Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Skoro rok se snazime a nic.Mame za sebou spermiogram se spatnym vysledkem. Pouze 0,7m. spermii a spatna morfologie. Nastesti mame znameho urologa, ktery udelal priteli vsechna mozna vysetreni a zjistil ureaplazmu a mykoplazmu. v minulosti prodelane i chlamydie.Oba jsme byli preleceni Doxybene na 3 tydny a pote za 3 mesice kontrolni spermio. Pocet spermii se zatim zlepsil na 2mil. a morfologie nyni v poradku! Nyni jdeme do caru a zkusime IVF. Pokud mate spatnou morfologii, nenechte se odbyt na urologii! Urcite je to morfologie, co hraje u IVF nejvetsi roli. Pohyblivost a pocet se vyresi icsi popr. picsi
Ahoj byla bys tak hodna a napsala mi jake urologicke nebo jine vysetreni by mel manzel podstoupit? zatim jen druhy spermi.coz ukazuje 0% morgologie dekuju moc ![]()
@Tulipankaa píše:
Ahoj byla bys tak hodna a napsala mi jake urologicke nebo jine vysetreni by mel manzel podstoupit? zatim jen druhy spermi.coz ukazuje 0% morgologie dekuju moc
Ahoj.jak jsem psala. vysetreni na chlamydie, ureaplazmu a mykoplazmata.
@soldi porosila bych seznam vitamínu přítel má také špatný spermiogram děkuji ![]()
Holky u nas vitaminy asi moc nepomohly..Pritel bral Selzink, koenzym Q10, listovku, vitamin E.ze zacatku i ty drahe produkty co nam doporucil car.Uz ani nevim nazev.Nyni jsme po IVF, priplatili jsme si oplodneni metodou IMSI, meli jsme ale jen dve vajicka.Obe ale vydrzela PK, ET se nepovedl.Ted cekame na KET.
@sonlove my taky zkusili vitaminy hormony pri pritele…zatim nic…za mesic jdeme na prvni komzultaci o ivf ![]()
@Tulipankaa Určitě bych si v případě špatného spermia připlatila za metodu IMSI. Vyberou pod velkým zvětšením ty nej spermie..
@Tulipankaa Já ti nevím, sama tápu. Nevyšel nám ani KET, tak teď změníme CAR a uvidíme. Jak jsi na tom ty? Už proběhlo IVF?
Ahoj prosím o radu…manžel ma morfologii 4% a spermie s frangmentovanou DNA 47%. Bylo nám řečeno, že jedině IVF, přirozeně se nám to podaří prý tak jednou za 7 let. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj prosím o radu…manžel ma morfologii 4% a spermie s frangmentovanou DNA 47%. Bylo nám řečeno, že jedině IVF, přirozeně se nám to podaří prý tak jednou za 7 let.
Píši svoji zkušenost! My jsme se snažili o miminko víc než rok a půl. Brala jsem dlouho HA a trvalo tak půl roku než se vrátil normální cyklus. A pak pořád nic. Milovali jsme se často, já mezi tím kontrolovala ovulaci (ale tak, aby manžel neměl pocit, že to delame jen podle kalendare). No po delším snažení usoudil, že půjde na spermiogram. Výsledek byl pouze 3% spravna morfologie a 84% defekt hlavičky, ale měl teda obrovské množství 400 mil a těch nejlépe pohyblivých bylo 50 mil. Výsledek asthenoteratospermie gravis. Doporučení mimotělní oplodnění. Na to jsme zatím nebyli úplně připravení..A tak jsme se rozhodli zkusit alternativu- manžel začal užívat Wobenzym (našla jsem studii vlivu na neplodnosti můžu), Fertilan a Selzink plus. Zároveň jsme si řekli že si dáme pauzu a klid pres léto (byl to březen 19) a kdyžtak v září zkusíme zajít na kliniku. No manžel bral vitamíny, nosil volné trenky, já přestala hlídat ovulaci. V dubnu jsme jeli na dovolenou, v květnu jsem měla pozitivni test. Takže nedokážu říct, jak se to tak všechno sešlo, každopádně u nás přesně vyšlo rčení: vypněte hlavu a jeďte na dovolenou
Dcerka má půl roku.
Takže já bych se řídila tím, jak to cítíte vy a pokud vás netlačí čas (vek), tak zkusit režimová opatření a dát tomu ještě trochu času
hodně štěstí ![]()
Ahoj holky. Skoro rok se snazime a nic.Mame za sebou spermiogram se spatnym vysledkem. Pouze 0,7m. spermii a spatna morfologie. Nastesti mame znameho urologa, ktery udelal priteli vsechna mozna vysetreni a zjistil ureaplazmu a mykoplazmu. v minulosti prodelane i chlamydie.Oba jsme byli preleceni Doxybene na 3 tydny a pote za 3 mesice kontrolni spermio. Pocet spermii se zatim zlepsil na 2mil. a morfologie nyni v poradku! Nyni jdeme do caru a zkusime IVF. Pokud mate spatnou morfologii, nenechte se odbyt na urologii! Urcite je to morfologie, co hraje u IVF nejvetsi roli. Pohyblivost a pocet se vyresi icsi popr. picsi