Píchnutí oušek/první náušnice u miminka

Anonymní
19.2.25 07:51

Píchnutí oušek/první náušnice u miminka

Zdravím maminky, dceři je půl roku a chtěla bych poradit. Nastřelili by jste teď náušničky a nebo ještě počkali, když je zima a nosí se čepičky pletené. Bojím se jít déle kvůli bolesti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
410
19.2.25 08:02

Ahoj, my davali nausnicky zrovna vcera. Doktor rikal, ze idealni jsou 4 mesice. To jsme nestihli, male je 7 mesicu a pry je to tak tak. Po nasteleni mala plakala tak 2 minutky, na odchod dostala volnejsi kuklicku a byla v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
19.2.25 08:05

Tak to si taky počkám na názory. Taky bychom teď už mohli píchat nausnicky, já byla rozhodnuta, ze je pichnu. A nemyslím, že by to bolelo, když se nasadí čepice. Vím, jak jsem si nechala nastřelit nausnici já, tak to pak vůbec nešlo cítit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
19.2.25 08:07

První dcera 6 měsíců řvala jak tur. Druhá 10, jen pípla. Třetí 12 měsíců a ani si toho nevšimla. Je to o dítěti, pokud je cíťa, bude ti řvát kdykoliv.
Prostřední dceři jsem nechávali napíchnout znova asi v 9 letech - vyhnisala jí dírka a obě pak zarostly. To taky plakala, ale držela :D
A ta nejstarší cíťa chtěla třetí náušnici. Byly jsme nedávno a tvrdila, že si toho ani nevšimla.
Jo a edit - vůbec jsem neřešila roční období. Jaro léto se zase nosí třeba šátky, to bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.25 08:16

Za mě ideální věk. Čepička je lepší, než píchání v pařácích v létě, kdy spíš hrozí nějaká infekce. Dcera u toho jen kníkla a bylo, nikdy žádné komplikace. Sama mám krom normálních dírek dalších 6 nastřelených a vždy vše bez problémů :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.25 08:52

Tak mně jde o to, aby se ji to nezatrhlo o vlnu z čepičky a nebo aby se ji to tím nedráždilo. Jsme jen po 1 očkování Hexa vakcíny a doktorka mi říkala, že v tom nevidí problém. Co myslíte vy? @unuděná

• Citovat
  • Upravit
53190
19.2.25 08:55
@Anonymní píše: Více

Tak jí pod vlněnou čepičku dej tenkou bavlněnou, stejně je teď opravdu kosa. Ale ty nastřelovací náušnice mají vepřed obvykle jen pecičku a vzadu zámeček, který není ostrý, takže by se to zachytávat nemělo. Ale přece i kdyby se nenosily čepičky, tak to dítě oblékáš do bodýček, mikinek atd. - prostě týden musíš dávat pozor, pak už to obvykle není citlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7477
19.2.25 09:22

My dávali dceři nějak říjen-listopad… naprosto v pohodě. I když tedy vlněnou čepici neměla snad žádnou. Do kočárku jsem dávala hrubší bavlněné, nee ty uplně tenké ale lehce vyteplené. V té korbičce je fakt teplo, neouká tam, kreje ještě fusák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
19.2.25 09:58

Nám rekla doktorka po 2. hexe, že můžeme nausnicky dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
19.2.25 11:16

Dávali jsme po prvním očkování někdy takhle koncem zimy. Dávala jsem bavlněné čepice ne pletené. Nechali jsme je nastrelit u Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
19.2.25 12:15

Holky můžu se prosím zeptat, jak dlouho jste pak nechavaly nausnicky, které vaším holčičkam dali při nastřeleni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.25 12:17
@Dn0712 píše: Více

Já si mohla vybrat, jaké chceme nastřelit, takže jsem vybrala takové, co se mi líbily a neměla jsem důvod je vyndavat brzy. Cca po půl roce tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
19.2.25 12:28
@unuděná píše: Více

Jooo, právě taky jsem se dívala u nasi Dr, ze maji pekne, tak jsem si říkala, že bych jí je i dyl nechala, ale právě jsem si říkala, jestli nejsou malé na delší dobu, nebo tak něco.

Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
19.2.25 13:42

Ideální doba je, když ti dítě řekne - mami, chci naušnice. Nechápu, že pořád ještě někdo dělá kosmetický zákroky na miminkách.? Dítě má právo se rozhodnout samo, jestli náušnice chce nebo ne. Mimino naušnice k ničemu nepotřebuje, jen má matka potřebu honit parádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.2.25 13:45
@Janli píše: Více

Tak já znám tři ženy, kterým rodiče nenechaly píchnout náušnice jako dětem. Jedna si je nedala nikdy, bojí se, raději nosí nalepovací nebo klipsy a rodičům to má trochu za zlé (s nadsázkou). Zbylé dvě si je nechaly píchnout na základce a u obou tomu předcházelo mraky obav, strachu a pochybností. Za mě zbytečné. Pokud by holčička náušnice nechtěla, může je stejně tak vyndat a to bezbolestně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí