Petechie náhodně po těle

Anonymní
28.12.24 13:32

Petechie náhodně po těle

Ahoj holky,

poslední dobou jsem docela úzkostná ohledně svého zdraví. Začalo to znaménkem, které se kožařce nelíbilo, tak jsem si ho ihned nechala odstranit a klepala se, jestli to není melanom. Naštěstí bylo znaménko v pořádku..
V té době jsem si začala všímat více své kůže.. začala jsem registrovat modřiny (vždycky se mi dělaly víc, ale najednou jsem z nich měla větší úzkost) a hlavně malinké červené tečky na kůži (jako po píchnutí špendlíkem, opravdu malinké). Jsou to petechie (nebo angiomy?). Všimla jsem si, že se mi občas udělá nějaká nová. Nevyskytují se v houfech, mám je po těle náhodně, třeba 4 na paži (ale nejsou u sebe, je mezi nimi vždy několikacentimetrová vzdálenost). Nicméně nově se mi teď objevily 2 na stehně - nejsou zase u sebe..
Máte takové tečky taky? Je to normální? Stresuje mě, že se mi dělají i dost modřiny - ale většinou jim přechází nějaké bouchnutí a jsou na nohách..
Krev mi brali v září, když jsem byla nemocná (zřejmě se jednalo o covid) - výsledky byly v podstatě ok, ale měla jsem lehce snížený počet krevních destiček. Doktorka to neřešila, protože zbytek hodnot byl zcela v normě, je možné, že to byla reakce na tu hnusnou virózu, kterou jsem tehdy prodělala..
Ale prostě ve spojitosti s modřinami a sem tam červenými tečičkami na kůži mě to najednou děsí, mám strach z leukémie..
Je tu někdo, kdo by mě alespoň trošku uklidnil, že je to třeba tím, že se moc pozoruji..? :( :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9798
28.12.24 14:28

Máš i nějaké další příznaky? Únava, noční pocení, časté infekce, bledost, bušení srdce…?
Spíš se moc pozoruješ, ale pokud tě to hodně trápí, tak bych si došla k dr. s prosbou, zda by nezkontrolovala ty destičky a krevní obraz (a i kdyby byly trochu snížené, tak to s největší pravděpodobností nebude způsobené leukémií).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.24 16:38

Mam petechie už tak asi 20 let, nikdy jsem to neřešila :nevim: zhorší se, když jsem třeba nemocná, ale nějaké množství mám pořád, hlavně na hrudníku a pažích, myslím, že nikdy nejsem bez nich. Celkově jsem zdravá.

Znervóznily mě jen když se mi jednou objevilo seskupení docela zřetelně vypadající jako čert vyplazující jazyk, to mě docela zaskočilo :lol:

Můžeš zkusit brát rutin a vit C na posílení cévních stěn.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex