Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Použít na psy něco, co opravdu funguje. Například tablety od veterináře.
Naše fenka chytila jednou blechy od ježků. Nejúčinnější bylo ji vzít do vany, namočit tělo a pak jsme čekali až ty blechy polezou na suchou hlavu a chytali jsme je. Samozřejmě jsme jí hned dali tabletu od veterináře, po které pochcípal ten zbytek. Do 24 hodin byl problém vyřešen. Ještě jsem vyprala všechny textilie z obýváku a chlupatý koberec do čistírny pro jistotou.
Máte koberce? Budou v kobercích nebo čalounění gauče. Nám kdysi dávno přitáhly domu blechy kočky. Obětovali jsme chlupatý koberec a byl klid. Množí se mimo zvířata.
Jelikož blechy nežijí jen na samotném psovi, ale i v okolním prostředí, kde kladou různě vajíčka, tak není jejich likvidace záležitostí jednoho dne. Ale pokud osetříte psy a budete udržovat i jejich okolí, kde se pohybují v čistotě (super je biokill), tak se jich postupně zbavíte. Něco umře hned, něco až se skočí napít krve z ošetřeného psa, něco až následně po vylíhnutí. Pipety nemají zrovna dlouhou působnost, takže budete muset aplikaci opakovat, nebo použít tabletu( koupíte u veterináře, je dražší, ale výsledku vyjde dobře, protože funguje výborně), nebo obojek foresto( nám funguje výborně).
Stačí ošetřit zvířata. to, co se přisaje, umře, zbytek zajde hlady. Ale lepší, než pipety, jsou obojky nebo tablety.
Jo a tu ochranu to chce mít na zvířatech dlouhodobě, nějaké stádium blechy může přežít i několik měsíců ve vyčkávání na hostitele. To akutní skákající bude do týdne mrtvé.
Kup Biokil a co nejde vyprat, tak s ním vystříkej - sedačku, koberec atd. Chce to denně luxovat, i pod kobercem, sedačku, všechno… Radila mi to kdysi veterinářka a blech jsme se úspěšně zbavili.
Dobrý večer,
budu znít zoufale jako většina příspěvků o blechách v domě. Ale je to opravdu zoufalství, to ví každý, kdo tím někdy prošel, nebo prochází.
Zamoření blechama jsme zjistili týden před dovolenou/ zaplacenou. Takže jsme týden uklízeli jak blázni, prali, čistili, koupili clean kill (tehdejší biokill), odblešili kočky kapkou za krk bravecto/ kotě dostalo stronghold. Vyšplíchali, vycídili a odjeli. Po 10 dnech nás čekala kalvárie, blechy nám skákaly před očima jak vodotrysk, chtělo se nám s mužem jen utéct, ale vyhodili jsme všechny koberce a dali si noční šichtu vysávaní, praní atd. To, co všichni známe.
Pomohlo trochu. Po 4 dnech boje jsme to vzdali a zavolali odborníky / pán byl rychlej, stříkal teda hlavně po obvodu místnosti a pak samo matrace a gauč a tak. Nemůžeme vytírat, ale sajeme 3× za den. Řikal mi, že teď 3 dny bude zvýšená aktivita, ale blechy by měly vylízat z ukrytů a umírat.
Dnes je to 2.den a já teď večer - hodinu a půl po vysávání přalo zběžně místnost a jak už na ně mám radar, našla a utopila jsem v jaru cca 11 blech. Dva dny po odborným zásahu…. ![]()
Přijde mi to jako nemožné nad nima někdy zvítězit.
Clean kill nám vůbec nezabíral.
Nejradši bychom každý den stříkali biolitem (před deratizací jsme 3 dny dělali a přislo nám, že docela zdechali, pak dojel DDD a říkal, že teď ideálně těch 14 dnů nešplíchat ničím, aby se neminula účinnost.
Prosím dodejte mi někdo odvahu a optimismus do dalšího boje. Že vám DDD třeba pomohla nebo, že se to dá, i když se to zdá teď nemožné.
Všechny standarty - jako praní prádla po jendom dni nošení, povlečení po 3-5 dnech atd atd dělám.
Díky a omluva za román, jsem fakt zoufalá. ![]()
Zdravím, máme doma dva psiky a jeden z nich chytl blechy. Oba jsme umyli šamponem proti parazitům a dali i pipetu proti blecham vystrikali boudu i doma vše kde se psi zdržují a i přesto jsme zaznamenali, že tam furt skáčou? Nemáte s tím někdo zkušenosti co použít aby jsme se jich zbavili? Co použít do boudy nebo i do pelechu apod. Člověk je tím otravenej a furt má pocit ze po něm něco leze