Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@g.sandova Já jsem se řídila tím, že v letáku píší 2 hodiny po styku a před stykem se nesmí použít mýdlo. To jsem dodržela ale znejistilo mě to, že jsem udělala chybu s tou sprchou po 9 hodinách a teda, že jsem použila mýdlo🤦♀️
@Anonymní píše:
@g.sandova Já jsem se řídila tím, že v letáku píší 2 hodiny po styku a před stykem se nesmí použít mýdlo. To jsem dodržela ale znejistilo mě to, že jsem udělala chybu s tou sprchou po 9 hodinách a teda, že jsem použila mýdlo🤦♀️
a ty ses mydlila vevnitř? ![]()
@stinga ne, neumyvala jsem si intimní partie, ale mýdlo i ve stopových prvcích ničí účinky pharmatexu. Tak si nejsem jistá. Ale odstup jsem dodržela.
Takže v letáku píšou dvě hodiny, tys dodržela devět a máš strach? Pravděpodobnost otěhotnění se blíží nule. Jo a sprchu s čistou vodou použít můžeš.
@ugluk takže dvě hodiny po nepoužívat? Mýdlo?
Už si ani nepamatuji, kdy jsem použila naposled
@ugluk Ano, ano vím že sprchovat se čistou vodou můžu i hned po styku ale já se obávám toho mýdla ale děkuji. Dodržela jsem všechno co píší v příbalovém letáku tak by to mělo být v pořádku. Mohla jsem mít plodné dny a ten kondom mě také znejistil.
@g.sandova Ano přesně tak. Neřešila bych to ale na špičce kondomu mohl zůstat preejakulát a mohla bych zůstat těhotná. Proto si teď nejsem jistá s tím pharmatexem
@g.sandova já si ta čísla moc nepamatuju, u nás tak dvacet let zpětné
ale v přívalovém letáku se to stopro píše správně.
@Anonymní píše:
Chci jen poradit. Měla jsem styk a použili jsme pharmatex a kondom. Pharmatex jsem aplikovala půl hodiny před stykem (čili účinkoval) a následně jsme měli kondom. Všechno bylo ok ale jak jsem dávala kondom tak jsem ho dala opačně, protože nešel srolovat tak jsem ho otočila a dala správně. Nějak jsem se tím netrápila vždyť jsem použila pharmatex. Nesprchovala jsem se a ani přítel. Já jsem si ve 13 hodin umyla ruce mýdlem jinak nic. Styk byl asi v půl 9 večer a ráno kolem půl 8 jsem si dala sprchu a použila jsem sprchový gel. Bylo to asi 9 – 10 hod. od styku. Jenže někdo mi poradil, že jsem se takhle brzy neměla odrpchovat a že mě pharmatex neochránil. Teď se trochu bojím, že jsem udělala chybu s tím konomem a otěhotněla jsem z kapek lásky i přes pharmatex. Mohu být těhotná?
Sprcha je ok, nesmí být výplachy, co já vím. A tedy to mýdlo, což jsi nepoužila, takže je vše v pořádku.
jojo pamatuji za studentských let na podobné strachy, takže když selhala první ochrana, tak radši pilulku po. A když ještě k tomu Pharmatex lékař jako spolehlivou anti neuznával, tak to bylo vůbec psycho. Naštěstí už je to období za mnou, a mám to zdravě na háku. 😁
@1Janinka1 Děkuji. My jsme měli i kondom, který nebyl poškozen ani nic podobného. Jen na špičce kondomu mohl být preejakulát, protože jsem nejprve nechtěně šla dávat kondom naopak a následně jsem ho otočila a dala správně proto tam mohl být preejakulát a chtěla jsem se spolehnout na to, že těch pár kapek pharmatex zničil. Jinak je vše v pořádku, protože jsme neměli nechráný styk ![]()
Bude to v pořádku. Dodržela jsi dostatek hodin, neměl strach. Kéž by se takhle zodpovědně jako ty chovali všichni
![]()
Má někdo zkušenost, že by Pharmatex narušovat kondom? Bohužel se nám stalo už 3× v krátké době, že kondom praskl. Jsou to různé značky. Nechápu čím to může být, gyn dr řekla, že pharmatex a kondom je dostačující ochrana, ale teď už mám pořád stresy, že zase praskne.
Děkuji
Chci jen poradit. Měla jsem styk a použili jsme pharmatex a kondom. Pharmatex jsem aplikovala půl hodiny před stykem (čili účinkoval) a následně jsme měli kondom. Všechno bylo ok ale jak jsem dávala kondom tak jsem ho dala opačně, protože nešel srolovat tak jsem ho otočila a dala správně. Nějak jsem se tím netrápila vždyť jsem použila pharmatex. Nesprchovala jsem se a ani přítel. Já jsem si ve 13 hodin umyla ruce mýdlem jinak nic. Styk byl asi v půl 9 večer a ráno kolem půl 8 jsem si dala sprchu a použila jsem sprchový gel. Bylo to asi 9 – 10 hod. od styku. Jenže někdo mi poradil, že jsem se takhle brzy neměla odrpchovat a že mě pharmatex neochránil. Teď se trochu bojím, že jsem udělala chybu s tím konomem a otěhotněla jsem z kapek lásky i přes pharmatex. Mohu být těhotná?