Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nás klučík tak mezi 2,5-3 měsícem. Co objevil ručičky, tak si je tam strká pořád a s jakou chutí
I u kojení si jí tam snaží nacpat!
Ahoj mojí malé je měsíc, pěstičku do pusinky si dávala už ve třech týdnech, hlavně když měla hlad nebo byla nervozní. Nemyslím si že by byla nějak důležitá pro vývoj dítěte. Moje doktorka hlavně kontroluje zvedání hlavičky, přetáčení atd.. Nikdy se mě neptala ani nekontrolovala pěstičku v puse ani s mojí prví dcerkou.
Zdravím, asi tomu možná nebudete věřit, ale můj syn si začal cucat pěstičky už po prvním měsíci možná měsíc a pul.
Myslela jsem si že mu mé mléko nestačí, měla jsem dlouhou dobu tohle mínění.
Dělá to do teď a dost často, kolikrát ty ručičky ani nevyndá.
Nikdo mi neřekl že když si cucá pěst, tak to neznamená vůbec že by měl hlad.. myslí si to spoustu lidí hlavně maminek.
Dnes jsou mému synovi 3 měsíce a 8 dní a teprve teď, jsem zjistila co to znamená. Má to dva důvody, jeden je ten že buď ho svědí dásně i když mu nemusí ještě lézt zoubky. Nebo je to druhy důvod který rozepíšu níže..
Není to z mé hlavy ani z internetu, řekla mi to osobně fyzioterapeutka.
Nevím už jak to přesně popsala ale pamatuji si že mi řekla, že když si cucá pěstičky je jedno jestli jednu druhou a nebo obě ale že ho mám nechat že je to dobře.. rozvíjí se mu tím mozek a že se učí pohyb ruky nahoru a dolu. Teď nevím jak to přesně popsala, ale v pusince mají něco, čím to zkoumají těma ručičkama. Taky jsem koukala jako blázen ale opravdu se mi ulevilo🙏🏻 nechci být za chytráka, jen chci třeba někomu pomoct a vyvést ho z omylu. Kdybych tohle věděla dřív tak by to bylo lepší.
Takže maminky.. hlad to není 😇
(Hlad se většinou pozná tím že vystrkuje jazýček ven, když tenhle signál přehlédnete, miminko se začne vztekat nebo plakat)????
Doufám že jsem někomu pomohla😇