Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A majetkově je ta zahrada řešena jak? Každej 1/7 pozemku? Když ji, tak vám může říct, že si máte tu 1/7 oplotit a tam si můžete pouštět pejsky jak chcete.
Sociální kontakt můžou mít psi na procházce nebo u vás v bytech. Tam nikomu nebudou vadit. ![]()
@Cenarius píše:
A majetkově je ta zahrada řešena jak? Každej 1/7 pozemku? Když ji, tak vám může říct, že si máte tu 1/7 oplotit a tam si můžete pouštět pejsky jak chcete.Sociální kontakt můžou mít psi na procházce nebo u vás v bytech. Tam nikomu nebudou vadit.
To jsem právě chtěla navrhnout já, ale jsem si jistá, že nikdo nebude pro.
Je to menší dvůr s posezením pod pergolou, místo na dva věšáky a zahradní domek…Prostě to všichni užívají společně…
To fakt musím takhle ustoupit a bát se jít na dvůr, I když tam trávím max. 20 min a ne každý den? Beru to tak, že ten dvůr je tedy nás všech… ![]()
Mrzí mě takové jednání…zlých lidí.
@Valerie263 jakých zlých lidí? Pokud jsou jeho stížnosti i jen z části pravdivé (ochcany dvůr, hov*na, zašpiněný prádlo) tak se mu absolutně nedivím. Z jeho strany jste absolutně bezohlední čoklaři, kteří mu znepříjemňují užívání společných prostor.
@Cenarius
Jak už jsem psala, můj pes tam potřebu nevykonává.. Několikrát denně je venčený na dlouhé procházky.
Jde jen o to, že se psi proběhnou a jdou domů. Neřeknu, kdyby tam lítali od rána do večera…
Takže načůráno, ani nic jiného tam není.. A prádlo si snad může věšet jako každý jiný, tak aby se mu neušpinilo? Kdyť s tím nikdo jiný problém nemá… Jsou to pouhé naschvály z jeho strany. Nehledě na to, že on sám ten dvůr využívá minimálně, právě jen na to prádlo…
Na dvůr máme snad všichni stejný práva, nebo se snad pletu? Žádný bordel tam po sobě rozhodně nenecháváme.
A fena vlastně taky není problém… Jen můj pes. To mi přijde trošku smutné.
@Valerie263 píše:
@Cenarius
Jak už jsem psala, můj pes tam potřebu nevykonává.. Několikrát denně je venčený na dlouhé procházky.
Jde jen o to, že se psi proběhnou a jdou domů. Neřeknu, kdyby tam lítali od rána do večera…
Takže načůráno, ani nic jiného tam není.. A prádlo si snad může věšet jako každý jiný, tak aby se mu neušpinilo? Kdyť s tím nikdo jiný problém nemá… Jsou to pouhé naschvály z jeho strany. Nehledě na to, že on sám ten dvůr využívá minimálně, právě jen na to prádlo…
Na dvůr máme snad všichni stejný práva, nebo se snad pletu? Žádný bordel tam po sobě rozhodně nenecháváme.
Promiň, nevidím to tak, jak ty. Ten Dvůr je společný, takže to prádlo si tam pověsit může a může si ho pověsit, jak chce. Ano, každý na něj máte podíl, ale pokud už tam má pověšený někdo prádlo a hrozí, že by ho MŮJ pes umazal, psa bych tam nepustila, chovala bych se ohleduplně. A nedala bych vůbec do ohně ruku za to, že to tam pes neoznačkoval nebo nepokadil.
Podle popisu uvádíš, že dvůr není zřejmě moc velký, já bych šla se psem jinak, kde se bude moct vyběhat. A dvůr bych využívala na posezení, odpočinek a věšení prádla.
U nás na společný dvůr psi nesmí. A je to tak na většině společných dvorů, kde bydlí známí. Nejsou to prostory určené k venčení psů.
Naše město je v tomto poměrně přísné. Kromě určených míst nesmí psi jít na volno. Jsou za to pokuty.
@Valerie263 píše:
To jsem právě chtěla navrhnout já, ale jsem si jistá, že nikdo nebude pro.
Je to menší dvůr s posezením pod pergolou, místo na dva věšáky a zahradní domek…Prostě to všichni užívají společně…
To fakt musím takhle ustoupit a bát se jít na dvůr, I když tam trávím max. 20 min a ne každý den? Beru to tak, že ten dvůr je tedy nás všech…
Mrzí mě takové jednání…zlých lidí.
Jakých zlých lidí? Ať tvůj pes chodí močit jinam. Lidi chtějí trávník využívat a ne být na pochcaném trávníku.
@Cenarius píše:
@Valerie263 jakých zlých lidí? Pokud jsou jeho stížnosti i jen z části pravdivé (ochcany dvůr, hov*na, zašpiněný prádlo) tak se mu absolutně nedivím. Z jeho strany jste absolutně bezohlední čoklaři, kteří mu znepříjemňují užívání společných prostor.
Jeden ze psů tam se**re, nedivím se, že je soused naštvaný.
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímal by mě váš názor na danou situaci, popřípadě rady, jak se zachovat.
Koupila jsem si byt v bytovce, kde bydlí sedm rodin. Náleží k tomu společný dvůr.
Je plně využíván pouze třemi rodinami.. Ale přístup k němu mají samozřejmě všichni.
Mám psa a jedna rodina má také psa respektivě fenu.
