Jak ulevit miminku od refluxu?

Moni96
12.2.25 21:32

Jak ulevit miminku od refluxu?

Zdravím maminky, chci se poradit. Mám měsíční dceru a při každém kojení se strašně kroutí a natahuje nožky, zároveň pořád odříhává a ublinkává, někdy tak kojím s pauzama i hodinu, dvě a po kojení následuje dlouhý pláč, kdy se malá strašně kroutí a chrchlá jakoby ji něco dráždilo v krku a pak opět několikrát ublinkne a odříhne. Už to trvá asi týden. Máte některá podobné zkušenosti? Mohl by to být reflux? A jak miminku případně pomoci. K dr. jdeme na konci února, ale zvažuji, že zavolám dřív, ale nechci panikařit.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.2.25 22:25

Já vůbec nechápu, že to píšete sem a že jste už nezavolala doktorce, když jste měla čas sepsat sem ten příspěvek, za tu dobu byste už měla odpověď od doktorky. Chtěla bych vidět, kdyby se tohle dělo vám a nebylo by vám dobře, jestli byste taky čekala do nějaké návštěvy nekdy u lékaře :potlesk:

• Upravit
148760
12.2.25 22:29
@Anonymní píše: Více

Tu anonymitu zneužíváš proč? Pod nickem se ti netleskalo tak hezky?

• načítám...
Anonymní
12.2.25 22:31
  • Upravit
Anonymní
12.2.25 22:32

@Anna766 tady bohužel lidi nesnesou upřímnost, ale toho miminka je mi fakt líto.

• Upravit
148760
12.2.25 22:32

@Moni96 zkus si načíst tady, třeba ti to pomůže, u doktora se pak taky vyptej.
 https://www.philips.cz/…-poznat.html

• načítám...
148760
12.2.25 22:34

Kterou upřímnost myslíš? Vytahovat se zbaběle pod anonymem na vycukanou mámu v šestinedělí?

• načítám...
Anonymní
12.2.25 22:38

@Anna766 to není vytahování, ale třeba se paní otevřou oči. Ještě se mi nestalo, aby mě tu něco dostalo tak jako příspěvek paní, dítě má takový problém a ona to začne po týdnu řešit přitom jaky by byl problém zavolat na minutku doktorce a ona píše, že bude čekat do konce února anebo čeká na radu po týdnu tady. Je mi z toho smutno. Dal se vyjadřovat nebudu

• Upravit
148760
12.2.25 22:40

A paní by se ty oči neotevřely kdybys to napsala neanonymně, chápu. Tak hlavně že je ti smutno.

• načítám...
15846
12.2.25 23:30

Takové příspěvky tu jsou denně, kdy můžeš polemizovat nad tím, proč to daná osoba řeší zde a ne rovnou s lékařem.
Ona žena v šestinedělí s totálně rozbombardovanou hormonální hladinou, nevyspalá, s prvním dítětem nezkušená, musí zvládat milion věcí najednou, fakt nebude zcela 100% racionálně přemýšlet a efektivně řešit problémy. Třeba má poprvé prostor to řešit až teď, kdo ví, ale tvůj příspěvek psaný jako anonym je fakt ubohost, sry jako. Zeptat se, proč to neřešila s lékařem, to snad můžeš normálně, ne?

• načítám...
Anonymní
12.2.25 23:34

@Zumpa tady ji každý citlivý na každou větu, viz. Tahle diskuze. Taky jsem byla v šestinedělí a určitě šestinedělí neznamená mít vypnuté logické uvažování. Když dítě něco trápí několik dnů, volám lékaři. Ale napsat po týdnu na emimino a že k lékaři teda na konci února. A tohle je moje poslední zpráva, moje dítě to neni. Dobrou noc všem

• Upravit
15846
12.2.25 23:40

Někdo šestinedělí nějak přežije, někdo nemá daleko k psychiatrovi.
Snad zítra zakladatelka zaběhne k pediatrovi.

• načítám...
Moni96
13.2.25 02:35

Ještě abych upřesnila můj příspěvek, ono to nebylo hned od začátku takové, první se to stalo třeba jednou za den a to jsem přisuzovala tomu, že malá moc hltá, navíc mi teče fakt hodně mléka. A až včera to bylo opravdu celý den tento stav. Kdyby to bylo tak intenzivní týden tak samozřejmě volám dr. hned nejsem pitomá. A jak někteří píšou až včera večer kdy malá usnula jsem mě čas sepsat tento příspěvek. Chtěla jsem se jen ujistit, že zbytečně nepanikařím, ale už teď vím, že to byl tady můj první a poslední dotaz. Tímto samozřejmě děkuji ostatním co mi napsali normální odpověď a hned ráno zavolám dr.

• Upravit
Moni96
13.2.25 08:29

Pro Vaši informací ať můžete být v klidu, volala jsem dr. a sdělila mi, že u miminek je to běžné, nemají ještě tolik vyvinutý trávicí trakt a dá se to přirovnat k tomu když pálí člověka žáha (proto se kroutí a pláče), do 2-3 měsíců dítěte by to mělo ustat. Prevenci mohou být probiotika a udržovat dítě ve vyvýšené poloze hlavně při a po kojení.
Díky Vám jsem si připadala jako neschopná matka, která něco zanedbala a to jsem si to přišla jen pro radu a uklidnění a mělo to přesně opačný efekt. Poprvé a naposled.

• Upravit
6914
13.2.25 09:27
@Moni96 píše: Více

V klidu, kvůli jednomu hlupákovi nemusíš zatracovat celý web ;-)
Jistě sis o refluxu něco početla, ono se s tím moc dělat nedá - zvýšená poloha, kojit častěji po menších porcích (to můj syn nezvládal), po kojení být nějakou dobu v horizontální poloze (v polosedu jsem ho měla opřeného o rameno). Blil po každém jídle 9 měsíců, pak to přešlo jako mávnutí proutku. Držím palce, ať je to u Vás rychlejší.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure

• (3.8) + 225 recenzí

Active Baby