40st horecka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2060
4.6.10 22:01

Marilynn, nechala jsem mu na spani klasicky, co vzdycky - body + tenke pyzamko. Mame ted v loznici otevrene okno a 21st, prikrytej neni vubec, tak snad to bude stacit.
Holky, neni ten diazepam na predpis? Nebo to jste normalne koupily v lekarne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
4.6.10 22:30

Marilyn malá naštěstí nikdy křeče neměla, ale moje doktorka říkala, že se u takto malých dětí má dávat preventivně co 12 hodin 1/4 při horečce nad 38. Říkala, že lepší davat preventivně než abys skončila ve špitále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.6.10 22:35
LadyRebeka píše:
Marilyn malá naštěstí nikdy křeče neměla, ale moje doktorka říkala, že se u takto malých dětí má dávat preventivně co 12 hodin 1/4 při horečce nad 38. Říkala, že lepší davat preventivně než abys skončila ve špitále.

Ty jo, tak naše doktorka se mi o tom ani nezmínila. Asi i tady to bude co doktor to názor. Ale určitě bych byla klidnější, kdybych věděla, že tomu můžu dopředu zabránit. Píšu si to, abych se na to při další kontrole doktorky zeptala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
5.6.10 22:42
LadyRebeka píše:

To je opravdu co doktor, to názor… Naše doktorka má názor opačný (a já s ní naprosto souhlasím), že tyto léky se podávají jen v případě, že se projevila náchylnost… Je to podobné jako antihistaminika - astmatický záchvat může být děsivá věc, ale přece proto nebudu svým zatím nealergickým dětem dávat preventivně Dithiaden, kdyby náhodou dostaly alergickou reakci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
5.6.10 22:42
Marketa2008 píše:
Holky, neni ten diazepam na predpis? Nebo to jste normalne koupily v lekarne?

Diazepam je, pokud vím, na předpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
6.6.10 15:25

Holky, tak uz mame horecky treti den :roll: Uz je to sice „JEN“ max 39.5st, ale to je furt strasny. Doufam, ze v noci to klesne a bude z toho ta sesta nemoc, zitra zase pobezime k doktorce. Uz jsem volala i na pohotovost, tam byli celkem v klidu ze to muze byt viroza a at prijdeme pouze pokud se nam nebude darit teplotu srazit.
Kdyz stridate ten Panadol a Nurofen, davate to po pravidelnych intervalech i kdyz neni teplota 38,5st? Ja to totiz nedavala a na te pohotovosti mi rekli, at to davam po trech hodinach i kdyz takovou teplotu mit nebude, pry to pak akorat vystreli jeste vys, kdyz to nedam. Coz mam pocit, ze se nam presne vzdycky stane. Rano mame teplotu treba 37,8st, tak jsem rada a nic nedavam a do hodiny je to 39st…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
6.6.10 20:36

Markét, určitě dávej zatím pravidelně… ono je fajn, že má třeba 37,8, takže to „není přes 38,5“, ale když vidíš, že se to pořád opakuje a teplota postupně zase roste, tak nemá smysl čekat… Prostě 1-2 dny dávej pravidelně a pak začni snižovat.

Ale nejpozději v úterý bych šla k doktorce, jste ještě malincí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
6.6.10 23:32

Bohunko, k doktorce nakluseme hned zitra na osmou, chci si byt jista, ze to jsou jen ty zoubky a nepridala se k tomu treba jeste nejaka viroza nebo neco. Uz je z tech teplot chudacek uplne hotovej. Sklenena ocicka a skoro se nesmeje. Pritom je normalne takove rozchechtane miminko :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
6.6.10 23:34

Jo a nebudete mi verit, ale ten nas akcnak se i pri teplote 39,5st naucil vcera lezt po ctyrech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
9.6.10 13:33

Tak jsme od vcerejska v nemocnici :roll: Zatim nam nic nenasli, jen CRP vystrelilo na 81. Posledni na co cekame je vysledek vyteru, tak uvidime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
9.6.10 21:19

Jejda Markét, to je teda opruz, teď jsem zrovna u sousedů četla o nesrazitelné horečce, jedna maminka tam psala, že s tím zápasili týden. Tak moc držím palce, ať jste co nejdřív doma. Dej vědět, jak jste na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2060
13.6.10 22:46

Tak uz jsme snad zdravi. V nemocnici jsme byli 3 dny a horecka zacala sama od sebe klesat. Meli podezreni na zanet mocovych cest nebo ledvin. Zitra jdeme jeste na posledni testy, ale jinak uz od vcerejska muzeme ven.
Kazdy mi rika, ze je horsi, kdyz se dite prehreje nez kdyz je mene oblecene, ale zanety mocovych cest jsou pry z prochladnuti a vzdy je provazeji takhle vysoke horecky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neradka
16.6.10 16:47

RE: horečka

Tak tady čtu Vaše reakce na vysoké teploty u malých dětiček a chtěla jsem přispět svou zkušeností. Léky jsem střídala stejně, jak jste uváděly + mi ještě naše doktorka radila, ať dám prckovi tvaroh do ponožek, bylo to to jediné, co mu pomohlo, když měl téměř 41Ć teplotu. Jinak jsem odpočítávala minuty, abych mu mohla dát další paralen… Ale to jsem odbočila, protože momentálně bojujeme s campilo bakterií, procházela jsem si tady Vaše zkušenosti a jsem bezradná. Prcek už je 5. týden doma a bude dalších 14-dní, protože se toho nemůžeme zbavit. Mohl by mi někdo z Vás poradit, jakou jste konkrétně dávali dietu?

• Citovat
  • Upravit
2060
16.6.10 17:11

Tak jsem to zakrikla, nakonec se kultavaci ukazal zanet ledvin. Takze sice uz nemame teploty, ale dotali jsme atb a 10 dni musime byt doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
18.6.10 19:40

Holky, prosím, poradte!! Ten panadol s nurofenem se může dávat co 3 nebo co 4 hodiny?? Malý dostal v 5 nurofen, měl 40,5 teplotu, pak to kleslo na nějakých 39,1, ale až po více než hodině, ted už má určitě zase přes 40, a to je jen 2,5 hodiny po tom nurofenu. Je už hrozně unavený, tak ho chci dát co nejdřív spát, můžu mu dát teda ten panadol už v těch 8? Tj. po 3 hodinách od nurofenu??
Pardon, píšu jak blbec, ale jsem z toho na nervy… :oops: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+