Kastrace ano - ne ?

Anonymní
7.9.23 10:20

Kastrace ano - ne ?

Ahoj,

za týden máme nechat kastrovat naši micinu, je ji rok. Poslední dny, ale přemýšlím, zda to dělat. Před rokem jsme přišli o kocourka, kterého jsme měli 10 let a ja se taky bojím, abychom nepřišli o ní. Další důvod je, že je drobná a její váha je tak 2,5 - 2,7 kg.

Hrozí tam nějaká rizika? Je to náš miláček, a přiznám se, že jsem na ni fixovaná, protože děti zatím nemáme :D

Další problém je, že jsme ji zkoušeli dát krunýř a i když je upevněny do 5 minut si ho dokáže sundat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56505
7.9.23 10:22
@Anonymní píše:
Ahoj,

za týden máme nechat kastrovat naši micinu, je ji rok. Poslední dny, ale přemýšlím, zda to dělat. Před rokem jsme přišli o kocourka, kterého jsme měli 10 let a ja se taky bojím, abychom nepřišli o ní. Další důvod je, že je drobná a její váha je tak 2,5 - 2,7 kg.

Hrozí tam nějaká rizika? Je to náš miláček, a přiznám se, že jsem na ni fixovaná, protože děti zatím nemáme :D

Další problém je, že jsme ji zkoušeli dát krunýř a i když je upevněny do 5 minut si ho dokáže sundat.

Kastrace se neboj. Kočička ji zvládne. I když je drobná.

Příspěvek upraven 07.09.23 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
7.9.23 10:23

A chodí ven, případná koťata byste chtěli? Jestli ji mate porad doma někde v byte, přijde mi to zbytečné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.23 10:25

To jsem zapomněla zmínit, ven nechodí. Jen jsme k tomu došli s veterinárem, že má kočičí akné všude se na internetu píše, že kastrované kočky se dožívají déle. Taky ji nechceme trápit, když by mrouskala

• Citovat
  • Upravit
1787
7.9.23 10:30

Nechat určitě kastrovat. Máme taky domácí kočku, která má teď již 5 let a je to drobek, který má 3 kila. Veterinářka nám to vřele doporučovala, prý jí do budoucna ušetříme problémů jako je rakovina, která je prý docela častá. Kočka byla po kastraci v pohodě, ráno jsme ji tam odvezli a už večer jsme ji měli doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33486
7.9.23 10:39

Máme vykastrované všechny kočky. Nikdy žádné problémy nebyly. Všechny to snášely dobře. A krunýř nebyl ani potřeba. Žádné stehy si nevykusovaly. Šije se vnitřním vstřebávacím stehem. Kromě trošku vyholeného bříška nebylo nic vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
7.9.23 10:48

Nebála bych se toho. Máme x let vykastrovanou kočku a nebyl jediný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.9.23 10:57
@Semtex píše:
A chodí ven, případná koťata byste chtěli? Jestli ji mate porad doma někde v byte, přijde mi to zbytečné :nevim:

Jasně, merouskaji kočku v bytě fakt chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
7.9.23 10:58

Kočky kastraci zvládají dobře, naše nikdy krunýř neměly. Stehy se vstřebají, chvíli po probuzení se vždy motaly, ale druhý den už nebylo poznat, že byly na zákroku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.9.23 11:10
@Anonymní píše:
To jsem zapomněla zmínit, ven nechodí. Jen jsme k tomu došli s veterinárem, že má kočičí akné všude se na internetu píše, že kastrované kočky se dožívají déle. Taky ji nechceme trápit, když by mrouskala

Pokud je bytova a ven nechodi, tak ji kastrovat nemusite.
Muzete pockat na mrouskani a uvidite, jak moc to bude ne/snesitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
7.9.23 11:23

@Magda124 Taky mame kastrovane vsechny kocky, ale ze by to usetrilo problémů typu rakovina, fakt pravda neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.9.23 11:34

Určitě jo. Mrouskání ji ušetřete. Naše měla otravu krve po operaci, ale zvládla to - byla 1/100, kterou to potkalo. Krunýř nemuselá mít, měla “košilku”. Prostě obvaz přeš tělo. U kocoura to bylo snazší, ten neměl ani klidový režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.9.23 11:37
@Semtex píše:
A chodí ven, případná koťata byste chtěli? Jestli ji mate porad doma někde v byte, přijde mi to zbytečné :nevim:

Koťata? Je jich v útulcích a popelnicích málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.9.23 11:45
@Anonymní píše:
Ahoj,

Rozhodně ano. Každé mrouskani ji naprosto zbytečné vysiluje atd.. už mohla být dávno hotová, kastrovat se může od 12 týdnů a od 1 kg váhy. Krunýř fakt nepotřebuje. Máme 6 koček a žádná ho nikdy neměla. Zákrok i hojení naprosto bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.9.23 11:47
@Semtex píše:

Není to zbytečne, mrouskani je pro ni zbytečná zátěž :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný