Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Agresivní je tvůj manžel… 10 měsíční dítě fakt nemá rozum z toho, co dělá.
Že by se měl manžel jít léčit. Křičet na ani ne roční dítě není normální. Je normální, že malé dítě háže s věcmi a občas se vzteká.
Agresivní bude spíš ten rapl, co ho máš doma. Opakované házení nebo pouštění věcí je normální vývojová fáze. Řvát na desetiměsíční miminko
Ma-gor prostě, dávej si na něj pozor.
@Michelle_M už jsem ho přes sms konfrontovala že pokud se to bude opakovat tak to bude naposledy…do teď jsem z toho v šoku, a dost jsem byla, nevěděla jsem co na to říct, řekla jsem mu že mu asi trošku hrabe na majáku, že to dítě z toho nemá rozum, a nepřeju si aby na něj křičel…ale on hned že to myslel dobře, pro něj..tak to nevím teda no ![]()
Bože, je to dítě, malá taky hrozně milovala všechno shazovat, a má to i teď občas když je naštvaná a něco se jí nedaří a to má 5 😀 jinak za chvíli přijde období kdy začne hlavou tlouct o zem, to je taky zážitek. Děti no, je to jen období které časem zmizí a přijde nové, jiné.
Je to chlap, ať si něco přečte o vývoji děti a třeba pochopí ☺️
Tak zlý a agresivní někdo u vás je, ale není to ten kojenec. Manžel by měl s tou výchovou začít u sebe.
Chlap je cvok. Určitě pomůže, když bude dělat takové scény a řvát na dítě. Slušně vysvětlovat opakovaně dítěti, že házet věci neee. S tím nemám problém. Ale ne na něj agresivně řvát. Tvůj chlap je agresivní, vzteklý jedinec. Ať krotí své vášně.
Agresivni kojenec je nesmysl. Tvuj muz vy se mel trochu krotit.
Na druhou stranu, je treba syna vychovavat. Neni normalni, aby hazel po lidech lampickama. At si klidne syn popláče, tohle je hranice, ktera by mela byt jasně stanovena.
Pro manzela muze byt naopak frustrujici, ze mu uz tak male dite ublizuje, ale nesmi se mu nic říct, protoze je to „fáze“. Ano, je to faze, ale právě vychovou se z té fáze nestane zvyk
zkoumat gravitaci muze synek i jinak nez fyzickymi „útoky“ na rodiče ![]()
Možná fakt netuší nic o vývoji dítěte, at si zkusi něco přečíst. Nas syn byl taky takhle "agresivní " a bylo to docela hodne, hodně nas mlátil, kousal, stipal, no peklo. Je to nepříjemný ale s povahou to nemá co dělat. Ted ve dvou letech už je to lepší. Asi tak od 11 mesicu do těch dvou to bylo nejhorší.
@Anonymní píše: Více
Hele, ale tohle vyhrožování je taky naprd, tuplem po smskach. Tak si sednete, promluvte, o svych postojich a očekáváních, co a proc komu vadí a snazte se najit spolecnou cestu. ![]()
Ty mum
Muzes pomoct pochopit, proc to dite muze delat (vyvojova faze, zkoumání, i treba urcite rozladeni ditete, protoze jeste nemluvi a neumi zpracovávat svoje emoce, ale na druhou stranu byt i chápavá jeho strany a ditko samozřejmě v rozumne míře korigovat, aby se z nej ten „trilety tyran rodiny“ za chvíli nestal.
Příspěvek upraven 16.02.25 v 08:21
Zdravím Vás, maminky. Já se potřebuju na něco zeptat, máme doma 10měsíčního syna, a s manželem jsme se dnes ráno pohádali, protože mi řekl, že si všímá jak je malej zlý, že věčně háže s hračkami, v podstatě se vším co má v ručičce tak s tím praští, nebo hodí na zem, ráno když ležíme v posteli tak máme na posteli hrajícího králíčka a vedle něj maličkou lampičku, a on se syn probudil a prostě seděl, a hodil tu lampičku a potom i králíčka po manželovi, trefil se bohužel tou lampičku manželovi do obličeje, takže se naštval a odešel.
ať se uklidní, že se věčně vzteká a řve, že hází po všech hračky a že je zlý, a že až bude větší tak ať tohle nezkouší, doslova mi pak řekl že tohle chování na něm změní jakýmkoliv způsobem, a odešel do práce. Mě to bylo hrozně líto, jak na něj křičel, malej začal plakat. Myslíte si že tím že hází hračkami, nebo po nás prostě kolikrát něco hodí a směje se je zlá povaha? Já si myslím že si to neuvědomuje, že to prostě děti dělají, nedělá tohle záměrně aby nám ubližoval, nebo manželovi když po něm hodil lampičku. Jsem docela bezradná teď, a naštvaná na manžela, takhle hnusný nikdy nebyl, ani na něj ani na mě.
Jen mi napsal že chce aby z něho nebyl zlý člověk, a je agresivní…co myslíte vy?
Syn se docela i vzteká když mu třeba dávám oběd, kolikrát sebou škube a kňourá, ale za chvíli zas jí, někdy jsem mu řekla ať toho nechá ale s citem, prostě jsem to neřešila ale manžel vyjel. Hrozně křičel na něj