Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
dnes jsem malé objevila 2× ve stolici krvavé nitky (celkem dost) a teď poraďte z čeho by to mohla mít popřípadě jestli se toho děsit nebo kdy jít k dr. Nemám s tím žádnou zkušenost.
Malá je od mala na Nutrilonu bez problémů, z mléčných výrobků jí běžně bílé jogurty, teď trošku másla na chlebík nebo lučinu, jinak dál Nutrilon.
v úterý jsem jí ke svačině zkusila dát tvaroh s jogurtem (cca 3 lžičky tvarohu). Ve středu měla vodnatou stolici (připisovala jsem to zubům nebo viroze) a dnes ta krev. Mohlo by to být z toho tvarohu?
Jinak byla ve středu očkovaná 3. hexou ale to by snad nemělo mít vliv a ve středu ráno jsem jízkoušela dát mlíko Hami (nutrilon mi došel) ale tím by to snad taky nemělo být ne? ![]()
Tak prosím poraďte co dál, za jak dlouho je normální že to zmizí nebo kdy s tím jít k dr. Může to být i známka něčeho jiného než reakce na tvaroh? třeba nějaká viroza či co?
dííííííky
![]()
stopy trochu krve-nitky jsme měli při rotavirem a pak už i samotnou krev.. takže bych šla hned k lékařce..
holky možná jsem blbec, ale teď jsem se na jedné diskusi dočetla že takovéhle nitky může dělat i banán
já totiž nevím jestli je to krev, červené to není spíš hnědé a takové nitky. Jak měla malá průjem tak jedla hodně banány a i dnes měla minimálně dva. No uvidím co zítra ráno vytlačí
![]()
Panuško, může to být bakterie, ale i špatná tolerance tvarohu. Pokud se to objevilo po prvním podání tvarohu, mohlo by to být i tím, tvaroh má hodně bílkovin a může být nesnášenlivost, ale kolem roku už ho doporučují.
Zítra bych zašla k doktorce, ať udělá odběry. My jsme toto kolečko taky absolvovali, zelená stolice, sem tam krvavá nitka a nic nám neobjevili.
Ahoj,my jsme měly taky a občas se to opakuje, malá je plně kojená a u nás to je tím, že měla malinkou prasklinku na konečníku. Ani to někdy není vidět a ani nemá zácpu,ale občas se jí stane, že to z ní prostě najednou vylítne a je toho hodně a zadeček to nějak nepobere. K dětské dr. bych pro jistotu zašla nebo zavolala a hlídala bych jestli se nerozjede nějaká střevní viroza (zvracení, teplota, průjem),to by taky mohlo být. Jinak my jsme mazaly bolavou prdelku jemně Infadolanem.
Panuška píše:
holky možná jsem blbec, ale teď jsem se na jedné diskusi dočetla že takovéhle nitky může dělat i banán![]()
já totiž nevím jestli je to krev, červené to není spíš hnědé a takové nitky. Jak měla malá průjem tak jedla hodně banány a i dnes měla minimálně dva. No uvidím co zítra ráno vytlačí
![]()
Jo, my když sníme banán, tak máme taky cosi hnědého v plínce. V klidu se vyspi a pokud to bude i zítra, tak zavolej mudře.
AHojky.
Pokud měla průjem a teď má ve stolici krev tak je to kantilobakterie. Nic to není. Nejčastěji se vyskytuje v kuřecím mase, špatně upravovaném. Nebo možná i v tom tvarohu.
Léčí se antibiotyky a nebo si koupíš probiotika. Jmenuje se to nutrolin B. Je to sirup pro děti. Musíš si ho namíchat.
My to měli nedávno. Právě ten kantilobakter je průjem a je tam krev ve stolici. Dr vám udělá výtěr a pokud se to potvrdí buď dáte antibiotika a nebo jen ti probiotika na úpravu mikloflory. Ten sirup je moc dobrý a dětem chutná.
haňoušku probiotika jsem jí dala dnes ráno. Odmítala mi včera smectu takže dnes dostala ráno probiotika. průjem už to nebyl jen ty nitky. Jinak teplotu nemá. ale rostou jí 4 zuby tak je toho nějak na nás moc
Možná jen zbytečně plaším.
![]()
No my to měli taky tak. Měli sme průjem a nitky ve stolici. Někdy je to horší. My ho měli hodně a i sme zvraceli. Smekta u nás taky nezabrala. U nás jen dieta a dieta. Jen musí hodně pít. Ještě existuje kulíšek. To je taky na pití. Ještě ti poradím, čemu já osobně sem nevěřila, ale nám to pomohlo. Dostali sme homeopatika na průjem. Nevěřila sem tomu, ale pomohlo. Jmenuje se to arsenicum album 5ch. Po každým kadění dáš pět kuliček. Nám to zabrala za 24 hodin sme měli tuhoše.
Ale jak píšeš že ste měli průjem a ty nitky ve stolici tak to je opravdu ta kantilobakterie. Tak krev se takhle vyskytuje. Náš Adámek přestal jíst, potom sem začala dávat ten nutrolin B pro děti ten sirup a i se mu ta chuť zvětšila. Zažívání se upravilo.
Jestli zítra půjdeš k dr. už se ten kantilobakter tam nemusí ukázat, ale ty probiotika bych dávala.
Panuško, já bych zavolala doktorce, bude víkend, tak ať si nemusíš o víkendu lámat hlavu, co s tím. Na kampylobakterii bych to neviděla, pokud neměla jiné příznaky, ale přeci, kdyby to náhodou byla kampylobakterie, tak se i po odeznění problémů vylučuje z těla ještě 6 týdnů a mohli by to chytit i ostatní členové rodiny. Raději se poraď s doktorkou, zda zajít na ty výtěry, i když to spíš vypadá na tu nesnášenslivost po podání tvarohu.
Holky dnes ráno kadila normálně ukázkově - takže to byl fakt asi ten banán
![]()