Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jako že by mýdlo přes kondom vadilo? Nepřeháníš to trošku s tím strachem?
Nevim jak s tim souvisi kondom, ale pri pouzivani Pharmatexu mam dojem nevadi kdyz se partner umyje mydlem, u nej totiz nehrozi ze by nebyl schopnej ho dostatecne splachnout, u zen kdyby se to mydlo dostalo trosku dovnitr tak tam zustane nevyplachnute a muze prave to byt problem v kombinaci s tim Pharmatexem:)
@Svesticka22 a když se třeba já umyju sprcháčem a nějak to se omylem dostane na povrch těch partií tak to vadí?
Ted nevim na povrch kterych partii myslis, ty by ses nemela vubec 2 hodiny pred a minimalne 2 hodiny po uziti Pharmatexu umyvat mydlem aby nebyla narusena jeho ucinnost ![]()
@Svesticka22 píše:
Nevim jak s tim souvisi kondom, ale pri pouzivani Pharmatexu mam dojem nevadi kdyz se partner umyje mydlem, u nej totiz nehrozi ze by nebyl schopnej ho dostatecne splachnout, u zen kdyby se to mydlo dostalo trosku dovnitr tak tam zustane nevyplachnute a muze prave to byt problem v kombinaci s tim Pharmatexem:)
Není pravda, při používání Pharmatexu se před sexem nesmí mýt mýdlem ani partner.
Jinak je to tedy popsané v letáku.
Nicméně nechápu, proč do toho pleteš kondom? Pokud používáte kondom, můžete se oba mýt jak chcete.
@Lil Kitkatt Aha no vidis, tak me v lekarne rekli ze u partnera to nevadi
dobry vedet
@Lil Kitkatt to by mě také zajímalo, poprvé jsem použila pharmatex a přítel se asi 3 a půl hodiny před stykem umyl tak snad to nevadí pokud v letáku píší 2 hodiny
Dobry vecer chci se zeptat zds je pharmatex krem i globule vhodne na kombinsci s jakymkoliv kondomem od durexu? Nevadi ten kondomum ten phsrmatex?
U te „tablety“ je taky nejaky aplikator? Diky
Kombinaci s kondomem nemám vyzkoušenou, používám pharmatex právě proto abychom nemuseli mít kondom ( ten jsem vždy používala s partnerem jako jedinou ochranu),ale myslím, že se právě naopak doplňují.
Aplikátor globule nemají…je to v podstatě takový malý čípek, není k tomu nic potřeba
@krokodylek Ahoj chci se zeptat pokud si dám koupel v čisté vodě min 26 hod. před stykem. Je to problém? Četla jsem, že koupel vadí a ničí účinnost Pharmatexu. Vždy dodržuji všechno co mám ale tedy o Tom lázni jsem nevěděla. Jediné, že se mám vyvarovat mýdlu před a po styku. I vyplachem čistou vodou min 2 hod. po styku. Ale koupel před stykem jen v čisté vodě bez různých přísad také vadí?
Já dodržuji jen ty dvě hodiny…koupu se jinak normálně…takze třeba teď ( takže cca 5 hodin před sexem
) Jinak nevím, jak bych to dělala,…to bych se jako x dnů nesměla vykoupat?
![]()
Používám to jako jedinou ochranu asi 2,5 roku. Ale já už vzhledem ke svému věku asi až tak moc plodná nebudu a navíc další dítě bych nebrala jako tragédii…takže pokud se fakt hodně bojíš těhotenství, brala bych to jako kombinaci třeba aspoň s přerušovanou souloží nebo koukla po něčem spolehlivějším, např kondom
@krokodylek Nebojím se až tak, jen jsem se to dočetla v letáku a tak jsem se chtěla poradit. Ale už mi bylo řečeno, že před stykem to nevadím. Jen si mám dávat pozor ty 2 hodiny. A po styku si mám dát taky pozor min 2 hodiny
Dobrý den vadí když se partner umyje dolní partie mýdlem, ale pak si nasadí kondom? Jak mýdlo vadí? Může to byt i když si jen umyju hlavu a něco se tam do těch oblasti dostane? Nebo to nevadí? děkuji za odpovědi