Pes vdechl ventolín

2
27.9.23 15:59

Pes vdechl ventolín

Dobrý den, náš pes byl dnes dušný tak jsem mu rychle stříkala jednu dávku ventolinu od dcery ale pak jsem si přečetla že to je pro psy jedovaté. Mam s ním jet k veterináři? Je otrávený? Děkuji předem za odpověď nashledanou

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65116
27.9.23 16:00
@Mjsjdndj píše:
Dobrý den, náš pes byl dnes dušný tak jsem mu rychle stříkala jednu dávku ventolinu od dcery ale pak jsem si přečetla že to je pro psy jedovaté. Mam s ním jet k veterináři? Je otrávený? Děkuji předem za odpověď nashledanou

co kdybys nějakému veterinářovi zavolala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
27.9.23 16:02

A teda kde jsi vzala, že je pro psy jedovatý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
27.9.23 16:12
@vokishka píše:
A teda kde jsi vzala, že je pro psy jedovatý

No udělala anketu a většina byla pro to, že je pro psy jedovatý. Zakladatelka totiž uznává demokracii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
27.9.23 16:21
@Mjsjdndj píše:

Spíš si najdi dobrého psychiatra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308
27.9.23 16:40
@Mjsjdndj píše:

Zavolej veterináři. Už jsem párkrát lidské léky pro psa využila - hlavně antihistaminika a dle veterinářky se nic neděje. Jen to má menší účinek, ale pro případ píchnutí vosou to aspoň trošku zmírní otok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42000
27.9.23 16:45

@Zumpa @Luboš P @vokishka
https://midogguide.com/…entolin.html
Ona je totiž většina lidských léků pro psy jedovatá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
27.9.23 16:49
@Havlova píše:
@Zumpa @Luboš P @vokishka
https://midogguide.com/…entolin.html
Ona je totiž většina lidských léků pro psy jedovatá.

no na to jsem koukala, ale to se týká většího dávkování, ne že mu jednou stříkneš. Navíc je to dost zajímavý překlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.9.23 16:53

Tak Ventolin (salbutamol) umí udělat u lidí (a asi i u psů) arytmii - tachykardii. Podle mě by to ale ten pes musel sníst kvanta a to v tabletách/kapslích.
Nějaké velké expozice při vdechnutí (z takového toho pohotovostního inhalátoru?) bych se asi teda neobávala. Pochybuju, že u toho ten pes spolupracoval, zhluboka vydechl a se vstřikem se nadechl :D Většina ventolinu tak asi skončila v tlamě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42000
27.9.23 17:10

Tak ono i dost záleží, jestli je pes čivava nebo bernardýn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný