a ona te objima a pak na to ma alergii? ![]()
Malá taky neměla klíště a byla to borelioza, jo a pediatrička to nepoznala hned, tak doporučuju na kožní
@Genovesa píše:
@farska Já vím, že to neroznáší jen klíšťata. Jinak žádné příznaky nemá, ale v pondělí s ní zajdu radši. Dcerka nějaké další příznaky měla?
příznaky jen ten flek právě
Mně to přišlo spíš rozškrábané, do večera to vybledlo. Malý náběh ni přišlo i na druhé straně, před pár dny měla i malý červený flíček na tváři - lícní kosti, ale tam nevím, jestli se neškrábla.
Ach jo! Kožařku nemám, ale mám na jednu kontakt, tak tam v pondělí zavolám.
A dneska teda měla i na tváři jednotlivé pupínky, i na krku pod tím flekem.