Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, v pátek jsem byla na IUI, a včera mě začlo bolet v krku, trochu rýma, nárazový kašel a mírně zvýšená teplota. Myslíte že to může ohrozit případný úspěch zákroku? Mám z toho strach. Díky
Ahoj. Tak mě potkalo totéž a paradoxně tento pokus u mě vyšel. ![]()
Vážně? Tak to jsi mě trochu uklidnila, nemám teplotu více než 37,4 jsem měla včera večer, jinak v podstatě ne, v krku mám bolest jako na angínu, ale k dr nejdu, atb bych stejně nemohla brát. Nevím jak si zkrátit čekání na výsledek, je to nekonečné. Jinak moc gratuluji k mimi!!!
Děkuju!
Taky jsem se bála, že bude něco špatně… měla jsem kašel s hleny a brala na to jen Müllerův sirup… a táhlo se to dlouho. Ale o to byl pak překvapivější výsledek! ![]()
Sem kašlala i na tom křesle, když mě po IUI nechali 15 minut ležet a měla jsem strach, že to ze mě vylítne, jak kašlu. ![]()
Tak to chápu
já jsem jen dost nesvá, protože mám teploty, tak mám fakt strach, už ta IUI nás vyšla na dost peněz, a jestli t kvůli tomuhle nevyjde…
![]()
Ty platíš za IUI?
Já doplácela vždy jen za recept pár korun (clostilbegyt a Pregnyl).
Ano, musela jsem folikuly a sliznici stimulovat Menopurem, což jsou injekce, na které jsem doplácela skoro 3tisíce, pak 300 za pregnyl, a 500 za katétr na IUI. K tomu nepočítám ty jednorázové poplatky za vyšetření…dohromady nás to vyšlo skoro 4tisíce.
Tak to já stimulovala jen clostíkem… ale ani za Pregnyl jsem neplatila ani za katetr…
Kam chodíš do caru a kolikátý pokus máš za sebou?
Chodím do Sanusu a mám za sebou první pokus. Každý CAR to má jinak, ty ceny, tak mě to ani nepřekvapuje.
No mě to docela překvapuje. Pochopila bych peníze za stimulaci, ale za katetr - to jsem od nikoho neslyšela, že by to platil… ![]()
No, tak v Sanusu to tak mají. Tohlë je fakt různé, oni i ceny třeba IVF nebo ICSI se docela liší, je to prostě jak kde.
ahoj Loko, do kterého Sanusu chodíš?? Já do Jihlavy a souhlasím s těmi doplatky, jak jsi psala. Já stimuluji Menopurem, jsem dnes 12DC a už jsem zaplatila jen za Menopur 2300 Kč a Pregnyl a katetr mě taky ještě čeká…
Přeji, ať se druhé IUI povede…
Zdravím, jsem v aktivní diskuzi nová, hledala jsem tu nějaké info o IUI a narazila na vaše příspěvky ohledně doplatků… tak jsem se chtěla podělit o info… Přiznám se, že mě ty doplatky, které platíte za Menopur a další doprovodnou léčbu, docela odrovnaly:-( (v negativním smyslu). Já nenavštěvuji soukromou kliniku, ale Kliniku reprodukční medicíny v Praze v Motole, troufám si říct, že péče srovnatelná (slespoň co čtu na diskuzích) se soukromým zařízením a za 6 měsíců léčení jsem platila maximálně regulační poplatky za návštěvy v rámci UZ a konzultací a zanedbatelné doplatky za léky. Stimulovala jsem Clostilbegytem (4 měsíce)- tam byl regulační poplatek v lékárně 30 Kč plus pár desetikorun doplatek a teď pátý měsíc před IUI Menopurem a ten jsem dostala od sestry zadarmo (po schválení pojišťovnou). Neplatila jsem ani za IUI ani korunu. Je pravda, že tedy ještě nevím, jestli jsou nějaké doplatky a poplatky za IVF a doprovodné metody, tuhle variantu nemám ještě zmáklou:-). Kromě toho jsme absolvovali haldu hormonálních a imunologických vyšetření, vše placeno pojišťovnou… Možná holky zvažte, jestli nenavštívit nějakou reprodukční kliniku v rámci státní nemocnice, osobně mě totiž rozčiluje, kdyč čtu, co všechno musíte platit na soukromých klinikách, když nám to všechno poskytuje např. Motol zdarma!
Mějte se a přeju hodně úspěchů v rozmonožování:-).
také zdravím.jsem poprvé v diskuzi.Příští týden mám jít na IUI a o popllatcích nebyla řeč,jen doplat.za recept Clostib.a pregnyl,jak to bude pokračovat dál nevím… na IUI jdu poprvé a nervoza je už tu..Snažíme se déle s přítelem o mimi,je mi už 39 let tak času na hodně pokusů není moc
Vyšetření u mě proběhlo už nespočet, Momentálně jsem také nachlazená,jako naschvál…Já jezdím do Olomouce.Trochu mě tyto diskuze drží v klidu a doufám že to výjde napoprvé…Všem které jste nedávno podstoupily IUI i těm které se chystáte držím mooooc pěsti ![]()