40st horecka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2060
4.6.10 16:23

40st horecka

Ahoj maminky, nas 8m chlapecek ma 40st horecky, dneska rano jsme byli u doktorky, v noci mel zatim jeste jen 39st a doktorka na nem nic nenasla. CRP 8, coz je pry ok. Rikala, ze je to asi viroza, sesta nemoc nebo zuby.
Nemate nekdo zkusenost? Od kolika stupnu by se meli davat zabaly? Zatim davam po 6hod Panadol sirup, ktery vystaci tak max na 5hod a pak ta teplota zase roste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5724
4.6.10 16:32

Ahoj,

u takhle malého dítěte bych asi celkový zábal nedoporučila, ale určitě bych si koupila ještě jeden sirup, např. brufíka, a můžeš je dávat po 4 hodinách na střídačku. Jinak je možno studený zábal dát na kotníky a zápěstí, mělo by to zabrat. Přeju brzké uzdravení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bleble
4.6.10 17:08

Pokud jinak nic nemá, pravděpodobně to je ta šestá nemoc. Naše malá to měla taky asi v 8mi měsících. Tři dny vysoké horečky, jinak nic a pak náhle horečka klesla a na jeden den se objevila vyrážka. My snižovali taky pouze sirupy. Snad to nic vážného nebude a brzy bude líp.

• Citovat
  • Upravit
15674
4.6.10 17:11

Zábaly se nedoporučují, můžou být nebezpečné (kamarádčin syn měl febrilní křeče a doktoři říkali, že nejspíš z rychlého ochlazení zábaly). Myslím, že lepší je osprchovat chladnější vodou (o trochu chladnější než je horečka). Jinak pokud dáváš sirup Panadol, tak po 4h můžeš dát sirup s jinou látkou (Panadol obsahuje paracetamol a druhá látka je obsažena v Nurofenu, Brufenu nebo Ibalginu - pro děti asi sirup Nurofen).

Anežka měla horečku 41°C tři dny a nešla ničím srazit. Skončili jsme v nemocnici s podezřením na zánět ledvin, nakonec se prokázala 6.nemoc, zánět močových cest a viroza dohromady.

Hlavně ať hodně pije, my jsme na té pohotovosti skončili hlavně proto, že Anežka úplně odmítala pít. Přeju brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
4.6.10 17:31

Holky, dekuju. Ted se nam to podarilo srazit na 38,5st, uf. Lehce jsem ho ve vanicce oplachla vlaznou vodou + zabral dalsi Panadol. Manzela jsem vyslala pro Nurofen, tak to budeme stridat. Jsem uplne na prasky, zitra mame krtiny, ceka nas hodina cesty autem tam, obrad, obed a pak hodina zpatky. Pomalu se zacinam smirovat s tim, ze to asi zrusime.
Jsem zvedava, co z toho bude, jestli ta sesta nemoc. Kamaradce takhle chytil chlapecek infekcni zapal plic, tak se docela bojim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.6.10 17:45

Ahoj,

pokud mel malej CRP 8,urcite to zapal plic NENI(aspon ne bakterialni).
S krtinama je to tedy PECH :think: :think: :think:

at je mu brzicko lip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
4.6.10 19:09

Ahoj,

malý holky měli šestou taky, 3 dny horečky ke 40st, srážela jsem po 3 hodinách - střídala jsem paralen čípky a Brufen sirup a dávala kolem zápěstí octový zábaly, ty dokázaly divy.
A měla jí s nejv. pravděpodobností tento týden i starší, 2 dny skákavý vysoký teploty, včera se osypala, dneska v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
4.6.10 20:26

Ahoj,

taky jsme takhle trpěli, ale když nám bylo 5 měsíců :cry:

Jediné co, jak už říkali holky, ale já bych dala čípky nurofen, co takhle vím, tak jsou opravdu nejlepší a střídala třeba s tím panadolem… nám tenkrát to srazilo horečku vždycky jen na chvilinku :cry: hlavně pořád nabízej pití!

