Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Psala jsem, že ho přinesl přítel a pak už si ho vzala tchýně, takže je to vlastně její pes, žije s ní dole(máme dvougenerační dům).My máme samostanej byt nahoře, sem ho neberu. Dopoledne jsou všichni v práci tak ho akorát pouštim ven.
Moje zkušenost - můj pes si nedovolí krupnout ani ve dvoře, to už se mu musí hodně chtít. U tchánovců taky voříšek, směs všeho druhu, nikdo s ním nikdy nic nedělal a na férovku si nachčije do misky se žrádlem nebo do boudy. A v té boudě spí.
Může to mít i prostatou nebo prostě jen tím, že nemá a neměl žádné základy poslušnosti. Kamarádce to dělal pes - sice s ním chodila pětkrát denně na procházky, ale necvičila ho. A jakmile se vrátili domů, skočil na polštář do postele a tam hodil bobek. Já se ptala veterináře na kastraci u toho našeho vořecha, nejspíš je mu 10 a více let, nikdo to pořádně neví
. A říkal, že mu to hodně pomůže na prostatu
Příspěvek upraven 07.01.14 v 10:53
@chelsea001 píše:
Psala jsem, že ho přinesl přítel a pak už si ho vzala tchýně, takže je to vlastně její pes, žije s ní dole(máme dvougenerační dům).My máme samostanej byt nahoře, sem ho neberu. Dopoledne jsou všichni v práci tak ho akorát pouštim ven.
A co se mu trochu věnovat? Vzít na procházku? Vyblnout… co má chudák na té zahradě dělat? Třeba je to i z nudy, i ze žárlivosti, i z vaší nevšímavosti ![]()
Nepomůže. Já chodím s tím tchánovců, 4km a stejně si po příchodu pochčije misku. Prostě prase
@Háňa86 já vim, že to je chyba člověka a ne jeho, že se to mělo řešit v začátku, ale jak jsem psala, už tu byl, když jsem začala bydlet s přítelem a na něm bylo vidět, že mě nikdy do své smečky nepřijal. Do té doby než byli děti mi to bylo šumák jestli chčije tchýni v bytě, její věc, ale jak začal i na naše boty, na malého hračky, kočár…tchýně si s ním taky neví rady, po ní taky vystartoval.On moc dobře ví, že to dělat nesmí.
@Nejhodnější beru ho ven a když jsme na zahradě je tam s náma, tchýně je s ním celý den.Ale pak stejně jde z venku a pochčije to ![]()
Podle mě si jen značkuje svoje teritorium, obzvlášt pokud je tam i jiný pes, nebo fena.
Máte zahradu, nechala bych ho venku - boudu, kotec, a tam si může čůrat do aleluja, hračky bych teda schovala, ať je nepocvrnká, je už starý a má svůj věk, pokud to dělá odjakživa, těžko ho to budete odnaučovat, co je to za rasu?
@dlouha pouliční směs, to jsem navrhovala, že bude venku, postaví se mu tam bouda, ale je mi líto sousedů, páč jak je venku dýl než uzná za vhodné, začne štěkat a výt a vydrží to i hodinu v kuse.
Já taky nedávám vinu tobě. Můžete zkusit veterináře, aby ho pořádně prohlédl, jestli nemá zdravotní problém, popř. vám poradil co s ním. Buď to bude zdravotním stavem a nebo neposlušností a tam už s tím nic neuděláte. Jinak hračky uklízet, boty, kočár taky, i když je to na palici. On to bude dělat pořád
@chelsea001 u mě by prostě šel ven, pak je to otázka priorit, buď ti bude chvilku líto sousedů, nebo budeš doma dokola uklízet, bude to cítit, děcka vezmou do pusy kdeco očůranýho a ty ani nemusíš vědět, že to označkoval…on nemá co uznávat, vy jste páni domu, koukám, že to má těžce ve své režii a tím značkováním, vám to dává náležitě najevo,…
@chelsea001 píše:
On moc dobře ví, že to dělat nesmí.
Ne, neví. Pouze ho nikdo správně nevychoval a ty s tím teď už nic nenaděláš.
Jediné, co můžeš udělat, je pořídit botník a boty dávat tam. Nebo dětská „vrátka“ a verandu rozdělit tak, aby se nedostal ke kočáru a vašim věcem.