Jak se zbavit doma blech?

Anonymní
18.9.23 08:04

Jak se zbavit doma blech?

Zdravím, máme doma dva psiky a jeden z nich chytl blechy. Oba jsme umyli šamponem proti parazitům a dali i pipetu proti blecham vystrikali boudu i doma vše kde se psi zdržují a i přesto jsme zaznamenali, že tam furt skáčou? Nemáte s tím někdo zkušenosti co použít aby jsme se jich zbavili? Co použít do boudy nebo i do pelechu apod. Člověk je tím otravenej a furt má pocit ze po něm něco leze :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20885
18.9.23 08:58

Použít na psy něco, co opravdu funguje. Například tablety od veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
18.9.23 09:05

Naše fenka chytila jednou blechy od ježků. Nejúčinnější bylo ji vzít do vany, namočit tělo a pak jsme čekali až ty blechy polezou na suchou hlavu a chytali jsme je. Samozřejmě jsme jí hned dali tabletu od veterináře, po které pochcípal ten zbytek. Do 24 hodin byl problém vyřešen. Ještě jsem vyprala všechny textilie z obýváku a chlupatý koberec do čistírny pro jistotou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
18.9.23 09:15

Máte koberce? Budou v kobercích nebo čalounění gauče. Nám kdysi dávno přitáhly domu blechy kočky. Obětovali jsme chlupatý koberec a byl klid. Množí se mimo zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
18.9.23 09:24

Jelikož blechy nežijí jen na samotném psovi, ale i v okolním prostředí, kde kladou různě vajíčka, tak není jejich likvidace záležitostí jednoho dne. Ale pokud osetříte psy a budete udržovat i jejich okolí, kde se pohybují v čistotě (super je biokill), tak se jich postupně zbavíte. Něco umře hned, něco až se skočí napít krve z ošetřeného psa, něco až následně po vylíhnutí. Pipety nemají zrovna dlouhou působnost, takže budete muset aplikaci opakovat, nebo použít tabletu( koupíte u veterináře, je dražší, ale výsledku vyjde dobře, protože funguje výborně), nebo obojek foresto( nám funguje výborně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
18.9.23 10:22

Stačí ošetřit zvířata. to, co se přisaje, umře, zbytek zajde hlady. Ale lepší, než pipety, jsou obojky nebo tablety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
18.9.23 10:24

Jo a tu ochranu to chce mít na zvířatech dlouhodobě, nějaké stádium blechy může přežít i několik měsíců ve vyčkávání na hostitele. To akutní skákající bude do týdne mrtvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
18.9.23 17:15

Kup Biokil a co nejde vyprat, tak s ním vystříkej - sedačku, koberec atd. Chce to denně luxovat, i pod kobercem, sedačku, všechno… Radila mi to kdysi veterinářka a blech jsme se úspěšně zbavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
26.7.24 23:15

Zkušenosti s deratizací blech - úspěšná?

Dobrý večer,

budu znít zoufale jako většina příspěvků o blechách v domě. Ale je to opravdu zoufalství, to ví každý, kdo tím někdy prošel, nebo prochází.
Zamoření blechama jsme zjistili týden před dovolenou/ zaplacenou. Takže jsme týden uklízeli jak blázni, prali, čistili, koupili clean kill (tehdejší biokill), odblešili kočky kapkou za krk bravecto/ kotě dostalo stronghold. Vyšplíchali, vycídili a odjeli. Po 10 dnech nás čekala kalvárie, blechy nám skákaly před očima jak vodotrysk, chtělo se nám s mužem jen utéct, ale vyhodili jsme všechny koberce a dali si noční šichtu vysávaní, praní atd. To, co všichni známe.
Pomohlo trochu. Po 4 dnech boje jsme to vzdali a zavolali odborníky / pán byl rychlej, stříkal teda hlavně po obvodu místnosti a pak samo matrace a gauč a tak. Nemůžeme vytírat, ale sajeme 3× za den. Řikal mi, že teď 3 dny bude zvýšená aktivita, ale blechy by měly vylízat z ukrytů a umírat.
Dnes je to 2.den a já teď večer - hodinu a půl po vysávání přalo zběžně místnost a jak už na ně mám radar, našla a utopila jsem v jaru cca 11 blech. Dva dny po odborným zásahu…. :,(
Přijde mi to jako nemožné nad nima někdy zvítězit.
Clean kill nám vůbec nezabíral.
Nejradši bychom každý den stříkali biolitem (před deratizací jsme 3 dny dělali a přislo nám, že docela zdechali, pak dojel DDD a říkal, že teď ideálně těch 14 dnů nešplíchat ničím, aby se neminula účinnost.
Prosím dodejte mi někdo odvahu a optimismus do dalšího boje. Že vám DDD třeba pomohla nebo, že se to dá, i když se to zdá teď nemožné.
Všechny standarty - jako praní prádla po jendom dni nošení, povlečení po 3-5 dnech atd atd dělám.
Díky a omluva za román, jsem fakt zoufalá. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný