PFAFA syndrom

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14.11.10 09:50

Pfapa

Dobrý den , prosím , můžete nám zaslat jméno paní Dr z Plzně . Trápíme se s teplotami už od pondělka a když budu znát jméno budu se snažit ihned dcerku objednat . Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
14.11.10 10:33

Znovu píši,že vím POUZE O BRNU A PRAZE,kde se v nemocnicích na PFAFU určití lékaři specializují…O Plzni nevím NIC.
A konkrétního odborníka mohu jmenovitě posskytnout pouze v Brně-v Praze nikoho neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.11.10 12:33

posílám odkaz na pí.doktorku z plzně…
já jsem opět zoufalá,od čtvtka máme opět teploty!!!!po půl roční přestávce,ale řekla bych že tentokrát to je extrém…4.den už nic nejedla,zaplat panbuh že jakž takž pije…od začátku jí bolí bříško to jsme taky nikdy neměly a teploty kolem 40C.který sice srazim ale malá je pořád tak unavená,že se ani nehne z postele…jindy když jsme srazili teplotu tak pak vždycky ožila a byla v poho…ted leží 4 den na jednom místě…doufám že Pfapa dá zas MINIMÁLNĚ na půl roku klid…snad dobře pořídíte u DR a pomůže Vám…my tam jedem opět za měsíc…

http://www.firmy.cz/…edmesti.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
14.11.10 13:18
merapi7 píše:
posílám odkaz na pí.doktorku z plzně…
já jsem opět zoufalá,od čtvtka máme opět teploty!!!!po půl roční přestávce,ale řekla bych že tentokrát to je extrém…4.den už nic nejedla,zaplat panbuh že jakž takž pije…od začátku jí bolí bříško to jsme taky nikdy neměly a teploty kolem 40C.který sice srazim ale malá je pořád tak unavená,že se ani nehne z postele…jindy když jsme srazili teplotu tak pak vždycky ožila a byla v poho…ted leží 4 den na jednom místě…doufám že Pfapa dá zas MINIMÁLNĚ na půl roku klid…snad dobře pořídíte u DR a pomůže Vám…my tam jedem opět za měsíc…http://www.firmy.cz/…edmesti.html

JEEJE-a jsi si jista,ze je to PFAPA???
Co kdyz je to neco jineho,kdyz to tentokrat probiha jinak :think: :think: :think:

My tedy ataku nemeli od zaleceni homeopatiky od doby,co jsem tuhle diskuzi zalozila..KLEP KLEP KLEP :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
14.11.10 14:24

no myslím že to je opět ONA…v sobotu jsme byli v nemocnici na odběr moče a CRP…po vysledkach nasvědčuje že je to opět Pfapa..moč negat.
CRP 120…my jsme dostali taky nějaké homeopat.respektive: Guna-flu 1/2ampulky 1× týdně,
Detoxilen,Calcarea phos.,pak jsme měli nasadit dietu a to,žádné mleč.vyrobky(malá stejně nikdy mléko nepila),vysadit vepř maso,vysadit cukr…atd.taky nás testovala biorezonantním přístrojem-to nám ukázalo co může a co ne…
Jaká je léčba u Vás??Jak dlouho jste Pfapu neměly?

Navíc budu ted pátrat v mé lékařské kartě,protože si myslím ,že když jsem byla malá tak jsem měla 95% taky Pfapu.Pfapu tenkrát nikdo neznal,a mě pravidelně každych 6týdnu léčili s ATB na anginu.Začalo to kolem 3 roku a odeznělo kolem 7-8 roku.Ráda bych viděla výsledky výtěrů a odběrů…Snad se mi to podaří a paní Dr to dohledá…

Jsou nějaký homeo. přímo na srážení teplot?
Malá se pere,už nic nechce od rána leží v 39C,ale homeo. jí chutnají tak že bych zajela do lékárny…

Díky,díky…
Přeji hezkou neděli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.10 18:17

Pfapa sy

Dobrý večer , děkujeme Vám za radu . My telefon na paní dr. Koželuhovou máme od známé a teď v pondělí jí hned zavoláme a objednáme se - docela jsem si tajně přál aby to byla ona - je vyhlášená v Plzni . Děkujeme a držíme palečky .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.3.11 09:13

bez teplot

Rok a půl měl malej vysoké teploty,řekli že to může být syndrom PFAPA…od července loňského roku mu dávám 92% ALOE VERA GEL,každé ráno na lačno 0.02 (malé štamprdle)teplotu od té doby měl jen jednou v září a jsme v klidu,s úspěchem a vyznamenáním navštěvuje první třídu.S pozdravem Dáša a její syn Péťa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.4.11 20:41

dotaz na homeopata

Dobrý den, již přes rok řešíme podobný problém a nemá to konce. Mohla by jste mi prosím poslat kontakt na toho homeopata v Brně co znáte? Moc děkuji Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmn
1
12.7.11 23:08

