Průjmík u 2měsíčního miminka.

4834
3.6.10 14:37

Průjmík u 2měsíčního miminka.

Prosím o radu,jaký poměr dát při vaření odvaru z rýže,mrkve a vody.Budu moc ráda,když poradíte.Trápím se od po a zatím žádný výsledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13794
3.6.10 15:09

Ahoj nevim jak je to s rýží a mrkví, ale odvar z rýže je že dáš 1itr vody a 1.polévkovou lžíci rýže a vaříš hodinu a furt dolejváš vodu aby v hrnci bylo pořád litr vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.6.10 15:09

A jak se ten průjem projevuje? Já jen že si to nedovedu představit jak vypadá průjem u 2m mimi. Mě v té době kluk kadil po každém kojení, v podstatě žlutou vodu…Doktorka řikala, že je to normální.

• Citovat
  • Upravit
13794
3.6.10 15:17
  1. Děti kojené:

Po 24 hodin vůbec nekojte. Krmte dítě výhradně rýžovým odvarem (návod níže) a tekutiny doplňujte navíc čajem. Přislazovat můžete glukopurem.
Potom přejděte na kombinaci kojení a dokrm rýžovým odvarem (RO) – nakojte vždy asi 30ml mateřského mléka a zbytek do plné dávky dejte RO. Každý další den pak zvyšujte jednotlivou dávku mateřského mléka o 20-30ml na úkor RO.

1. Děti na umělém mléce:

Po 24 hodin nedávejte žádné mléko. Krmte dítě výhradně rýžovým odvarem (RO) - návod níže - a tekutiny doplňujte navíc čajem. Přislazovat můžete glukopurem.
Další den přidejte do každé dávky RO čtvrtinu běžného množství umělého mléka. (Například dáváte-li do dávky 4 odměrky, dejte nyní jen jednu.) Každý další den pak množství umělého mléka v RO zvyšujte o další čtvrtinu, až se dostanete na plnou dávku, kterou dáte již normálně do vody, jak jste zvyklí.

Pokud se po zvýšení dávky průjem zřetelně zhorší, snižte ji na úroveň předešlého dne a zvyšujte zase až za dalších 24 hodin.

Je-li vaše děťátko starší, zvyklé na příkrmy odpovídající jeho věku, můžete tyto podávat bez zvláštního omezení – s výjimkou mléčných kaší, které po dobu průjmového onemocnění nahraďte rýžovým nákypem (návod níže).

Rýžový odvar (RO):

50g rýže vařit v litru nezávadné kojenecké vody 30 minut, potom rozmixovat a dolít převařenou vodou na původní objem 1 litru. Uchovávat v chladnu.

Rýžový nákyp (RN):

100g rýže a 2 oloupaná nakrájená/nastrouhaná jablka vařit v litru vody 20 minut, potom přidat 100g glukopuru, vše rozmixovat a doplnit převařenou vodou do původního objemu 1 litru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
3.6.10 15:19
neczuz píše:
A jak se ten průjem projevuje? Já jen že si to nedovedu představit jak vypadá průjem u 2m mimi. Mě v té době kluk kadil po každém kojení, v podstatě žlutou vodu…Doktorka řikala, že je to normální.

Mě malý kakal, když byl malý také téměř po každém kojení, takovou jakousi kaši hooodně řídkou. Tak pokud kojíš, tak si myslim, že to nebude průjmík.
Mrkni na tenhle odkaz, je tam toho docela dost, tak třeba Ti to pomůže http://www.fnbrno.cz/Article.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
3.6.10 15:21

Jooo a můj malej měl průjem ted a já UM nepřestala dávat… Někde na netu jsem našla, že se může dávat, ale dělat ho do odvaru z rýže… Takže jsem si udělala odvar a do toho dala UM, takže podle mého nepřestávat kojit ani dávat UM, jen s tim rýžovým odvarem… Jak je to u kojení, nevim… Protože já bych to asi u tak malého mimi nepoznala. Ale možná bude nejlepší zajít k mudře .. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
3.6.10 15:42

Já když pak měl průjem v 7mi měsíích, tak naopak mudra radila kojit kojit kojit, aby nebyl dehydratovaný. ono plně kojené dítě ti jen ztěžka přejde komplet na rýžový odvat v takové dávce, aby ho to zavodnilo. :think: navíc v rýžovém odvaru nejsou téměř žádné živiny. podle mě je ten návod blbost.

• Citovat
  • Upravit
4834
3.6.10 18:26

Děkuji za všechny rady.
Já kojím asi tak na 75%,malý je zvyklý na příkrm z láhve,tak není problém.
Jen jsem chtěla vědět jak se vaří ten odvar.A ty rady navíc jsou super.Moc děkuji.U doktorky jsem byla a radila jen odvar a pak postupně zavádět UM do odvaru.Kvůli dehydrataci jsem neměla problém,protože jak byl malý prázdný,tak mi pil i 200 odvaru.Až mi lezly oči z důlků.Kojím na střídačku s odvarem,ale včera se to seklo a tak jsem myslela,že vařím špatně a taky že jo.Mudr.řekla,že do toho odvaru mám pomixovat ještě mrkve asi dvě uvařené s rýží.
Ještě,že jsou tyhle stránky,protože někdy si člověk opravdu neví rady a pak si může vybrat z názorů,co mu vyhovují.Ještě jednou moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.10 20:30

no ja nevim , ale davat 2m miminku mrkev a ryzi ??? i presto, ze ma ‚prujem‘ :nevim:
a doktorka ten prujem potvrdila ? jak uz psaly holky, u takhle malym mimin se to lehce zameni s ‚normalni‘ stolici

• Citovat
  • Upravit
4834
4.6.10 15:23

Snad by mi mudr.neříkala nic ,co by malému ublížilo.Je to už dobré a dnes jsem dala předposlední dávku.A byla jsem i u doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
4.6.10 16:21
froggy22 píše:
Snad by mi mudr.neříkala nic ,co by malému ublížilo.Je to už dobré a dnes jsem dala předposlední dávku.A byla jsem i u doktorky.

já bych tak bezmezně doktorům nevěřila. :wink:

• Citovat
  • Upravit
4834
4.6.10 19:20

fajn,tak co mám potom dělat,když už jsem to do něj cpala celý týden?Příště prostě nebudu dávat mrkev nebo až podle příkrmů bude mít na to nárok.Fakt nevím :nevim: jestli věřit nebo nevěřit,vždy jsem s ní byla spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
4.6.10 20:50

Já to nemyslela zle. :roll: Neboj, ikdyby to bylo špatně, tak jsi jí nijak zvlášť nemohla uškodit. Naše generace měla mrkvové štávy snad už v šestinedělí a žijem. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4834
4.6.10 22:23

OK já jsem to špatně nepochopila :lol: a už jsem dost postarší mamina,tak jsem víc choulostivá na malého.To je asi vše.Musím mít víc názorů a pak se rozhodnout. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí