Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Svistice my koupeme cca 1× za měsíc, máme peršana, když ho neokoupu, pak se mu srst cuckuje, mastí a on teda má i exém, takže pak se mu šupí a mokvají místečka (je to dědoušek už). Naše „madam“ se musí taky sem tam očváchnout, jinak má srst jako by prošla olejem ![]()
Koupeme dle rad chovatelky, takže ne každý týden, ale podle potřeby. Jsou zvyklí, sice u toho nadávají, ale jsou hodní.
Kočku mám už 11 let a před 3 lety se mi objevil atopický ekzém na rukou a zároveň alergie na prach a roztoče. Tu samou alergii má i manžel a lehčí astma. Kočku jsme odmítli dát pryč, je to člen rodiny. Odnaučili jsme jí chodit do postele a celkem je to v pohodě. Ven samozřejmě nechodí. Kočka je dlouhosrstá, což je lepší než krátkosrstá. Občas najdu chuchvalec chlupů, které hned vyhodím. Je pravda, že musíme často vysávat. Já osobně pokud bych měla možnost, tak si vyberu kočičku bez chlupů. Má ji kamarádka a je to zlatíčko
Podle mě mi kočka ekzém nezhoršuje, nejhorší období pro mě je zima, kdy mi ekzém praská. Co se týče léčby atopického ekzému, tak se zkuste obrátit na čínskou medicínu. Kolegyně v práci to chválila, ale nevím kam chodili.