Pejsci si náramně rozumí, takže jsme rádi za každou chvíli kdy si můžou společně pohrát. Ale problém je v sousedovi. Nemá rád mého psa.
Na dvůr chodí jen věšet prádlo a občas si odtrhnout nějakou bylinku.
Už jednou jsme měli takový incident, takže jsme pobyt na dvoře se psem omezili na minimum. Ale na druhou stranu.. Když tam potkáme sousedovic fenku, alespoň 10-20 minut denně jim společného běhání dopřejem.
Myslela jsem, že se to uklidnilo… Ale teď je to znovu. Volal mi, že můj pes tam všechno očůrává, že je všude nas*ráno (přitom můj pes svou potřebu tam nevykonává, je zvyklý jít ven, a i kdyby se tak učinilo, hlídám ho a v tomto případě ihned uklidím)… Že má špinavé prádlo, že tam psi běhají a že si nepřeje, aby byl můj pes na dvoře, že na mě pošle právníky (fena tam být může, protože ta prý neznačkuje)… Žádný jiný sousedé s tím problém nemají, prádlo si věší tak, aby ho psi neušpinili, žádná jiná stížnost nebyla…
Opravdu jde jen o to, že se ty pejsi mají rádi a chceme, aby měly nějaký sociální kontakt… Ale daný soused nám to dost znepříjemňuje. Snad je to společný dvůr nás všech a na jen jeho…
Proto se chci zeptat, opravdu jsou na toto nějaké práva, nebo jak se mám chovat? Zastání u sousedů úplně nemám, řekli, že jim to nevadí, ale že se mezi nás montovat nechtějí, pro svůj klid…
Děkuju za názor a za odpovědi.
Pises, ostatni si vesi pradlo tak, aby ho psi neuspinili…
Muj pes si svou potrebu hlida… kdyby se tak stalo, uklidim to…
Tak z toho mi prijde, ze ma soused mozna i pravdu. Na spolecnem dvore bych psy asi nechtela, i kdyz je mam jinak rada. Muzete s nimi chodit jinam, ne?
Taky jsme měli společný dvůr a psi tam nesměli. On ten pes ale fakt ocuravá ne? Máme taky psa a když je na volno, tak to dělá, třeba na chodníku ho musím mít na vodítku a hlídat, aby neocural baráky. Chápu, že ti to přijde nefér, když tam fena smí, ale asi bych se radši domlouvala na společné vycházky, než se hádala se sousedem, zvlášť když s tím ocuravanim může mít pravdu. A zabezpečit aby pes neuspinil někomu prádlo máš především ty, ne si soused jinak pověsit..
@Anonymní píše:
Dobrý den, zajímal by mě váš názor na danou situaci, popřípadě rady, jak se zachovat.
Koupila jsem si byt v bytovce, kde bydlí sedm rodin. Náleží k tomu společný dvůr.
Je plně využíván pouze třemi rodinami.. Ale přístup k němu mají samozřejmě všichni.
Pejsci si náramně rozumí, takže jsme rádi za každou chvíli kdy si můžou společně pohrát. Ale problém je v sousedovi. Nemá rád mého psa.
Už jednou jsme měli takový incident, takže jsme pobyt na dvoře se psem omezili na minimum. Ale na druhou stranu.. Když tam potkáme sousedovic fenku, alespoň 10-20 minut denně jim společného běhání dopřejem.
Myslela jsem, že se to uklidnilo… Ale teď je to znovu. Volal mi, že můj pes tam všechno očůrává, že je všude nas*ráno (přitom můj pes svou potřebu tam nevykonává, je zvyklý jít ven, a i kdyby se tak učinilo, hlídám ho a v tomto případě ihned uklidím)… Že má špinavé prádlo, že tam psi běhají a že si nepřeje, aby byl můj pes na dvoře, že na mě pošle právníky (fena tam být může, protože ta prý neznačkuje)… Žádný jiný sousedé s tím problém nemají, prádlo si věší tak, aby ho psi neušpinili, žádná jiná stížnost nebyla…
Opravdu jde jen o to, že se ty pejsi mají rádi a chceme, aby měly nějaký sociální kontakt… Ale daný soused nám to dost znepříjemňuje. Snad je to společný dvůr nás všech a na jen jeho…
Proto se chci zeptat, opravdu jsou na toto nějaké práva, nebo jak se mám chovat? Zastání u sousedů úplně nemám, řekli, že jim to nevadí, ale že se mezi nás montovat nechtějí, pro svůj klid…
Spolecne vlastnictvi cehokoliv je spatne. Viziho psa bych teda na svem pozemku taky tezko rozdychavala ![]()
To ze nevykonava potrebu, tvrdis ty. Mozna tam nekadi, ale vochcava urcite.
Sousedy chapu, ze se mezi vas nechteji plest.
A lidi nejsou zli, to Ty jses ta problemova a bezohledna ![]()
A s tim pradlem je to vtip, ze? ![]()
A to se nemůžete s pesany socializovat někde na louce, v lese, v parku, doma? Soused má pravdu.
Je to trošku jinak s venčením druhého psa… Ale děkuji všem za názory
@Valerie263 píše:
@Cenarius
Načůráno tam je, protože pes ochčije opravdu všechno, takže trochu kecáš. Sousedovi se nedivím, psi se můžou vyběhat v parku a společný dvůr na to určitě není vhodný. Kolikrát tam soused jde, ti může být jedno.