Špatná morfologie na spermiogramu

25.1.11 15:01

špatná morfologie

Ahoj zdravím všechny snažilky!
Máte někdo stejný problém? Spermiogram odhalil špatnou morfologii a to 0% normospermií. Po 3 měsících užívání vitamínů se uvidí na kontrolním spermiogramu jestli se to někam posunolo. Co když se to nezlepší jaké jsou dál šance? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
25.1.11 15:11

morfologia sa moc vitaminmi ovplyvnit neda :-? nehladali pricinu , preco je taka zla? robili muzovi hormonalny profil? ster? ci tam nie je nejaky zapal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
25.1.11 16:11

Ahoj, nezoufej. Je sice pravda že zase až tak se toho stím estra nadělat nedá, ale výsledky jistě jsou. Měli jsme něco podobného - jen 4%, po 2 a 1/2 měsících kontrola spg před IUI a máme jich 12% :potlesk: :hug: Přítel minimalizoval alkohol, bere 1× dennně Selzink, minimnalizoval horké koupele. Tak nezoufej a zkuste to. Nám po prvních výsledcích dr řekla, že je to minimálně k IUI, a že podle dalšího spg se uvidí, sice byl lepší, ale stejně pokud nedopadne IUI bude nás čekat IVF a sestřička říkala že v tomto případě děají i ICSI. Ale řešení to jistě má, tak neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.11 17:04

Ahoj taky mame podobny problem mi jich mame na stesti dobrych 30%,ale na prirozene oplodneni je to spatne i kdyz otehotnim,tak v zacatcich vzdy potratim trikrat zkusenost :-( :-( Manzel je ma nejaky deformovany a bez hlavicek,tak mi to rekla doktorka. Jinak nam doporucila IVF s ICSI. Na spermiogramu jsme byli v prosinci,ted manzel bere zinek a vitamin B. znovu na kontrolu jedem zacatkem brezna. Jinak nam doktorka rikala,ze se to zlepsit muze manzel i prestal kourit :-)Jinak kdyz je 0% nevim co se da delat snad nekdo poradi a nebo se to zlepsi moc držim pestičky

• Citovat
  • Upravit
adrusa
25.1.11 19:18

Ahoj Sedmitečko,držím moc palečky, ať je kontrola lepší a zlepší se to. Pokud budete souhlasit s ICSI postačí jim opravdu maličko a úspěšnost oplodnění vajíčka je opravdu vysoká! Uvažovali jste o cvičení dle Mojžíšové? Jsou určité cviky i pro muže. Hodně štěstí!!!!

• Citovat
  • Upravit
28.1.11 09:49
loka píše:
Ahoj, nezoufej. Je sice pravda že zase až tak se toho stím estra nadělat nedá, ale výsledky jistě jsou. Měli jsme něco podobného - jen 4%, po 2 a 1/2 měsících kontrola spg před IUI a máme jich 12% :potlesk: :hug: Přítel minimalizoval alkohol, bere 1× dennně Selzink, minimnalizoval horké koupele. Tak nezoufej a zkuste to. Nám po prvních výsledcích dr řekla, že je to minimálně k IUI, a že podle dalšího spg se uvidí, sice byl lepší, ale stejně pokud nedopadne IUI bude nás čekat IVF a sestřička říkala že v tomto případě děají i ICSI. Ale řešení to jistě má, tak neboj

Tak to je krásný že se Vám to tak zlepšilo! Manžel taky užívá vitamíny, ale jinak nevím co změnit - nepije, nekouří, sportuje… Nikoho jiného jsem v diskuzích nenašla - asi jsme jedni z mála kdo má 0% jinak všichni aspoň to 1-2% a to je pro ICSI dostačující, ale ta 0 mě děsí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
28.1.11 11:18

sedmitecka, lhned v prvom prispevku som Ti pisala, co by mohlo byt pricinou :wink: nechajte si to vysetrit, ak je vsetko v poriadku, poslem Ti do SZ zoznam vitaminov, co kamoska davala svojmu muzovi, ktoremu tiez povedali, ze O% spermii, ze jedine darcovske spermie. kamoska mu mesiac davala vitaminy a otehotnela prirodzene :pankac: pred mesiacom sa im narodila krasna dcerka Hanka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
2.2.11 13:51

ahoj holky,pisu taky,nas prvni spg byl asi dost spatnej: konzistencie.nor­m,zkalapneni:nor­m,mnozstvi0,5,
koncentrace sper 1mil/ml,pohyb 0%imobilni 100%,norma pohyb je vice nez 40% a+b je vice nez 50%…oligoasthe­nozoosper,pak se nam 2 spg zlepsili ale vyrazne zlepseni tam pry nebylo,nemam ale papir,ted sme podstupili tese a nic se nenaslo…myslite ze je este nejaka sance? je mi divne ze predtim tam neco bylo a rekli ze ak by to zamrazili rovnou neco by se dalo pouzit,ale to nam vtedy neporadili a ted je uz neskoro,doporucili mi darce ale nevim se s tim nejak srovnat …je pravda ze pred tese jsem nemeli styk asi 1,5, ja mela nejake problemy a pritel byl na sluzobke
nemate nekdo skusenost…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monika299
14.3.11 17:40

Ahoj holky, je u vás něco nového? Manžel měl na spermiogramu bohužel taky 0% normálních spermií, tak hledám, co se dá a nedá dělat a začínám trochu propadat zoufalství.. :cry: Tak mě trochu povzbuďte, jestli se u vás něco zlepšilo.. :roll: M

• Citovat
  • Upravit
Paja111
27.8.11 21:44

Ahoj holky,
našla jsem tuto diskuzi a chtěla bych taky trochu přispět. Manžel mel na spg 0% normospermií…ostatní bylo docela v pořádku, jen ta morfologie. Zatím jsme se rozhodli zkusit následující…snad to někomu z vás taky pomůže, dám vědět jak dopadl další spg. Takže zkoušíme rozhodně vitamíny, hlavně selen, zinek, ale lepší asi nějaké spektrum nebo centrum, to doporučil i MUDr., dál nám jeden léčitel doporučil rostlinku catuaba - tady je odkaz: http://botanic.cz/…ylum-catuaba - a určitě můžu doporučit sprchování studenou vodou v intimních partiích, protože jak známo, spermie pro svůj vývoj potřebují nižší teplotu než je teplota těla. Takže ať nám to všem pomůže, dám vědět, až bude nějaký výsledek…snad dobrý.
 Pa

• Citovat
  • Upravit
2
5.3.13 15:11
@SEDMITEČKA píše:
Tak to je krásný že se Vám to tak zlepšilo! Manžel taky užívá vitamíny, ale jinak nevím co změnit - nepije, nekouří, sportuje… Nikoho jiného jsem v diskuzích nenašla - asi jsme jedni z mála kdo má 0% jinak všichni aspoň to 1-2% a to je pro ICSI dostačující, ale ta 0 mě děsí :zed:

Dobry den, podarilo se hondoty nejak zlepsit? Mam totiz stejny problem. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
5.3.13 19:13

Zdravím všechny,
chtěla bych Vás povzbudit, protože my měli problém se spermiogramem - morfologie 0% a podle doktora jsme vůbec normálně neměli mít děti. Trvalo nám to sice rok a půl, ale máme dnes 6ti týdenní holčičku a bez pomoci umělého oplodnění. Vyzkoušeli jsme bylinky na pročištění organizmu a bylo. Tak všem přeju hodně štěstí zkuste i přírodní cestu, je mnohem méně stresující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.3.13 20:49
@niki29 píše:
Zdravím všechny,
chtěla bych Vás povzbudit, protože my měli problém se spermiogramem - morfologie 0% a podle doktora jsme vůbec normálně neměli mít děti. Trvalo nám to sice rok a půl, ale máme dnes 6ti týdenní holčičku a bez pomoci umělého oplodnění. Vyzkoušeli jsme bylinky na pročištění organizmu a bylo. Tak všem přeju hodně štěstí zkuste i přírodní cestu, je mnohem méně stresující.

Děkuji za povzbudivou reakci. Mohla byste mi napsat, které bylinky jste konkrétně užívali? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
10.3.13 21:05

To už si bohužel nepamatuju, ale je lepší zajít k dobrému bylinkáři, který nachystá správné složení bylin přímo Vám osobně. To se asi nedá tak jednoznačně říct, každý může mít jiný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hbh
16.3.13 00:29

Já jsem na několika místech našla, že problémem může být celiakie u muže

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat