Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Nikča9 píše: Více
už jsi to sem psala včera nebo předevčírem,
a ne 3 dny infarkt fakt nemáš, to už by bylo dávno po tobě
@stinga píše: Více
no ale to není vůbec pravda, přechozených infarktů jsem viděla na interně dost. Nicméně popisovaná bolest na infarkt nevypadá.
@Lucka1111 píše: Více
zakladatelka je známý hypochondr se spoustou umíracích diskusí
to je mi jasné, také si nemyslím, že má infarkt. Bolest u infarktu vypadá jinak, raději nepíši jak, aby tu za chvíli nebyla další diskuze. Jen není pravda, že infarkt se nedá přechodit. Nedávno jsem jednoho takového posílala do nemocnice, podle EKG a laboratoře to nebyl čerstvý infarkt, dotyčný potíže popíral. A než přijela sanitka tak si stihl i zakouřit.
Nic v tom nehledejte prosím Vás ptám se tady protože u doktora jsem víc než doma a je mi blbý s každým píchnutím někam letět, tak se jenom ptám. Já vím asi na to věk nemám, ale chci je jen ujistit, jestli nemá někdo takové potíže jako Já nic víc… Je pravdou že u nás v rodině srdcaři jsou tak se ptám.
![]()
@Lucka1111 píše: Více
aha, tak to by mě nenapadlo, paní o pár domů od nás nedávno infarkt měla, a říkala, že to byla bolest, jako by jí na hrudi seděla celá vesnice,
ale uzdravila se
Já to tak měla před lety, a bylo to od zad - páteře. Takže doporučuji cvičit a Fyzioterapie.
no ne každý infarkt bolí hodně a každý má jiný práh bolesti. Asi je fakt, že u těch mladších relativně zdravých je ta bolest krutá. Ti co mají tu bolest malou jsou často diabetici a nebo prokouření jedinci co mají už ty cévy tak zdevastované a zúžené, že se tam stihly vytvořit nějaké kolaterály a ty infarkty mají menšího rozsahu.
S největší pravděpodobností máte jen vyhozené žebro. Ono to často pocitově připomíná infarkt, někdy se člověku blbě dýchá. Lékař obvykle nic nezjistí. Najděte si poblíž bydliště nějakého fyzio nebo maséra, který tohle rovná zpět.
@Nikča9 píše: Více
to ti přece psali i včera ve stejné diskusi, když to dáš zítra znovu, zase se nic jiného nedozvíš
Určitě je lepší být opatrný a neignorovat tyto příznaky. Doporučuji navštívit co nejdříve lékaře nebo zajet rovnou na pohotovost, aby Vás zkontrolovali. Nehledě na věk je zdraví na prvním místě! 💓
@Jojokma píše: Více
Samozřejmě, po 14 dnech obtizi je nejlepší cas vyrazit na pohotovost.
Ahoj holky
, je možné že mám infarkt ve 27 letech? Píchá mě jako by pod žebry a střílí mě to do srdce mám to už druhý den Jiné bolesti nemám.