Přeji brzké uzdravení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
4.6.10 20:34

My taky měli při šestý nemoci vysoký horečky a nešly dolů (jedna to měla ve 4m a druhá v 5m). Chladit maximálně ručičky-zápěstí, větší zábal bych nedělala, byl by to pro malýho šok.
Na horečky nám víc pomáhá Nurofen než Paralen, ale každý dítě je jiný, ber to jako tip ;)

Držím palce, aby to byla „jen“ šestá nemoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
4.6.10 20:50

Ahoj tak my jsme s tímhle bojovali tento týden, minulou sobotu rano horečka 38,8 letěla jsem napohotovost a tam nám dali ATB po třech dnech vysokých horeček až ke 40 se nám osypala tak moje mudra nebyla ráda že máme atb zbytečně, ale tak co no. Jinak ti řeknu při horečce nad 38, dávat 1/4 diazepamu abys předešla fibrilním křečím to mi připomínala mudra i doktor na pohotovosti. Střídat co 4 hodiny dva druhy léků, my jsme měli Panadol baby a Ibalgin sus. Hodně dávat pít, pokud má dítě studené končetiny nebo mramorovou kůži nedáváme zábaly ani náhodou. Nechat vypotit ale převlékat at neprochladne. Jinak po třech dnech horečka zmizla a ojbevila se vyražka, na trupu a hlavičce u nás i v tříslech. Může ho to svědit a to fest malá mi proplakala noc. Takže kapky fenistil, jsou na předpis. Takže zavolat si mudře. Jinak přeju brzké uzdravení. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.6.10 21:11

Taky mám u dcerky bohaté zkušenosti s horečkama. Neboj, bude to dobré. Střídat paracetamol a ibuprofen po 4 hodinách, jak psaly holky, no a já jsem chtěla akorát upozornit, že na končetiny se zábaly nedávají, pokud jsou tyto chladné (chladné ručičky a nožičky můžou značit stoupající teplotu). Můžeš dát vanu o max. 3 stupně chladnější než aktuální teplota dítěte. Ale pokud teplota po paracetamolu roste ke 40 až po těch 5ti hodinách, tak bych ani to nedělala. Vyrážka být může a nemusí.

(Malá měla to samé v 8mi měsících, otrle už jsem dr. jen zavolala a ujistila se, že pokud k tomu není nic jiného, čekáme a léčíme doma 3 dny. Nebyly-li by to 40tky, tak i 5 dní)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.6.10 21:12

Lady Rebeko, synek už někdy měl febrilní křeče? pokud ne, tak to slyším prvně, že by se diazepam dával preventivně. Já teda i antipyretikama šetřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
4.6.10 21:38

Vsem moc dekuju za podporu. Od te koupele se nam drzi teplota na 38,7, tak mam radost. Je teda fakt, ze uz jsem nasadila i ten Nurofen. Dost mu otrnulo, tak uz 2hod cestuje po postylce, strasna sranda a zadnej spanek :mrgreen: Tak uvidime jaka bude noc, co myslite mam ho nejak budit na mereni a na leky? Nebo pokud bude spat tak nechat spat?
K tem krecim, my dostali od doktorky cipek, kdyby se mu vysplhala teplota prave na tech 40st, ze to obsahuje diazepam, ale jeste jsem nemela odvahu mu ho dat, mame jen 1, tak ho setrim radeji na noc, kdyby bylo hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
4.6.10 21:48
Marilynn píše:
Lady Rebeko, synek už někdy měl febrilní křeče? pokud ne, tak to slyším prvně, že by se diazepam dával preventivně. Já teda i antipyretikama šetřím.

My taky dávali diazepam preventivně na doporučení lékařky. A jinak vždy střídám paralen čípky a nurofen čípky a jsou super. pomáhají rychle srazit teplotu. Zrovna dneska měl teplotu a ještě zvracel, a teď zase rajtuje v postýlce a nevím, kdy konečně usne…je plný elánu, naopak od maminky :), to asi bude noc…
Mimochodem taky přejeme brzké uzdravení

Příspěvek upraven 04.06.10 v 22:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
4.6.10 21:58

Markéto, já jsem nebudila. Ale ať není moc navlečený, máte-li doma v noci teplotu kol. 20 stupňů, dala bych body a jednu spíš tenkou přikrývku, ať se ochlazuje aspoň takto. Maš-li monitor dechu, tak pro svůj klid použij.
Myslím na vás, určitě bude brzo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+