Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj zdravím všechny snažilky!
Máte někdo stejný problém? Spermiogram odhalil špatnou morfologii a to 0% normospermií. Po 3 měsících užívání vitamínů se uvidí na kontrolním spermiogramu jestli se to někam posunolo. Co když se to nezlepší jaké jsou dál šance? Děkuji.
morfologia sa moc vitaminmi ovplyvnit neda
nehladali pricinu , preco je taka zla? robili muzovi hormonalny profil? ster? ci tam nie je nejaky zapal?
Ahoj, nezoufej. Je sice pravda že zase až tak se toho stím estra nadělat nedá, ale výsledky jistě jsou. Měli jsme něco podobného - jen 4%, po 2 a 1/2 měsících kontrola spg před IUI a máme jich 12%
Přítel minimalizoval alkohol, bere 1× dennně Selzink, minimnalizoval horké koupele. Tak nezoufej a zkuste to. Nám po prvních výsledcích dr řekla, že je to minimálně k IUI, a že podle dalšího spg se uvidí, sice byl lepší, ale stejně pokud nedopadne IUI bude nás čekat IVF a sestřička říkala že v tomto případě děají i ICSI. Ale řešení to jistě má, tak neboj
Ahoj taky mame podobny problem mi jich mame na stesti dobrych 30%,ale na prirozene oplodneni je to spatne i kdyz otehotnim,tak v zacatcich vzdy potratim trikrat zkusenost
Manzel je ma nejaky deformovany a bez hlavicek,tak mi to rekla doktorka. Jinak nam doporucila IVF s ICSI. Na spermiogramu jsme byli v prosinci,ted manzel bere zinek a vitamin B. znovu na kontrolu jedem zacatkem brezna. Jinak nam doktorka rikala,ze se to zlepsit muze manzel i prestal kourit
Jinak kdyz je 0% nevim co se da delat snad nekdo poradi a nebo se to zlepsi moc držim pestičky
Ahoj Sedmitečko,držím moc palečky, ať je kontrola lepší a zlepší se to. Pokud budete souhlasit s ICSI postačí jim opravdu maličko a úspěšnost oplodnění vajíčka je opravdu vysoká! Uvažovali jste o cvičení dle Mojžíšové? Jsou určité cviky i pro muže. Hodně štěstí!!!!
loka píše:
Ahoj, nezoufej. Je sice pravda že zase až tak se toho stím estra nadělat nedá, ale výsledky jistě jsou. Měli jsme něco podobného - jen 4%, po 2 a 1/2 měsících kontrola spg před IUI a máme jich 12%![]()
Přítel minimalizoval alkohol, bere 1× dennně Selzink, minimnalizoval horké koupele. Tak nezoufej a zkuste to. Nám po prvních výsledcích dr řekla, že je to minimálně k IUI, a že podle dalšího spg se uvidí, sice byl lepší, ale stejně pokud nedopadne IUI bude nás čekat IVF a sestřička říkala že v tomto případě děají i ICSI. Ale řešení to jistě má, tak neboj
Tak to je krásný že se Vám to tak zlepšilo! Manžel taky užívá vitamíny, ale jinak nevím co změnit - nepije, nekouří, sportuje… Nikoho jiného jsem v diskuzích nenašla - asi jsme jedni z mála kdo má 0% jinak všichni aspoň to 1-2% a to je pro ICSI dostačující, ale ta 0 mě děsí ![]()
sedmitecka, lhned v prvom prispevku som Ti pisala, co by mohlo byt pricinou
nechajte si to vysetrit, ak je vsetko v poriadku, poslem Ti do SZ zoznam vitaminov, co kamoska davala svojmu muzovi, ktoremu tiez povedali, ze O% spermii, ze jedine darcovske spermie. kamoska mu mesiac davala vitaminy a otehotnela prirodzene
pred mesiacom sa im narodila krasna dcerka Hanka ![]()
ahoj holky,pisu taky,nas prvni spg byl asi dost spatnej: konzistencie.norm,zkalapneni:norm,mnozstvi0,5,
koncentrace sper 1mil/ml,pohyb 0%imobilni 100%,norma pohyb je vice nez 40% a+b je vice nez 50%…oligoasthenozoosper,pak se nam 2 spg zlepsili ale vyrazne zlepseni tam pry nebylo,nemam ale papir,ted sme podstupili tese a nic se nenaslo…myslite ze je este nejaka sance? je mi divne ze predtim tam neco bylo a rekli ze ak by to zamrazili rovnou neco by se dalo pouzit,ale to nam vtedy neporadili a ted je uz neskoro,doporucili mi darce ale nevim se s tim nejak srovnat …je pravda ze pred tese jsem nemeli styk asi 1,5, ja mela nejake problemy a pritel byl na sluzobke
nemate nekdo skusenost…:(
Ahoj holky, je u vás něco nového? Manžel měl na spermiogramu bohužel taky 0% normálních spermií, tak hledám, co se dá a nedá dělat a začínám trochu propadat zoufalství..
