Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky mám 56 letou tchýni na aru ve varech je nemocná na plíce, loni byla se zápalem plic v nemocnici a teď má taky těžký zápal plic, a začali jí píchat morfium… myslíte, že je to poslední štace???
@baba1986 píše:
Maminky mám 56 letou tchýni na aru ve varech je nemocná na plíce, loni byla se zápalem plic v nemocnici a teď má taky těžký zápal plic, a začali jí píchat morfium… myslíte, že je to poslední štace???
Morfium na zápal plic? Obávám se, že může jít o horší diagnozu, ale to tady na netu určitě nevyřešíme.
Prostě ji něco hodně bolí, tak jí dávají léky na bolest.
Jak zlé to je vám musí říct doktor.
Já vím, nevyřešíme ale jak slyšim slovo morfium tak to asi nedopadne už dobře,,,
Mně se taky nezdá, že by se morfium píchalo na zápal plic. Tchánovi ho taky píchali ale to už bylo, kdy se nedalo nic jiného dělat… ![]()
Ona je astmatička a plíce neměla v pořádku už dlouhá léta, když jsem mluvila s doktorkou řekla mi že má těžký zápal plic a zatím že za ní přístroje nedýchají ale dneska prý skolabovala a začali jí píchat morfium to mi volala dcera protože jede od ní z nemocnice jsem s toho neštastná, nezlobte se, že to sem píšu ale musím to z někým probrat ![]()
Dedeckovi ho davali…jenze ten mel rakovinu plic v poslednim stadiu…a pokud hodne trpi na plice, tak mam obavu, ze nepujde o zapal plic…ten mel deda a pak mu z toho udelali prave rakovinu, zjistili ze o zapal nejde… ![]()
@baba1986 píše:
Ona je astmatička a plíce neměla v pořádku už dlouhá léta, když jsem mluvila s doktorkou řekla mi že má těžký zápal plic a zatím že za ní přístroje nedýchají ale dneska prý skolabovala a začali jí píchat morfium to mi volala dcera protože jede od ní z nemocnice jsem s toho neštastná, nezlobte se, že to sem píšu ale musím to z někým probrat
Tak jestli je to takhle, pripravila bych se, bohuzel, na nejhorsi… :-/
@neprihlasena píše:
Dedeckovi ho davali…jenze ten mel rakovinu plic v poslednim stadiu…a pokud hodne trpi na plice, tak mam obavu, ze nepujde o zapal plic…ten mel deda a pak mu z toho udelali prave rakovinu, zjistili ze o zapal nejde…
PRÁVĚ, ŽE TY PLÍCE NEJSOU ZDRAVÉ UŽ SAMY O SOBĚ A DO TOHO JEŠTĚ TĚŽKÝ ZÁPAL PLIC…
U nás se píchá morfium jen na velké bolestti, nevím o tom, že by se běžně dávalo, ale třeba ti napíše nějaká lékařka, jak to u nás vlastně je ![]()
Tetě když řekli, že jediné, co mohou ještě udělat pro mou sestřenici je předpis na morfium, tak to byla konečná diagnoza
Bylo jí 20 let.
V jiných zemích se dává, je to stát od státu-mě ho dávali od bolesti jako dítěti v Sýrii-měla jsem roztříštěný loketní kloub, po návratu do ČR už myslím ne
Tady ale není žádný doktor, můžeme s tebou cítit, ale pořád to budou jen dohady. Myslím, že morfium kromě tlumení bolesti má i sedativní účinky, tj, tlumí i dýchání a to u zápalu plic asi nebude žádoucí efekt.Na zápal plic to asi opravdu nebude. Nicméně to ber tak, že pomáhá od bolesti, od toho je.
Nechci strašit ale tchánovi to taky začlo od plic a pak se ta rakovina rozlezla do celého těla
ale nechci strašit, snad je to opravdu jen silný zápal plic…přeju ať to dopadne dobře!!!