Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
zajímalo by mě, od kdy vaši prcci začli dávat cíleně pěstičku do pusy? Dr. minule říkala, že už by jí měl začínat dávat, ale zatím nic. Jsou nám 2 měsíce.
Ahoj, syn má něco málo přes 3 a půl měsíce. A řekla bych, že je to tak měsíc, co si obě ruce láduje do pusy.. A pak jsem zjistila, že nám rostou dva zuby ![]()
Já myslím, že nemusíš mít strach, však on jim přijde na chuť a pak mu je budeš z pusinky vyndavat ![]()
@Medvídě30 odhadem tak 3 měsíce, možná o chlup dřív
za to teď je téměř nevyndá ![]()
Přidávám se a souhlasím, kolem třetího měsíce začal. Má přes půl roku a jak si pomlaskává
![]()
My máme 2 měsíce a jeden den a pěstičky strká do pusy malá už tak 4 dny, nechápu proč, má to nějaký důvod??? ![]()
Nam je 10tydnu a taky mi je cpe do pusy, i po kojeni, nejdriv jsem myslela ze ma jeste hlad ale to nechce uz..
U nás ne dřív než ve 3 měsících, ve 2 koukala na ručičky, jako by její nebyly, až pak je dokázala cíleně šoupnout do pusy. A jsou tam pořád…
Bože ty doktork jsou někdy mimo
vždyť je to jedno, jestli je nedává, tak je začne dávat za měsíc nebo za týden, jednou to prostě přijde, buď v klidu a hlavně se nezačni stresovat ![]()
Moje je dává do pusy asi od 7 týdnů, ale nemá to žádný význam - nepoznám, jestli má hlad nebo ji bolí bříško nebo si jen tak hraje… ![]()
Holky moc děkuju, doktorka mě trochu vystrašila, protože prý už by pomalu měl začínat v osmi týdnech. A malej se k ničemu nemá. Je teda taky narozenej 38+0 tak třeba jestli i to může mít vliv. Nevím. Nicméně jste mě uklidnili. Děkuju.
Moje dcerka začala dávat do pusy taky až teď kolem toho 3 měsíce, ale zase pro změnu mi už nechce dudlíka jak začali dávat do pusy prsty. Před tím problém nebyl s dudlíkem ale teď mi ho odmítá. Nevím jestli je to dobře.