Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím o radu, o zkušenosti
Dnes na screeningu II. nám paní doktorka řekla že má syn na ultrazvuku levou nožičku dovnitř jestli se to tak říká..
Raději žádá o další vyšetření a konzultací které mám v pondělí, buď z plodové vody, nebo z krve dle výsledků je to pes equinovarus..měli jste to taky tak
Zjistíte z výsledků jak moc to malej maa? Nebo až po narození? Stalo se to někomu
Moc děkuju za každý příspěvek 🙂
Nám to na ultrazvuku řekli taky. Myslím, že to bylo na 3. screeningu, měli jsme to i uvedeno ve zprávě. Na další vyšetření nás ale neposílali. Na odběr plodové vody bych třeba já osobně kvůli tomu nešla, protože takové vyšetření má i svá rizika. Navíc i kdyby se to z odběru plodové vody potvrdilo, tak co…? Tato vada se řeší po narození. Byl kvůli tomu i u porodu doktor navíc z jiného oddělení. Po porodu se ukázalo, že syn tuto vadu nemá. Vysvětluji si to tak, že byl prostě velký, já měla celkem malé břicho, jsem drobnější, asi tam byl víc namačkaný v tom břichu a tu nožku měl tedy víc zkroucenou, jak se opírala. Tu nožku při chůzi trochu i teď vtáčí, ale on má i špatné držení těla a hypotonii. Ale žádné postižení nemá. Po tom vyšetření mě to celkem stresovalo, že má možná nějakou vadu a všechny ty stresy byly zbytečné.
Taky jsem slyšela ze se to někdy stává že po narozeni je zdraví, čekáme druhého chlapečka po 8 letech prvni syn je zdraví
A proc nás posílají? Sama netuším řekli nám ze bude lepší jeste jedno vyšetření..u mého doktora jsem byla ve středu na kontrole on mi říkal ze je všechno v pořádku je to dost stresující i kdyby se tak narodil da se to léčit to je hlavní