Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
Je to intimní, tak proto anonymně…Měla jste nějaká taky takový problém? Co jste s tím dělaly, dostaly jste na to něco, kdy se to zlepšilo? Díky moc
já tedy ani nevím, co to ph 7 znamená…takže nemůžu poradit ![]()
Co mám v tom papíru od doktora, tak tam píše pH 7,0 a jsou za tím 3 vykřičníky. Dostala jsem Polygynax na zavádění…
Víš co? Skoč si do lékárny, kup si tam lakmusový papírky na měření Ph a změř se sama. Ten výsledek se mi zdá fakt úplně mimo. I laborka může udělat chybu. Vypadá to tak, že to spíš strčili omylem do skleničky s vodou
Neplaš a důvěřuj ale prověřuj ![]()
Na lakmusovém papírku by ta barva měla být taková hezky žlutá. Při pH 7 bude zelená.
ahojky…kdyby jsi měla Ph 7 v pochvě,tak to je moc zásadité prostředí…to se stává třeba u vegetariánů a nebo u těch co jedí strašně moc zeleniny a ovoce. Jen by mě zajímalo…jestli ti to něco dělá…jestli to na sobě nějak pozoruješ,že máš takové vyšší PH.???
kotýsek: fakt tam mám napsaný Ph 7- právě že mi dělal nějaký stěr nebo či co-čím se to zjistí a říkal, že norma je do 4,5.....právě že na sobě nic necítím…jenže zrovna já zeleninu a ovoce občas, ale hodně sladké.....moc,moc- každý den…
Lynette:ten test mi udělal přímo gyndař, když jsem byla na koze-takže žádná laborka…
Já tomu prostě nemůžu uvěřit. Kdybys měla pH 7 tak trpíš neustále záněty. Neměla jsi náhodou sex den před tím vyšetřením?
Lynette: sex jsem neměla, protože jsem na té gyndě byla kvůli manželovi, který má zánět na penisu, tak že by to byl teda zánět i u mě? on mi vlastně nic neřekl a mám si v pondělí zavolat na výsledky…tak jsem z toho nějaká divoká…
No já bych kvůli tomu neplašila. Kdybys měla pH 7 tak máš záněty v jednom kuse, máš bolesti a silné výtoky prakticky nonstop. Jestli ničím takovým netrpíš ve zvýšené míře a nejsi na gyndě pečená vařená tak to pH 7 nebude dlouhodobé. Ejakulát změní pH v pochvě na 7 takže by to odpovídalo tomu sexu. JInak mohl mít starý pH papírek nebo nevím. Jsi živý organismus a né vodní víla takže je podle mě zcela vyloučené aby tvoje přirozené pH v pochvě bylo 7 - to má čistá voda. Ještě mě napadlo jestli jsi před návštěvou nečůrala - to už je to poslední co mě napadá - to by taky mohlo vytvořit tenhle zavádějící chybný výsledek.
moč obsahuje čpavek. Jestli ses po vyčůrání důkladně neumyla tak čpavek má pH 11 a to při kombinaci s tvým normálním ideálním pH v tom znečištěném vzorku udělá právě 7. Takže záhada je vyřešená. Takže můžeš být v klidu - pH 7 určitě nemáš. Tvůj gynekolog je nějakej ťuňťa. Pokud dělám nějaké měření a výsledek je jak z nějakého sci-fi filmu, tak je jasné že musím měření opakovat adbát na čistotu vzorku aby byla data přesná a relevantní.
Moč neobsahuje čpavek, ale močovinu, její pH je neutrální nebo slabě kyselé, tedy okolo těch 7. Poševní sekret bývá mírně kyselý, pH 3,5-5 je normál. Těch 7 znamená, že buď máš nestandardní mikrofloru (a může, ale i nemusí to být problém, víc řekne kultivace ze stěru) nebo ses jako spousta jiných před vyšetřením dole vydrhla až běda a papírek reaguje na zbytky mýdla.
Je to intimní, tak proto anonymně…Měla jste nějaká taky takový problém? Co jste s tím dělaly, dostaly jste na to něco, kdy se to zlepšilo? Díky moc