Dobrý den! Máme 20ti měsíčního syna. Od roku nás trápí vždy 3-5 dní trvající teploty. Malý má pouze zarudlý krk, CRP do 25, zvětšené uzlinky po celém těle. Ataky se vracejí nepravidelně, na jaře po měsíci. Nyní byl 3 měsíce klid a nyní opět teploty. Paní doktorka poprvé vyslovila podezření na PFAFA syndrom. Doporučila mi Doc. Doležalovou z Prahy. Nemáte někdo s touto doktorkou zkušenost? Jaká vyšetření obnášejí diagnozu PFAFA sy a jaké léky dětičky dostávají? Děkuji mnohokrát za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavla300
28.8.11 18:51

Dobrý den, syn má 33 měsíců a potíže má již více jak rok. Pravidelné horečky až 4 dny,CRP přes 160-300, zarudlý krk a zvětšené uzliny pod krkem. Byli jsme prvě léčeny na imunologii (pokud se to u vás vždy vyskytne na jaře a crp má tak nízké tak bych spíš řešila alergii, má stejné příznaky jako pfapa).Vždy nás pediatr nebo na pohotovosti přeléčili ATB až jsme řekla dost a sama šla k odborníkovi (chce to samozřejmě znát jméno konkrétního lékaře který s tím má zkušenosti) No a co to obnáší? naprostá šílenost… Aby se určil syndrom Pfapa musí se vyloučti všechny další nemoci takže: RTG plic,ultrazvuk bříška, uzlin, srdce a odběry a moc odběrů. První odběr 2,–3,den po začátku teplot (11 zkumavek) pak za další 2 dny zvovu. Odběry moče a stolice (stěr a 3 dny do zkumavek). My jsme teď po další horečce a opět nám raději udělali krevní testy CRP 237 ale prokalcitin jen 1,66 (u bakteriální nemoci která se musí přeléčit ATB je hodnota +-2,5) takže nám ATB nenasadili a utvrdili nás že se opět jedná o Pfapa. Měla jsem tentokrát velký strach. Prcek měl horečku 4 dny kolem 39,5-41. Nurofen a paralen vždy zabrali tak na 2 hod. Budu číst diskuze a asi bych přemýšlela o nějaké homeopat. léčbě. Ještě před diagnozou jsme chodili na biorezonanci, vyhozené peníze. malej měl zákaz mléčných výrobků a omezené cukry ale horečky stejně přišly… Takže pokud někdo poradí co vyzkoušel a pomohlo budeme moc vděční. Je to ubíjející se koukat na trpící dítě :-( Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
30309
28.8.11 19:01

Take jsme hledali roky.
Diky homeopatce,co bydli u nas za rohem,to vypada,ze je PO VSEM :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavla300
28.8.11 20:03

Můžete mi prosím napsat co užíváte? Jen pro představu… Díky

• Citovat
  • Upravit
30309
28.8.11 21:14
Pavla300 píše:
Můžete mi prosím napsat co užíváte? Jen pro představu… Díky

Ja to nevim,dostali jsme tri kulicky,tot vse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.4.12 11:50

horečka

My jsme šly úplně jiným směrem u těchto horeček. A zdá se, že je to směr správný. Ale to musí posoudit každý individuálně. Malý měl úplně všechno, co tady popisujete. Musíte si najít a přečíst MUDr. Lukeše z Boskovic a pí ing. Bláhovou z Brna, možná se tam najdete. My jsme se našli a šli jsme do toho. Tak uvidíme. Nikomu nevnucuji, jenom radím. Malý před očima rozkvetl, zácpa ustala......Přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
20.2.14 15:37

Ahoj všichni!
Tak se taky hlásím do,,klubu". :,(
Náš nejmladší brouček -11.měsíců má v podstatě stejné příznaky jako tu píšete už od října.
Začalo to virozou a několika denními 40´, pak byl pár dní klid a znovu horečky, pak měl laryngitidu, neštovice, zánět průdušek- s atb a ani jsme je nestihli dobrat a opět horečky.
Trvají už 10.den s tím, že 3-4dny to lítá ze 40´C na 35´C, pak je třeba den dva relat.klid při 37´-38´ a následně znovu 39´. Už jsem z toho na nervy, má za sebou RTG plic- v pořádku, krevní obraz- mírně zvýšené leuko, CRP 40, výtěr krk- v pořádku, moč v pořádku. Jiné potíže zřejmě nemá.
Dětská doktorka vyslovila podezření právě na PFAPA syndrom a už jsme objednaní do Prahy na imunologii k Dr. Hospodkovi- neznáte některá?
Prosím poraďte mi- na ty akutní fáze, kdy dítě horečkuje a nepřestává to- střídáme Panadol a Nurofen, ale někdy má vysokou horečku už po 2 hodinách po lécích. Zábal se dát bojím- má ledové ruce a nožičky. Co v těhle chvílích děláte?? Četla jsem tu, že jste většinou absolvovali různé léčitelské kůry- můžete mi prosím napsat svoje zkušenosti, výsledky a příp. kontakty na osvědčené lékaře?
Za jakoukoliv zkušenost a radu (klidně do SZ) budu vděčná.
Díky, Hanka

PS.: omlouvám se, že oslovuji takto přímo, ale diskuse je již dost stará. A chtěla jsem, aby se sem ozvali hlavně přímo aktéři té staré diskuse: @farska, @merapi7, @prekladatel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí