Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj,za týden máme nechat kastrovat naši micinu, je ji rok. Poslední dny, ale přemýšlím, zda to dělat. Před rokem jsme přišli o kocourka, kterého jsme měli 10 let a ja se taky bojím, abychom nepřišli o ní. Další důvod je, že je drobná a její váha je tak 2,5 - 2,7 kg.
Hrozí tam nějaká rizika? Je to náš miláček, a přiznám se, že jsem na ni fixovaná, protože děti zatím nemáme
Další problém je, že jsme ji zkoušeli dát krunýř a i když je upevněny do 5 minut si ho dokáže sundat.
Kastrace se neboj. Kočička ji zvládne. I když je drobná.
Příspěvek upraven 07.09.23 v 10:23
A chodí ven, případná koťata byste chtěli? Jestli ji mate porad doma někde v byte, přijde mi to zbytečné ![]()
To jsem zapomněla zmínit, ven nechodí. Jen jsme k tomu došli s veterinárem, že má kočičí akné všude se na internetu píše, že kastrované kočky se dožívají déle. Taky ji nechceme trápit, když by mrouskala
Nechat určitě kastrovat. Máme taky domácí kočku, která má teď již 5 let a je to drobek, který má 3 kila. Veterinářka nám to vřele doporučovala, prý jí do budoucna ušetříme problémů jako je rakovina, která je prý docela častá. Kočka byla po kastraci v pohodě, ráno jsme ji tam odvezli a už večer jsme ji měli doma.
Máme vykastrované všechny kočky. Nikdy žádné problémy nebyly. Všechny to snášely dobře. A krunýř nebyl ani potřeba. Žádné stehy si nevykusovaly. Šije se vnitřním vstřebávacím stehem. Kromě trošku vyholeného bříška nebylo nic vidět.
Nebála bych se toho. Máme x let vykastrovanou kočku a nebyl jediný problém.
@Semtex píše:
A chodí ven, případná koťata byste chtěli? Jestli ji mate porad doma někde v byte, přijde mi to zbytečné
Jasně, merouskaji kočku v bytě fakt chceš.
Kočky kastraci zvládají dobře, naše nikdy krunýř neměly. Stehy se vstřebají, chvíli po probuzení se vždy motaly, ale druhý den už nebylo poznat, že byly na zákroku.
@Anonymní píše:
To jsem zapomněla zmínit, ven nechodí. Jen jsme k tomu došli s veterinárem, že má kočičí akné všude se na internetu píše, že kastrované kočky se dožívají déle. Taky ji nechceme trápit, když by mrouskala
Pokud je bytova a ven nechodi, tak ji kastrovat nemusite.
Muzete pockat na mrouskani a uvidite, jak moc to bude ne/snesitelne.
@Magda124 Taky mame kastrovane vsechny kocky, ale ze by to usetrilo problémů typu rakovina, fakt pravda neni.
Určitě jo. Mrouskání ji ušetřete. Naše měla otravu krve po operaci, ale zvládla to - byla 1/100, kterou to potkalo. Krunýř nemuselá mít, měla “košilku”. Prostě obvaz přeš tělo. U kocoura to bylo snazší, ten neměl ani klidový režim.
@Semtex píše:
A chodí ven, případná koťata byste chtěli? Jestli ji mate porad doma někde v byte, přijde mi to zbytečné
Koťata? Je jich v útulcích a popelnicích málo?
@Anonymní píše:
Ahoj,za týden máme nechat kastrovat naši micinu, je ji rok. Poslední dny, ale přemýšlím, zda to dělat. Před rokem jsme přišli o kocourka, kterého jsme měli 10 let a ja se taky bojím, abychom nepřišli o ní. Další důvod je, že je drobná a její váha je tak 2,5 - 2,7 kg.
Hrozí tam nějaká rizika? Je to náš miláček, a přiznám se, že jsem na ni fixovaná, protože děti zatím nemáme
Další problém je, že jsme ji zkoušeli dát krunýř a i když je upevněny do 5 minut si ho dokáže sundat.
Rozhodně ano. Každé mrouskani ji naprosto zbytečné vysiluje atd.. už mohla být dávno hotová, kastrovat se může od 12 týdnů a od 1 kg váhy. Krunýř fakt nepotřebuje. Máme 6 koček a žádná ho nikdy neměla. Zákrok i hojení naprosto bez problémů
@Semtex píše:
Není to zbytečne, mrouskani je pro ni zbytečná zátěž ![]()
Ahoj,
za týden máme nechat kastrovat naši micinu, je ji rok. Poslední dny, ale přemýšlím, zda to dělat. Před rokem jsme přišli o kocourka, kterého jsme měli 10 let a ja se taky bojím, abychom nepřišli o ní. Další důvod je, že je drobná a její váha je tak 2,5 - 2,7 kg.