Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, chtěla bych se zeptat, s čim máte lepší zkušenosti na praní miminkovských věcí. V okolí je to tak na půl, někdo chválí lovelu, někdo persil. Já u prvního prala v lovele a nic moc,ale jak jsem čuchala k persilu, zda se mi moc parfemovaný, nebo voní pak jemně na prádle?Díky moc.
Za mě persil.
Lovela mi nějak „smrdí“, nevypere fleky…
Vyprané a vyžehlené miminí věci voní od prášku tak jemně..
Navíc nenasbírám miminích věcí na celou pračku, abych prala zvlášt v lovele a nám v prášku normálním - pereme teda všem už několik let v persilu.
Ani jedno
Lovelu jsem měla, moc to nepralo. Persil je zkrátka persil, bála bych se ho asi dát, senzitive nesenzitive.
U prvního dítěte jsem dávala prášek mimino, posléze jsem začla prát v ekologických pracích gelech (ecover, ulrich, frosch), druhorozený od narození na frosch alove vera. Skvrny potřu žlučovým mýdlem, co jde, tak vyperu na 60, k světlému prádlu přidávám sůl na skvrny a aktivátor taed, aby to pralo i pod těch 60stupňů.
Jsem pro Persil sensitive. Používala jsem ho na všecko prádlo a vypere i zašlapaný bílý ponožky. Lovela moc prací prý není.
Ahoj, ohledně dítěte je lepší Lovela, ohledně praní ten Persil Sensitive. Je na tobě, co upřednostníš.
A ještě k té vůni, já jsem na parfemaci děsnej rypák, nesnáším chemickou „vůni“, proto jsem dlouho prala v tom ulrichu, který není parfemovaný vůbec, ale byly stížnosti, že prádlo nevoní, tak jsem přešla na frosch, který voní jemně a tak nějak přirozeně.
To, o čem mi ostatní říkají, že to hezky jemně voní, tak já cítím na sto honů a na blízko je mi to nepříjemné ![]()
mohu posoudit oba lovela mi neprala a dcerka se z ní osypala a tak jsem přešla na persil sensitive a jsem moc spokojená, peru v něm nám všem a nic jiného už nechci, tak snad ho nepřestanou jednou vyrábět. Já teda u každého praní používám dvojité máchání, takže mi nepřijde, že persil by byl více naparfemovaný ![]()
@Gladys píše:
A ještě k té vůni, já jsem na parfemaci děsnej rypák, nesnáším chemickou „vůni“, proto jsem dlouho prala v tom ulrichu, který není parfemovaný vůbec, ale byly stížnosti, že prádlo nevoní, tak jsem přešla na frosch, který voní jemně a tak nějak přirozeně.
To, o čem mi ostatní říkají, že to hezky jemně voní, tak já cítím na sto honů a na blízko je mi to nepříjemné
přesně tak
Já používám Lovelu a problém nevidím. Ale asi je to tim, že máme ještě mimčo, který se tolik nezaprasí. A i když je blicí a fleky jsou různý, vždycky jsou vypraný a to dávám jeho věci jen na 30min.
Dávám i Lovelu aviváž a nic mu nevadí. Ale dobrý bylo i Batole sensitive. To i tak pěkně miminkovsky voní. ![]()
Tekutá lovela dokud byla pouze na mlíku. Prášek persil sensitive od příkrmů, protože lovela fleky vůbec nevyprala. A pro malou nepoužívám aviváž.
Taky nemám ráda navoněný prádlo, přišlo mi, že po tom Persilu nevoní vůbec kor ještě po použití octa místo aviváže a v kombinaci s tvrdou vodou:-)
Mně teda tekutá Lovela nevyprala prádlo ani v době, kdy byly děti jen na mlíku
Z pozvracených plínek jsem cítila blitíčko i po vyprání ![]()