Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, hledala jsem, ale nenašla.
Už druhý měsíc mě den před MS a v době MS píchá buď vlevo nebo vpravo na vaječníku - občas nemůžu ani zvednout nohu na té straně, žádné prudké pohyby atd. Napadlo mě, jestli to nemůžou být nějaké cysty? Nebo je to naprosto normální? Moc děkuji za dopovědi a přeji krásný zbytek slunečného dne ![]()
Ještě podotýkám, že mám anovulační cykly a MS přichází jen po Agolutinu.
Muze to yt stejne cysta jako klasicke bolesti premenstruaniho syndromu, mam to taky
Cysty jsou docela možné, teď jsem měla v minulých dvou cyklech po jedné cystě 4 a 5 cm a bolelo mě to úplně stejně, jak popisuješ. Píchání ve vaječníku, bolest při zvedání nohy, i celkově to bolelo skoro bez přestávky ![]()
@Maky.p A jak to dopadlo? Já dnes byla na UZ a mám cystu 5×4 cm
Prý se snad vstřebá, anebo po další MS na laparoskopii.
Betynko, přesně takhle, obojí.. Ta první měla 5cm a byla jsem s ní na LPK, ta druhá 4cm se nakonec vstřebala a MS nakonec došla. Ta cysta mi ji dlouho zdržovala. Dneska jsem byla na utz po MS a cysta je pryč. Ta první byla krvavá a na jednom místě mi praskla i s vaječníkem, měla jsem naštěstí jen malé krvácení do břicha a dojela jsem včas, ale bolest jak svi. ňa teda
Ta druhá byla podle doktorky to stejný, jen nepraskla a nakonec odešla s MS, která byla o 2 dny delší a bolestivější než normálně.
@Maky.p Já mám jít za měsíc po další MS na kontrolu a že kdyby neodešla ta cysta, tak půjdu na laparoskopii. Ale jedeme za 3 týdny na dovolenou a bojím se, žeby mi třeba praskla tam nebo se s ní něco stalo (taky je krvavá) a co já jim budu v Bulharsku vysvětlovat ![]()
No, s tím si moc nezahrávej, mě nechtěla doktorka pustit ani z ordinace a chtěla mi volat rychlou. Nakonec jsem ji ukecala, že počkám venku a můj pro mě dojede a odveze mě do špitálu. Ani sbalit věci jsem si nemohla, takže to bylo asi vážný
Pokud tu cystu budeš pořád mít, tak na dovolenou zapomeň, nebudou tě chtít pustit.
A ty máš teď po MS a nevíš, jestli ji tam furt máš nebo jak?
@Maky.p Teď mám MS a dnes mi jí tam našli právě. Nevím, jestli nebude lepší tam příští týden zajít a říct, aby mi jí nevyndali - už mi to totiž nabízel. Ale pak říkal, že by to nechal, že se cysty hodně vstřebávají. Jenže se bojím no:-( A zas když mi udělají LPR, tak se mi tam mrknou, pročistí to a bude to fajn s případným otěhotněním. Byla jsi po LPR dlouho na neschopence? Asi ne viď?
Zajdi si na utz jak ti skončí MS. Pokud sama ucítíš, že bolest ustupuje, je to na dobré cestě a cysta tam už nejspíš nebude. Budeš klidná na dovolené a LPK si domluvíš pak ![]()