PhD - jak probíhá studium?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pudloslava píše:
3 roky je prezencni, ale distancni jde podle me nejmin 5 let, nebo jde natahovat jeste dyl. Podle me muzes klidne delat PGS v usti, ta frekvence dojizdeni do skoly nebejva nijaka casta.
no jo, ale kdyz jsme ted v praze, tak by to bylo o dost bliz ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V Usti by se Ti asi lepe shanel skolitel, kdyz tam uz nekoho znas. Nebo by Ti musel z Usti nekdo nekoho v Praze doporucit. Oni ti skolitele z jednotlivych fakult maji dost velky zajem svych studentu.
Jinak tedy obdivuji odhodlani delat doktorat pri detech. Me na tom doktorate prijde nejtezsi udrzet tu motivaci po celou dobu studia (ty 3-4 roky), kdyz se treba vubec nedari a clovek premysli, zda to ma vubec smysl. U nas (PrF UK) bylo to presne jak holky psaly, na prijmacky se domluvit se skolitelem a pak to byla formalita, par zkousek, jazyk, trochu ucit, ale hlavne publikovat. Kdyz clovek pekne publikoval, nemusel delat uz nic jineho. A me tedy stacilo psat nebo se tomu aktivne venovat i par minut denne, protoze nejvetsi pokroky s resenim problemu jsem delala, kdyz jsem vypla a premyslela jsem o tom treba v autobuse. Takze ta casova narocnost muze byt u kazdeho ruzna. Drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky zacinam psat na prijimacky a mam v tom fakt hokej, nemate nekdo ukazku prace? mam formulovat 2 strany o tom co jsem nacetla a 2 strany o samotnem problemu a jsem hotovka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My take nic psat nemuseli. Ale brala bych ty dve nactene strany jako State of the Art (co uz bylo udelano, ukazat tim, ze ma clovek prehled) a temi dalsimi dvema stranami vysvetlit, cim bude moje prace jina, nova, proc je dulezita, logicky vysvetlit, na co navazuje… ale celkem 4 strany na prijmacky, to je dost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4 strany jsou v pohode, moje pojednani, aby me vzali, jich melo 15
Ale u nas to probihalo tak, ze jsem se skolitelem spolupracovala uz par mesicu pred prijimackama, on mi dal literaturu a konzultoval to se mnou. Ja bych se byt Tebou obratila na skolitele, co tam mas napsat, on je ten, co by za Tebou mel stat a vi pozadavky fakulty (s tim Ti tady zadna nepomuzeme, muj „zblebt k prijimackam“ je podobny jako x dalsich clanku, treba z konferenci, a po vas chteji evidentne neco jineho) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cuddy píše:
My take nic psat nemuseli. Ale brala bych ty dve nactene strany jako State of the Art (co uz bylo udelano, ukazat tim, ze ma clovek prehled) a temi dalsimi dvema stranami vysvetlit, cim bude moje prace jina, nova, proc je dulezita, logicky vysvetlit, na co navazuje… ale celkem 4 strany na prijmacky, to je dost.
to je jen priprava, samotna prace k prijimackam ma mit 20 stran
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aliik píše:
4 strany jsou v pohode, moje pojednani, aby me vzali, jich melo 15Ale u nas to probihalo tak, ze jsem se skolitelem spolupracovala uz par mesicu pred prijimackama, on mi dal literaturu a konzultoval to se mnou. Ja bych se byt Tebou obratila na skolitele, co tam mas napsat, on je ten, co by za Tebou mel stat a vi pozadavky fakulty (s tim Ti tady zadna nepomuzeme, muj „zblebt k prijimackam“ je podobny jako x dalsich clanku, treba z konferenci, a po vas chteji evidentne neco jineho)
tohle mi prave rekl skolitel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jizvíková píše:to je jen priprava, samotna prace k prijimackam ma mit 20 stran
Tomu nerozumim. Priprava na co? Aby se mohla vubec podat prihlaska? A pak 20 stran pred prijmackami? 20 stran, no potes…
Ale tak v pripade prijeti se to neztrati, bude to dobry zaklad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jizvikova tak to bych asi sepsala dle nejlepsiho vedomi co nejdriv a poslala skoliteli na mail, zda takhle jo a on se Ti vyjadri a pripadne to doupravite. Ja to taky takhle delala (vzdy mi dal hafo literatury a kontroloval mi to)
Nebo si nech od nej pujcit nejake starsi pojednani k nahlednuti, urcite nejsi jeho prvni doktorand (skolitel by vazne mel mit snahu Te podporit, u nas tohle neni problem) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jizvíková
Ahoj zakladatelko, jak jsi se nakonec rozhodla, nastoupila jsi na doktorský na PedF UK? A jak jsi spokojená? Ptám se, protože to taky zvažuju (dálkově), učím na SŠ a nastupuju MD s druhým dítětem, tak přemýšlím o možnostech, jak vyplnit volný čas. Díky za jakékoliv info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studium PHD
Zdravím, nevíte prosím jak je to s výběrem oboru? Za chvíli zakončuji medicinu a nyní řeším následující dilema. Velmi mě zajímá psychiatrie a rád bych se jí věnoval z akademického hlediska ovšem jako práci chci dělat klasickou medicinu (interna, praktický doktor). Nevíte jestli bych mohl dělat PHD studium v oboru psychiatrie, ale být zaměstnán a mít atestační směr klasické mediciny?
Moc děkuji za případnou odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jsem tu nová a ráda bych znalé požádala o pomoc. Nastoupila jsem k doktorskému studiu a jsem z toho rozpačitá. Školitel na mě nemá moc čas. Tak hledám laskavou duši, které by nevadilo mi poradit a zodpovědět otázky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Studentka.Phd píše:
Ahoj, jsem tu nová a ráda bych znalé požádala o pomoc. Nastoupila jsem k doktorskému studiu a jsem z toho rozpačitá. Školitel na mě nemá moc čas. Tak hledám laskavou duši, které by nevadilo mi poradit a zodpovědět otázky.
Co zkusit někoho na katedře. Jinak měla bys měla ukládat informace o studovaném tématu a máš určitě nějaké zkoušky. Tak si obejdi zkoušející a začni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Studentka.Phd píše:
studijní oddělení máte? prvně bych se ptala tam…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit