Pidi koupelna

416
11.11.12 22:36

Pidi koupelna

Ahoj holky, čeká nás přdělávání koupelny, tak se chci zeptat, jestli máte někdo malou koupelnu a jak to máte prakticky řešené? Byla bych ráda za fotečky pro inspiraci. Vůbec nevim, jak to tam rozvrhnout :nevim:.Raději bysme vanu…
Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11565
11.11.12 22:39

Napiš přesně rozměry. Jde o to, že pidi obdélník se řeší jinak než pidi čtverec. A jinak s tou vanou to promysli, jde o to, že se vám prodraží i spotřeba vody a třeba v těhotenství se tam taky hůř leze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
11.11.12 22:51

Ahoj. Není k zahození si to nechat třeba někde navrhnout.. nemyslím nějaká studia, ale třeba ve velkoobchodě s koupelnovými studii, kde pak ten samotný matroš na to i koupíš, pak je návrh zdarma… snad jsem to popsala dostatečně :)
My máme koupelnu 150×200cm, a to jsme ji ještě zvětšovali, byla fakt pidi.. a nakonec jsme se rozhodli pro sprcháč a dokonce se nám vešel i metrový rohový - uvnitř je fakt pěkně velký prostor i pro dva :twisted:
Tady foto toho návrhu.
Vešlo se nám vše, co jsme tam chtěli…prostoru je dost, pračka taky dobrá, žádná prďola, máme na 6kg… nad umyvadlem velikou galerku, vedle sprcháče vysokou skříňku… tož tak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
11.11.12 22:53

@lennny Tak za mě pokud máš děti tak určitě vanu, jsou různé velikosti a na jedné straně třeba zůžené, aby se vlezlo i umyvadlo. U nás ji používají hlavně děti a občas i my s manželem, ale máme k ní zástěnu, takže se tam dá dobře sprchovat bez rizika vytopení koupelny.My máme klasickou panelákovou spojenou se záchodem, ale pračka se tam nevlezla, je v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.11.12 22:54

Jo a taky napiš, jestli tam musíš dostat pračku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
734
11.11.12 22:57

Já myslím, že sprcháčem se hodně místa ušetří.. takové ty pidi vany, to je na prd.. pro dospělého nic a děti vyrostou.. náš malý se třeba jedině sprchuje.. dělá si to už sám a baví ho to.. ale to je na každém, co mu vyhovuje.. já jsem taky válecí vanový typ :) Aůe tak jednou týdně, jinak se sprchuju.. proto jsem se naonec na sprcháč nechala ukecat a jsem ráda..do malé vany se stejně nenatáhneš, pak ty zástěny, závěsy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.11.12 23:11

My jsme měli koupelnu - pokud si dobře pamatuji - 110×150 cm. Jako fungovat se dalo…

Proti dveřím byla vana, po pravé ruce umyvadlo se skříňkou a po levé ruce vysoká skříňka a za ní u vany nástěnný sušák. V koupelně nebyla ani pračka ani sušák na prádlo.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
11.11.12 23:12

To naše děti vanu milují a vyhrají si tam parádně a člověk má aspoň chvíli klidu :palec: A zástěna je pohyblivá, takže může být sklopená u zdi, nebo podél vany a ničemu nebrání(je to stejný systém jak u dveří) a nezavazí. My sprcháč kvůli dětem nechtěli, jelikož dobrých 10let ji budou plně využívat, a v zimě i my, takový hodinový relax… :palec:
K jakému účelu a kdo všechno bude koupelnu využívat a podle toho se rozhodnout zda stačí jen sprcháč nebo vana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
11.11.12 23:28

My máme za sebou rekonstrukci koupelny čerstvě za sebou, koupelnu cca 1,7×2 m a vešla se nám tam vana, pračka 60×60cm, umyvadlo se skríňkou a vysoká skríňka.
Záchod máme zvlášť a doporučuji dát na záchod miniumývátko, nemusíte si navzájem lézt do koupelny, případně chodit se špinavýma rukama přes celý byt (pokud nemáte koupelnu a wc vedle sebe.
Také doporučuji nechat si vypracovat pořádný projekt nebo si rozmyslet, kde co bude.
My jsme to podcenili a rešili jsme to za pochodu a byla to katastrofa.
Naplánovat a nechat si nakreslit umístění nábytku, vany, umyvadla až po vypínače, větrák, výšku zrcadla a galerky, nepřekrývání dveří, směr jejich otevírání, dvířka k sifonu, dvířka do stoupaček…
Hlavně je nutné jim furt stát za zadkem a hlídat, vždycky nějaký řemeslník udělá něco jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
11.11.12 23:30

@mika22 No 1,7×2,2 podle mě není pidikoupelna ;) My máme 1,5×2,3 a máme tam vanu, bidet, horem plněnou pračku, koš na prádlo, úzkou skříňku a umyvadlo. Ale podle mě nemá cenu radit, dokud se zakladatelka nevyžvejkne, jak malá ta její pidikoupelna je a co tam všechno chce dostat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6598
12.11.12 06:04

My taky mám mrňavou koupelnu - a ničemu to nevadí - vana, umyvadlová skříň, pračka, koš na prádlo…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
12.11.12 07:15

Nase koupelna ma 1,6×1,7m, mame tam umyvadlo se skrinkou, nad nim zrcadlo s polickou, sprchovy kout s vyssi vanickou (kvuli koupani deti), pracku plnenou vrchem, dva pradelni kose a jeste vysokou skrinku na kosmetiku :lol: Dvere jsme vymenili za posuvne, usetri spoustu mista taky na chodbe, doporucuji. Na koupani pro decka staci uplne ta vyssi vanicka, ted byl na navsteve bracha se dvema kluky a spolu s nasim se do te vanicky vesli (rozmer 90×90 cm). A taky se usetri za vodu, do vany by potreboval vic. Pridavam fotky, jak to mame resene u nas.

• Citovat
  • Upravit
5164
12.11.12 07:29

My máme koupelnu 1,6×1,6 a letos, kdy jsme dělali nové jádro, tak jsme oba s manželem chtěli nechat vanu. Takže po pravé straně máme po celé délce vanu a po levé straně je umyvadlo se skříňkou, nad ním je zrcadlo, vedle vysoká koupelnová skříň se zabudovaným košem na prádlo a v rohu je pračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
12.11.12 08:32

My mame pidi koupelnu, napravo umyvadlo se skrinkou, vedle sprchac, nalevo od sprchace pracka a nalevo od dveri zebrik, vic se tam neveslo :lol: trvala jsem na pracce v koupelne, nemam rada, kdyz je v kuchyni. tim padem se nevesla vana, ale vyresili jsme to hlubokou vanickou u sprchace - dcera se koupe jak ve vane a my se stejne jen sprchujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
12.11.12 09:21

@Hanulka82
ano, potvrzuji že sprcha s hlubokou vaničkou je ideální řešení při malém prostoru v koupelně a dětech. Máme trochu jiný typ než vy (podle obrázku) ale plně nahradí vanu a ušetří místo a spotřebu vody.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný