Pes mi nahrazuje dítě

Anonymní
31.1.11 12:18

Pes mi nahrazuje dítě

Ahoj holky,protože se stydím tak radši jako anonym :nevim:
Už dlouho toužím po dítěti a stále se nedaří,biologický hodiny mi bijou na poplach a já se bojím,že mi chybějící dítě vlezlo na mozek.Mám 15 letou fenku,vždycky jsem jí milovala a hezky se o ní starala,ale posledních pár let to asi opravdu přeháním :nevim: Mluvím o sobě jako o její mamince a ona je moje chlupatý dětátko.Během dne jí několikrát pochovám,políbu a říkám jí jak je nejkrásnější,nejroztomilejší a jak jí miluju.Mám pocit že přítel na ní žárlí(někdy se teda ani nedivím)a kolikrát se s ní nesmyslně srovnává.Fence dovolím samozřejmně úplně všechno,spaní v posteli byla samozřejmost až do chvíle,kdy se nastěhoval přítel.Krvácí mi srdce,když jí vyhání z postele :oops: Neexistuje,že by fenka jedla granule nebo konzervy,kupuju jí hamánky,hippíky a sunárky :think: Když si jí mamka někdy vezme na víkend na chalupu,jsem schopná jí i 5X denně zavolat jestli jí(Pejskovi)není zima,jestli se jí nestýská atd.Upřednostnuju její zájmy před svými-potřebovala jsem novou bundu,ale místo toho jsem fence koupila krásnej růžovej pelíšek za 800 :nevim: Přítel říká že jí rozmazluju a že mě má pes omotanou kolem prstu,ale já si nemůžu pomoct.A že jestli prej jednou budu takhle vychovávat děti,tak že to budou rozmazlený zmetci.Začala jsem si brát fenku do práce a za každý den co tam se mnou je,jí dávám 5O kč do její kasičky,jako že si sama bude šetřit třeba na pamlsky :think: Holky,je to na psychiatra?Upnul jste se takhle někdo na psa,nebo třeba na kočku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
31.1.11 12:24

No, tak já si také „nemateřství“ kompenzuji zvířatama (2 psi, 5 koček, 4 fretky, osmáci, křečci, šneci), ale tohle mi přijde už na psychiatra. Svá zvířata mám samo ráda, hodně jim dovolim, ale odsaď podsaď. Psi jsou psi, kočky jsou kočky. Když je potřeba, tak na ně zařvu nebo i lísknu. Žerou granule, protože při tom množství by mi švihlo. A jsem líná něco vařit. V posteli s náma spí, mazlim se taky. Ale spíš je mám z toho důvodu, že mám potřebu se pořád o někoho starat.

No, možná kdyby ti bylo 65 a byla si sama, tak to pochopím, ale v tomhle věku (předpokládám, že jsi mladá) je to fakt na nějakou poradnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
31.1.11 12:29

Ahoj, tak já myslím, že to není na psychiatra. Kamarádka nemohli mít děti a je to podobné, taky si ho bere do práce. Jen ho teda krmí o dost lépe než Ty.Myslím, že pejskovi takovou stravou hodně ubližuješ, hlavně v tomhle věku. Pokud Ti tikají biologické hodiny, pak se opra du není čemu divit. Jen zkus být trochu i realista, fenka už je starší a nebude tu věčně, aby jsi se s tím vyrovnala, zdravě. Taky jsem pejskař a vím, že když nám umřel první, byl to běs. Teď mám fenku parson Russel Teriéra a jsem těhu a taky bych jí pořád muchlila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
31.1.11 12:30

Ahojky,nezlob se,ale tohle neni normalni a jsou velky rozdily…ja jsem taky upla na svou fenku,poridila jsem si ji po revizi,ale je to pes ma boudu,sve kvalitni granule,nejsem precitlivela nevadi mi,kdyz se napije z louze,sezere hovno a ja tomu nezabranim,ale i kdyz ji chovam,mazlim se s ni,tak porad je to pes…

myslis,ze vyziva ,kterou davas je dobra?myslim si ,ze mu hodne skodis,kdybys ji tak milovala,tak ji davas kvalitni granule a nebo varis maso,testoviny,nejakou zeleninu.....nejake hamanky,lipanky psovi do tlamy nepatri,promin,ale je mi tveho psa lito…klidne ho voz v kocarku,to je mi jedno,ale davej mu normalni zradlo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415

Taky jsem zvireci mama, svoje chlupatky zboznuju, ale porad jsou to „jenom zvirata“. Zerou granule, spi v pelechu a do postele nesmi. Tohle mi prijde uz docela prehnany :nevim: Jestli to vnimas jako problem, nebylo by dle meho od veci promluvit si s psychologem. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326

Milá anonymní,
mně to zas až tak praštěné nepřijde. Přijde mi to rozhodně přirozenější než se upnout na realistické panenky, tak na to občas narážím na mmb :poblion: .

Kamarádka má tři děti a desetiletou čivavu, políbí a přitulí jí tak 100 x za den a to nepřeháním, povídá si s ní, miluje jí, k narozeninám jako dárek od dětí chtěla obojek pro psíka, a mně to přijde hezké a milé.
Možná bych se donutila omezit ty hamánky a sunárky, přece jen pek má jiné nutriční nároky než miminko, a za ty prachy do kasičky bych si koupila něco mooc hezkého a spoření bych asi teda taky zrušila, jinak nevidím na tvé lásce k psíkovi nic špatného.
V přítomnosti přítele jí nedávej tu lásku až zas tak moc najevo, at nežárlí 8-) .

Moc ti přeji, aby se zadařilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

souhlasím s Lemaz, nehledě si myslím, že fenečce chceš přilepšit, ale spíš jí ubližuješ. Pes má mít granule a psí žrádlo.
Já jsem taky milovnice psů a nejradši bych si zařídila útulek, ale… všeho moc škodí!

A přemýšlela jsi, co kdyby se zadařilo a měla jsi miminko? jak budeš pečovat o oba najednou? Nebo jak se bude fenečka cítit?
A Tvůj přítel má s Tebou svatou trpělivost :andel:

• Citovat
  • Upravit
3115
31.1.11 12:34

No v první řadě mi je moc líto tvého pejska, protože mu není dopřán život psa, ale je vychováván jako člověk. Jíst by mněl asi taky nějako jiného než hippíky a podobně.Pro psa má být pán ten kdo ho vede a ne rozmazluje, pes potřebuje režim a hranice a musí cítit, že se na svého pána může spolehnout. O tom, že je ten pes rozmazlený není pochyb. Jelikož mu je 15 let na nápravu je moc pozdě.
Pro sebe bych vyhledala psychologa, nebo psychiatra. Taky jsem dlouho nemohla otěhotnět a taky jsme si pořídili psa, ale je vychováván a veden a jako pes, proto i bez problémů, přijal syna do smečky a zařadil se na poslední místo.
Držím pěsti - chce to opravdu něco se sebou udělat. S tím psem to už bude těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4854
31.1.11 12:35

Ahoj,tak ja deti mam,ale mela jsem fenecku Prazskeho krysarika,byla strasne malicka,mela v dospelosti 1kg a merila 19cm,proto jsem ji dala jmeno Miminko,Mimi.Take jsem ji volala k sobe…pojd k mamince,pojd jdeme spinkat,maminka neco da,ale to vsechno bylo proto,ze byla mazlicek,proste fakt roztomila,moje miminko.
Ale nenapadlo by me setrit ji do kasicky,nebo volat nekomu,kdo ji hlidal,nebo koupit ji pelech,ale ja nemela bundu,kupovat ji detskou vyzivu,to je asi uz fakt moc.
Podle me by jsi si to mela trochu srovnat v hlave,chapu,ze ji milujes,ja ziju psema uz pomalu 17let,ale tohle jsem jeste neslysela u nikoho.Nezlob se,ale ja to vidim na nejakou poradnu,neuraz se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.1.11 12:36

Ty ji neupřednostnuješ..Upřednostnuješ sebe a své nenaplněné potřeby a touhy. Pejskovi bohužel škodíš a uližuje to i tvému partnerovi ( ten musí mít nervy že železa)..
Myslím, že si to ale uvědomiješ, ale nechceš se vzdát toho, co tě naplnuje.
Zkus opravdu polevit..Zkus se na to kouknout objektivněji?? Potřebuje opravdu toto všechno pejsek??
Nevím jestli je to přímo na psychiatra , ale zdravý vztah to není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
31.1.11 12:41
Anonymní píše: …
Holky,je to na psychiatra?

Ano, je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.11 12:46

Na psychiatra to asi není, když si to uvědomuješ, ale měla by jsi s tím asi co nejdříve přestat, teda aspoň s některými věcmi, nebo přijdeš i o partnera a to už to miminko bude úplně v nedohlednu. Nevím jaké máš problémy, ale nechtělo by to spíše řešit aby bylo to dítě? Nebo třeba co takhle vypomáhat někde v mateřském centru, dětské domovy atd.

• Citovat
  • Upravit
16694
31.1.11 12:53

Lizbeth to napsala přesně. V podstatě je to od tebe sobecké, že psovi nechceš dopřát psí život. Pokud jí opravdu miluješ, uvař jí…kvalitní maso s přílohou a zeleninou jí rozhodně prospěje víc, než přesnídávka nebo lipánek.

Ad spaní v posteli…v tom problém nevidím, nejsi jediná, která má ráda zvířátko v posteli (se mnou spí kocouři), ale pokud to přítelovi vadí, je potřeba najít kompromis. Má krásný pelíšek, může ho mít vedle postele.

Pusinkování a různé oslovování…no, psovi to neublíží :lol: , ale je mi jasné, že přítel už musí koukat přinejmenším divně. Zkus to omezit na minimum, pokud je on doma. Přeci ho nechceš ztratit kvůli nevybouřeným hormonům.

K pokladničce..na co vlastně pejskovi šetříš? Na tom nic moc špatného nevidím, však se jednou korunky můžou hodit, když bude potřeba dražší vyšetření na veterině, nebo koupit spec. dietu (to bude aktuální, pokud jídelníček nezměníš).

Část tvého chování chápu, taky jsem měla kocoury místo dětí, ale vše musí mít své hranice. Investovala jsem do nich opravdu hodně peněz…velmi kvalitní granule, spoustu hraček, kapsičky, s každým kýchnutím jsme byli na veterině…spousta toho tě přejde, až budeš mít mimčo, ale je potřeba, aby jsi byla schopná rozlišit tu tenkou hranici, kdy je ta láska ke zvířeti ještě v pořádku a kdy už je to láska patologická.

A věř mi, že ani pes není šťastný, když může úplně všechno. Nějaké mantinely potřebuje, aby se cítil v bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
31.1.11 12:54

Mela jsem to trochu podobne ale v mensi mire. Nasemu psovi bude 6 let, kdyz mrnousovi 1 rok. Pamatuji si na situaci kdy 2 tydny pred porodem se slzami v ocich hladim psa a rikam „proboha, jak moc clovek bude milovat toho tvorecka ze sebe same, kdyz takhle moc miluje psa“.
Vse se zlomilo kdyz jsem porodila. Pes uz je jen pes. Mam ho rada, zboznuji ho. Ale az po porodu jsem pochopila, ze jsem to prehanela. Ze mi nahrazoval dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.1.11 12:55

No na psychiatra ne,ale nějaký psycholg by ti mohl pomoct.Souhlasím s holkma,že hafanovi jeho stylem stravování spíš škodíš :roll: Když ho chceš rozmazlovat tak mu kup kvalitní granule-finančně tě to vyjde i lépe než jí kupovat takovýhle „sračky“.

Taky se se svýma psama mazlím,dám jim pusu :oops: ,ale má to svoje meze :palec:
Zkus to nějak přehodnotit sama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí