Piercing v pupku - suchá kůže

3
21.11.17 15:58

Piercing v pupku - suchá kůže

Dobrý den, nechala jsem si udělat piercing do pupíku, mám ho jít zhruba měsíc, bylo mi v salonu řečeno 2× denně umývat antibakteriálním mýdlem. Zarudnutí lehce zmizelo, avšak mám kolem,,dírek" velmi suchou kůži, takovou popraskanou. Máte někdo zkušenosti, je to normální nebo bych měla pupek něčím mazat? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
441
21.11.17 16:08

Mela jsem piercing snad vsude, krom pupiku. Pokud se ti jeste hoji, zkus vodu se soli a framykoin. Pokud mas zahojeno, tak vazelinu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.11.17 16:16
@Nikca145 píše:
Dobrý den, nechala jsem si udělat piercing do pupíku, mám ho jít zhruba měsíc, bylo mi v salonu řečeno 2× denně umývat antibakteriálním mýdlem. Zarudnutí lehce zmizelo, avšak mám kolem,,dírek" velmi suchou kůži, takovou popraskanou. Máte někdo zkušenosti, je to normální nebo bych měla pupek něčím mazat? :-)

Na tu suchou kůži bacha, měla jsem jí taky suchou a desinfekcí se mi ještě vysušovala až se mi nakonec protrhla a zůstaly mi na pupku dva dost hnusný hrbolky. A pak si ho nechávala po pár měsících znovu píchnout což už dost bolelo, protože to musela píchnout hlouběji. Mazala jsem pouze Betadine potom a až se to malinko zacelilo tak jsem opatrně lehce promazávala lékařskou vazelínou, ale jen tu kůžičku ne celé a dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
21.11.17 16:19

Probůh, hlavně ne ten zmiňovaný Framykoin, je to antibiotikum a to zpravidla pierceři bytostně nesnášejí :cert:, to je absolutní hovadina.
Mám několik piercingů (vč. pupíku) a jsem jak omalovánka a v životě bych na to tuhle mast neflákla. Oplachuj heřmánkem (koupíš v lékárně jako čaj) a pokud se kůže neuklidní, zajdi do salonu, kde ti to píchali, tam ti poradí. Mně kůže nikdy takhle nepraskala, ale antibakteriální mýdlo je celkem agresivní a vysušuje, tak pokud máš citlivější pokožku, je to jasný :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
21.11.17 16:52

Framykoin NE, mohl by napáchat více škody než užitku.. pokuď ti to nehnisá, framykoin tam nedávej.. To antibakteriální mýdlo je dobrý s tea tree.. Pak si udelej odvar z heřmánku a potírej.. a ještě je dobrý betadine roztok,, stojí asi 100kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33916
21.11.17 17:12

Framikoin ne třeba Betadine

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
21.11.17 17:19

@Kachorra @Kskaja ja teda framykoinem mazala uplne vsechny a mela sem hnedka zahojeno. Ale je fakt, ze ja si kazdej mazala tak 2 dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
21.11.17 17:45

@Nymphetamine No, každého věc, koneckonců. Já bych to na nic nepatlala jen tak, je to forma ATB a ta se dávají v případě infekce, nikoli za účelem hojení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
22.11.17 08:48
@Nymphetamine píše:
@Kachorra @Kskaja ja teda framykoinem mazala uplne vsechny a mela sem hnedka zahojeno. Ale je fakt, ze ja si kazdej mazala tak 2 dny

Kdybys to pouzivala pravidelne, kazdy den.. Tak ten framykoin, by si tam ten hnis ( jednoduse receno) vytvoril, aby mel co lecit.. Atb nepouzivat, tam kde nema smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek