Chlamydie a laparoskopie - jak to dopadlo?

EE
61
28.1.11 16:35

laparoskopie

Ahoj,
už přes 2roky se snažíme o mimi.Před půl rokem mi zjistili chlamydie a tak čekám na laparku.
Chci se zeptat jestli máte někdo podobný problém a jak Vám to dopadlo.A co dělají po diag.laparce.Prosím o Vaše zkušenosti.Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
271
28.1.11 16:39

Ahoj EE.
My s manžou se rok snažili, pak mě poslali na laparku-zjištění průchodnosti vejcovodů. Je to šetrná operace, cca 2-3 dny v nemocnici. Jelikož Tobě zjistili chlamidie, tak na tu laparku musíš. Ony někdy způsobují neplodnost a neprůchodnost vejcovodů. Tak se musí zjistit, co a jak. Pokud bude průchodnost dobrá, tak Vám nejspíš doporučí IUI, inseminaci. Ale ještě bude záležet na spermiogramu. Už máte spermiogram za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EE
61
28.1.11 16:43

Jasně to je snad první co dělají.Spg byl v pohodě.Ty máš s lapa. zkušenosti?Trochu se bojím ale spíš výsledku než zákroku.. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
28.1.11 16:44

Při diag.LSK hlavně zjistí v čem je příčina.Pokud u tebe jde o neprůchodnost vejcovodů,tak se pokusí je zprůchodnit.V tomhle případě po operaci následuje několikerá hydropertubace(česky řečeno průplach vejcovodů),aby se, pokud možno, zabránilo jejich opětovné neprůchodnosti.V případě,že budou zjištěny nějaké další patologické jevy,tak pokud to bude možné,budou při zákroku také napraveny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
28.1.11 16:46

Já jsem prodělala už tři laparoskopické operace, zjištování průchodnosti a pak, když jsem byla mimoděložně těhu, při jedné těhu hledali a při druhé ho již našli, přišla jsem tímto vlastně o vejcovod. Už mám jen jeden. Vše během jednoho roku… :-(
Kdyby jsi chtěla něco vědět, poradím, když budu moci. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EE
61
28.1.11 16:47

děkuju za odpověď tak to bude asi ještě na dlouhé lokte.zvažuju, že bych nám nechala udělat i imunolog.vyš. nesnesu to nečinné čekání.ta laparoskopie mě čeká až v březnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
28.2.12 17:49

I já se přidám do diskuze pokud můžu,mám stéjný problém jako zakladatelka,zjistili mi chlamýdie a teď čekám na laparoskopii,snažíme se o mimi,teď beru clostík,ale myslím,že prvním krokem bude laparka,bojím se jak čert kříže,ale snad to dobře dopadne ;)mám strach,že mi zjistí neprůchozí vejcovody,že budou je mít na svědomí chlamýdie :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
28.2.17 13:06

@EE Ahoj, tak jak, už máš po laparoskopii? jak to všechno dopadlo? já se zrovna na to chystám, ale lékaři mne celkem odrazují, že by do toho nešli, když nemám bolesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
527
13.5.17 10:52

@EE @sladkare Holky, jak jste dopadli po laparce, co zjistili. A máte za tu dobu i děti? Vypadá to, že mám obdobný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí