Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozhodně kastrovat. Mrouskající se kočka, která je zavřená doma a nemůže se okotit, se dost trápí. Navíc se výrazně zvyšuje riziko některých vážných onemocnění. A ani pro lidské členy domácnosti to není nic příjemného, když v noci řve jak na lesy a při každém pohlazení špulí zadek
. Navíc to mrouskání se může opakovat každých pár týdnů a trvá několik dní.
Kastrace se fakt neboj, naše kočka třeba ani krunýř neměla. Večer po zákroku už byla naprosto v pohodě.
Kastruju toulavý kočky, který často nemají ani dvě kila. Veterinářku mám šikovnou, dává vstřebatelný stehy, kočky nikdy krunýř nepotřebovaly, druhý den už je pouštím ven a bez problémů. Kastrovat i bytovou kočku, protože ti je schopná utýct, jen aby se ke kocourovi dostala.
Mame bytovou nekastrovanou a zadna silenost to neni.
Akorat teda kdyz se mrouska, chodi a vic mnouka a detem dovoli naprosto jakekoliv zachazeni. Ale zadne harakiri, proste jenom vlezla kocka.
@j.a.n.i1 no říkala to doktorka, že spousta nekastrovaných koček má problémy a že spousta takových se u nich léčí, takže věřím doktorce. Navíc je to velké veterinární středisko, tak snad ví, co dělají
@Magda124 píše:
@j.a.n.i1 no říkala to doktorka, že spousta nekastrovaných koček má problémy a že spousta takových se u nich léčí, takže věřím doktorce. Navíc je to velké veterinární středisko, tak snad ví, co dělají
Tak logicky, kdyz je kocka kastrovana, problemy s rozmnozovacimi organy mit nebude.
Ale to „velke mnozstvi“ bych brala fakt s rezervou.
Nenechala, pokud je domácí a ven nechodí. Naše po kastrací přestala udržovat moč, kocour přibral x kg… rakovinu dostane jedná kočka z tisice… to už je větší šance, že ji přejede auto… ale pokud běhá venku a koťata nechcete tak ji nech vykastrovat…o infekci mocaku atd nemluvě. Teď máme tři nekastrované a super a to mňoukání se v bytě dá přežít na pohodu. Máme ještě ke všemu Bengalky takže ty řvou místo mňoukání a raději budu mít řvoucí kočku, než kočku co má po kastrací x nemocí.
@Lucie_Sx píše:
Mame bytovou nekastrovanou a zadna silenost to neni.
Akorat teda kdyz se mrouska, chodi a vic mnouka a detem dovoli naprosto jakekoliv zachazeni. Ale zadne harakiri, proste jenom vlezla kocka.
My máme tři a Bengalky a je to na pohodu. Sem tam řvou, ale kastrovat je v životě nenechám. Nechápu proč veterináři straší s těmi nemocemi. Ale tak dneska se ta kastrace propaguje takovým stylem jako když si můžete chleba… ale to, že to má vedlejší účinky už nikdo neřeší
a veterinářka co tvrdí takový blábol, že nekastrované kočky jsou nemocný tak k té už bych v životě nešla. to znamená, že všechny kočky co jsou nekastrované mají rakoviny atd… občas to chce použít hlavu, než věřit bezhlavě doktorům.
Každý má jiný názor, ale mne to přijde spíše jako taková velká módní vlna kastrovat malem všechno, co se hejbá. Asi jako se psům nebo i kočkám šmikaly ještě nedávno ocasy.
Přece ta zvířata ty pohlavní orgány k něčemu mají, stejně jako lidi. Vykastrovanym asi bude něco v tele chybět a třeba to suplementovat. Třeba jako hotovi translidi berou už doživotně hormony. Takže kdo vykastruje zvíře, bere na sebe břemeno postarat se o ne tak, aby mu nic nechybělo, a krmit mu speciální stravu pro tato zvířata určenou, jinak to už hraničí s týráním.
Nase micina byla vazne drobek, kdyz jsem prisla k veterinarce, ze ji chci nechat vykastrovat a ta nam rekla, ze musi mit aspon 2 kg, takze jsme cca mesic cekali a vykrmovali ![]()
Operace byla rychla a zvladla ji skvele
limec si taky nenechala dat a jako na potvoru si snad treti den po operaci vyrvala kus stehu, takze jsme sli na kontrolu a vse nakonec vydrzelo az do vyndani stehu
no vydrzelo, kdyz jsme tam prisli, tak uz nebylo co vytahovat ![]()
@Semtex píše:
Každý má jiný názor, ale mne to přijde spíše jako taková velká módní vlna kastrovat malem všechno, co se hejbá. Asi jako se psům nebo i kočkám šmikaly ještě nedávno ocasy.Přece ta zvířata ty pohlavní orgány k něčemu mají, stejně jako lidi. Vykastrovanym asi bude něco v tele chybět a třeba to suplementovat. Třeba jako hotovi translidi berou už doživotně hormony. Takže kdo vykastruje zvíře, bere na sebe břemeno postarat se o ne tak, aby mu nic nechybělo, a krmit mu speciální stravu pro tato zvířata určenou, jinak to už hraničí s týráním.
Zvířata fungují jinak než lidský tělo. Oni nemají menopauzu. Translidi berou hormony proto, aby jejich tělo neprodukovalo přirozený hormony, to je něco úplně jinýho. Kastrovaný kočky krmím normální stravou, sežerou na co příjdou, fakt je nemůžu kontrolovat. Přesto se dožívají vysokýho věku. Těm zvířatům nechybí nic a nikdo je netýrá.
@Semtex píše:
Každý má jiný názor, ale mne to přijde spíše jako taková velká módní vlna kastrovat malem všechno, co se hejbá. Asi jako se psům nebo i kočkám šmikaly ještě nedávno ocasy.Přece ta zvířata ty pohlavní orgány k něčemu mají, stejně jako lidi. Vykastrovanym asi bude něco v tele chybět a třeba to suplementovat. Třeba jako hotovi translidi berou už doživotně hormony. Takže kdo vykastruje zvíře, bere na sebe břemeno postarat se o ne tak, aby mu nic nechybělo, a krmit mu speciální stravu pro tato zvířata určenou, jinak to už hraničí s týráním.
Máte pravdu, je to módní vlna a ten kdo nemá kastrovane zvíře je vlastně hlupák. Lidi samy vyhubeji i tak obyčejná zvířata. Ono totiž ty pohlavní orgány mají jen pro srandu králíků. Mě by třeba zajímalo jak by začali reagovat lidi, kdyby je někdo začal kastrovat a tvrdit, že to je pro jejich zdraví.
@Nela266 píše:
Máte pravdu, je to módní vlna a ten kdo nemá kastrovane zvíře je vlastně hlupák. Lidi samy vyhubeji i tak obyčejná zvířata. Ono totiž ty pohlavní orgány mají jen pro srandu králíků. Mě by třeba zajímalo jak by začali reagovat lidi, kdyby je někdo začal kastrovat a tvrdit, že to je pro jejich zdraví.
No, já ti nevím, ale lidi nevrhají každýho půl roku šest potomků, co pak nechávají osudu napospas….. Jo, člověk, co nechá nekastrovanou kočku nebo fenu běhat venku, to je hlupák. Nekastrovanýho kocoura zas má jen de.bil, kterýmu je jedno, že obtěžuje sousedy značkováním.
@Lucie_Sx píše:
Tak logicky, kdyz je kocka kastrovana, problemy s rozmnozovacimi organy mit nebude.Ale to „velke mnozstvi“ bych brala fakt s rezervou.
Ale to neznamená, ze nemuze mit nador treba mléčné zlaze.
@Semtex píše:
Sorry, ale to je fakt blbost. Pohlavní orgány potřebují k rozmnožování, pokud se rozmnožovat nebudou, je šetrnější je vykastrovat. A trans lidi berou hormony proto, že si logicky dané hormony opačného pohlaví nedokáží sami vyrobit a tělo by tak revertovalo - ženám by začalo růst ochlupení, mužům prsa. To je srovnání opravdu mimo. S tyraním hraničí aktuální stav koček, kde tuna koček a koťat umírá denně na infekce, podvýživu, atd. Až budeš denně řešit vychrtla koťata s okem vyhnisaným ven, tak se hezky rychle přidáš do týmu kastrací.
@j.a.n.i1 píše:
Ale to neznamená, ze nemuze mit nador treba mléčné zlaze.
Dost jsem si k tomu hledala info u psu a aby to melo opravdu vliv na mlecnou zlazu, muselo by se kastrovat jeste pred pohlavni dospelosti.