Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, jak nejlépe seznámit rok a půl starou labradorku s 3 měsíčním kotětem. Fenka je milovník všeho a všech co existuje, ať jsou to lidi, psi, jiná zvířata. Ale jak každý majitel labradora ví, je to takový malý tank. Jako každé štěně je neuvěřitelně hyperaktivní a my nechceme ani jí, ani koťátku způsobit nějaký šok. Momentálně nebudou mít veliký prostor, kde by mohly být bez sebe a tak je chceme nějak nenásilně seznámit. Upřímně doufám, že obě budou mít časem radost, že nejsou v bytě samy, když jsme v práci, protože i kočička se projevuje jako rozený mazlil. Je mi jasné, že aby to fungovalo, nesmíme ani jednu zanedbávat, co se týká pozornosti, ale spíš mi jde o prvních pár dnů.
Ahojky my pořídili kotě a na to za 9 měsíců štěně čivavky a myslím, že je to horší, než když si pejsek zvyká na kočičku ![]()
Kočka je hrozně dominantní a pokud je to labrador tak bych to moc ani neřešila konec konců uvidíte jací to budou kamarádi.
Upřímně v to doufám, fenku jsem od mala vedla k tomu, aby byla mírumilovná i přes pár špatných zkušeností (napadení agresivního psa, hrubé chování lidí) to díky bohu ani se psy, ani s lidmi nevzdala a stále má obrovskou radost ze života a z každého pohlazení. Proto doufám, že koťátko, které by podle přístupu paní, co ho dává pryč, skončilo nejspíš někde na ulici, bude pouze vítaným zpestřením jejího života a stejně tak naopak. ![]()
Normálně, kotě bych přinesla domů, se psem šla na procházku, aby kotě mělo čas se v klidu rozkoukat v nové prostředí, pak přišla domů, nechala fence vodítko a pustila jí. kotě pravděpodobně zaleze a vyleze klidně druhý den. pár dnů se bude bát, ale za chvíli ok. čím víc kolem toho budete dělat tanečky, tím to bude horší. čím víc budete v klidu víc, tím víc bude v klidu i kotě se psem. já donesla domů kotě, které nikdy nevidělo psy do smečky 4 psů, dítěte a v pohodě, první den dva byl zalezlý. večer jsem si ho násilím vzala do postele, kde spali i psi. za chvíli to pochopil, že se mu nic nestane. kdyby byla fenka moc divoká,, pošlete ji na místo, pokud to neumí, zavřete ji na chvíli na chodbu. kotě pochopí, že je pod vaší ochranou a fenka pochopí, že když bude moc divoká a nebude dávat pozor, vyženete jí pryč.