Tak mě trochu povzbuďte, jestli se u vás něco zlepšilo..
M
Ahoj holky,
našla jsem tuto diskuzi a chtěla bych taky trochu přispět. Manžel mel na spg 0% normospermií…ostatní bylo docela v pořádku, jen ta morfologie. Zatím jsme se rozhodli zkusit následující…snad to někomu z vás taky pomůže, dám vědět jak dopadl další spg. Takže zkoušíme rozhodně vitamíny, hlavně selen, zinek, ale lepší asi nějaké spektrum nebo centrum, to doporučil i MUDr., dál nám jeden léčitel doporučil rostlinku catuaba - tady je odkaz: http://botanic.cz/…ylum-catuaba - a určitě můžu doporučit sprchování studenou vodou v intimních partiích, protože jak známo, spermie pro svůj vývoj potřebují nižší teplotu než je teplota těla. Takže ať nám to všem pomůže, dám vědět, až bude nějaký výsledek…snad dobrý.
Pa
@SEDMITEČKA píše:
Tak to je krásný že se Vám to tak zlepšilo! Manžel taky užívá vitamíny, ale jinak nevím co změnit - nepije, nekouří, sportuje… Nikoho jiného jsem v diskuzích nenašla - asi jsme jedni z mála kdo má 0% jinak všichni aspoň to 1-2% a to je pro ICSI dostačující, ale ta 0 mě děsí
Dobry den, podarilo se hondoty nejak zlepsit? Mam totiz stejny problem. Dekuji
Zdravím všechny,
chtěla bych Vás povzbudit, protože my měli problém se spermiogramem - morfologie 0% a podle doktora jsme vůbec normálně neměli mít děti. Trvalo nám to sice rok a půl, ale máme dnes 6ti týdenní holčičku a bez pomoci umělého oplodnění. Vyzkoušeli jsme bylinky na pročištění organizmu a bylo. Tak všem přeju hodně štěstí zkuste i přírodní cestu, je mnohem méně stresující.
@niki29 píše:
Zdravím všechny,
chtěla bych Vás povzbudit, protože my měli problém se spermiogramem - morfologie 0% a podle doktora jsme vůbec normálně neměli mít děti. Trvalo nám to sice rok a půl, ale máme dnes 6ti týdenní holčičku a bez pomoci umělého oplodnění. Vyzkoušeli jsme bylinky na pročištění organizmu a bylo. Tak všem přeju hodně štěstí zkuste i přírodní cestu, je mnohem méně stresující.
Děkuji za povzbudivou reakci. Mohla byste mi napsat, které bylinky jste konkrétně užívali? Děkuji
To už si bohužel nepamatuju, ale je lepší zajít k dobrému bylinkáři, který nachystá správné složení bylin přímo Vám osobně. To se asi nedá tak jednoznačně říct, každý může mít jiný problém.
Já jsem na několika místech našla, že problémem může být celiakie u muže