Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ještě dodatek pro rýpali:vím, že to není jejich povinnost, ale trochu by to aspoň mohli rozdělit mezi nás obě.
Nekdy to tak je… je mnoho veci z kterych to muze pramenit, ale neni zadna vec, jak to ukoncit - alespon z tve strany. Musi to chtit sami rodice!
A nepohádaly jste se se sestrou o něčem co se jich také týká? Nebo nejsou náhodou názorově na straně sestry? To by vystvětlovalo jejich postoj. Kdyby se jich vaše šarvátka netýkala, pochybuji, že by to mělo na tebe takový dopad..
@Lizbeth jich se to netýkalo, ale názor sdílejí se sestrou.Ale kdyžs někým souhlasím, přece neznamená, že na druhého kašlu.
Pokud to tak dřív nebylo a k tomuhle „preferování“ sestry došlo teprve po Vaší hádce, pak je dost pravděpodobné, že se to rodičů nějakým způsobem také dotklo. Že - i když to veřejně nepřiznají - stojí spíše na straně sestry…
Pokud to tak bylo vždycky, chápu, že je Ti to líto a zlobí Tě to - nicméně se obávám, že s tím nic nenaděláš. Je to bohužel dost častý problém, že rodiče, třeba i nevědomky, jednoho sourozence upřednostňují. Do krve se budou hádat, že to tak není - protože jsou o tom přesvědčeni, že to by přece nikdy nedělali, že mají obě děti rádi stejně - ale objektivně to tak přesto může být.
@Anonymní píše:
jich se to netýkalo, ale názor sdílejí se sestrou.Ale kdyžs někým souhlasím, přece neznamená, že na druhého kašlu.
Ale když s někým souhlasíš a je Ti názorově bližší, budeš se s ním stýkat raději (a častěji) než s někým, s kým si tak nerozumíš.
I když se jedná o vlastní dítě.
@Anonymní píše:
Jsem vážně naštvaná. Před rokem jsem se pohádala se setrou, od té doby ona mě vymazala ze svého života. Rodičům zakázala za mnou chodit-to jí neprošlo. Co mě ale štve je to, že naši ji hrozně pomáhají, táta jim seká trávu, jezdí s nima na dřevo, pokaždé, když něco potřebuje, tak hned jedou za ní. Za mnou né, já můžu prosit jak chci a telefon je hluchý. S nima jsem se nepohádala, ale tohle mi přijde nespravedlivý. Za celý rok tu byla máma 1× hlídat. Tátovi jsme říkali několikrát, že potřebujeme pomoc a ani jednou nepomohl.Je mi to tak líto, že snad ani nemůžu popsat
Na špatné vztahy v rodině obvykle pomáhá jediná věc - vykašlat se na to. Vím, je to těžké, ale vždycky si musíš říct, že kolem tebe je spousta lidí, kteří tě mají rádi a baví se s tebou a ostatní ti přece můžou vlézt na záda. Třeba se to časem spraví, ale volat někomu, kdo má hluchý telefon, asi opravdu nemá cenu.
@BohunkaP přiznali co si myslí, všechnu vinu dali mě, prý se šlo rozumně domluvit(nešlo, ale to neakceptují)ale i přesto si stojím za svým, jednalo se tehdy i mou půlroční dceru, která by byla bez vody a navíc všechno hodili na hrb mému příteli, což se mi taky nelíbilo
@Anonymní píše:
přiznali co si myslí, všechnu vinu dali mě, prý se šlo rozumně domluvit(nešlo, ale to neakceptují)ale i přesto si stojím za svým, jednalo se tehdy i mou půlroční dceru, která by byla bez vody a navíc všechno hodili na hrb mému příteli, což se mi taky nelíbilo
No tak vidíš - a pak se divíš, že k Tobě neradi jezdí? Je dobře, že si stojíš za svým - jen se nesmíš divit, že ti, kteří mají holt opačný názor, necítí potřebu se s Tebou stýkat, jezdit za Tebou, pomáhat Ti. To je přece úplně normální věc, bez ohledu na to, zda se jedná o rodiče nebo jen o kamarády či známé.
Pamatuju si na Tvoje diskuse, tahle není první, co tu zakládáš.
Já ti to povím z opačné strany, ale anonymně. Manžel se po dlouhých letitých peripetiích s rodiči rozhodl s nimi přerušit kontakt, protože to už dále nešlo ( nemá cenu rozebírat proč ). Má ještě sourozence, se kterými jsme normálně vycházeli, stýkali se. Ale po tomto " ukončení " s rodiči, se manželovi sourozenci k nám otočili zády a přestali se snámi stýkat. I když jsme jim vysvětlovali ( spíše manžel ), že jich se toto netýká, tak nás prostě vymazali. Je to smutné, ale nedá se nic dělat. Rodiče jim řekli, jak jsme špatní, tak už s námi nechtějí nic mít. Protože jsme konečně po několika letech začali říkat svůj názor chtěli si dělat některé věci po svém. Takže zakladatelko, nic s tím bohužel neuděláš. Některé věci se v životě vyvinou úplně jinak, než bych chtěli. ![]()
Víš, ono taky záleží jak jste se názorově rozešli. Můžeš mít pravdu, stát si za svým, ale… pokud jste se jen názorově rozešli, tak je postoj rodičů divný, ale pokud ses u toho tvářila jako princezna, nad jejíž názor není a stejně tak se chováš i k ostatním, tak se nediv.
@ynax
rozhodně sem se jako princezna nechovalal, oni ano ode mě nic vysvětlit nechtěli. řekli, že už jim to řekla sestra a oni s ní souhlasí. Takže logicky sem se ani u toho nijak tvářit nemohla ![]()
Podívej, já mám s Tvými diskusemi jeden problém - Ty prakticky neuznáváš možnou chybu na své straně.
Všichni jsou špatní, nelze se s nimi dohodnout, nemají Tě rádi, nepomáhají Ti, Tvojí sestře pomáhají, přestože je to všechno její vina.
Ty a sestra jste se nepohodly - pokud s ní rodiče takto bezvýhradně souhlasí (a nebylo to už dříve o tom, že by ji odjakživa nějak preferovali, jak se bohužel občas stává), pravděpodobně nebude ve všem úplně mimo. Nějakou svou pravdu v tomto konfliktu mít bude. Nechci říct, že Ty jsi ta špatná, to bych si nedovolila, na to málo známe situaci - ono nejde o to, kdo je špatný. Mezilidské vztahy jsou vždycky nejméně o dvou lidech a většinou bývá nějaká ta chybička na obou stranách.
Pokud Tě trápí, že s rodiči nevycházíš, pokus se to nějak spravit - a začni od sebe. Skutečně jsi v celém problému „svatá“? Tu odpověď dej hlavně sama sobě, není potřeba to rozebírat veřejně, to jsi pravděpodobně nechtěla.
Jsem vážně naštvaná. Před rokem jsem se pohádala se setrou, od té doby ona mě vymazala ze svého života. Rodičům zakázala za mnou chodit-to jí neprošlo. Co mě ale štve je to, že naši ji hrozně pomáhají, táta jim seká trávu, jezdí s nima na dřevo, pokaždé, když něco potřebuje, tak hned jedou za ní. Za mnou né, já můžu prosit jak chci a telefon je hluchý. S nima jsem se nepohádala, ale tohle mi přijde nespravedlivý. Za celý rok tu byla máma 1× hlídat. Tátovi jsme říkali několikrát, že potřebujeme pomoc a ani jednou nepomohl.Je mi to tak líto, že snad ani nemůžu popsat