Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, nechala jsem si udělat piercing do pupíku, mám ho jít zhruba měsíc, bylo mi v salonu řečeno 2× denně umývat antibakteriálním mýdlem. Zarudnutí lehce zmizelo, avšak mám kolem,,dírek" velmi suchou kůži, takovou popraskanou. Máte někdo zkušenosti, je to normální nebo bych měla pupek něčím mazat? ![]()
Mela jsem piercing snad vsude, krom pupiku. Pokud se ti jeste hoji, zkus vodu se soli a framykoin. Pokud mas zahojeno, tak vazelinu. ![]()
@Nikca145 píše:
Dobrý den, nechala jsem si udělat piercing do pupíku, mám ho jít zhruba měsíc, bylo mi v salonu řečeno 2× denně umývat antibakteriálním mýdlem. Zarudnutí lehce zmizelo, avšak mám kolem,,dírek" velmi suchou kůži, takovou popraskanou. Máte někdo zkušenosti, je to normální nebo bych měla pupek něčím mazat?
Na tu suchou kůži bacha, měla jsem jí taky suchou a desinfekcí se mi ještě vysušovala až se mi nakonec protrhla a zůstaly mi na pupku dva dost hnusný hrbolky. A pak si ho nechávala po pár měsících znovu píchnout což už dost bolelo, protože to musela píchnout hlouběji. Mazala jsem pouze Betadine potom a až se to malinko zacelilo tak jsem opatrně lehce promazávala lékařskou vazelínou, ale jen tu kůžičku ne celé a dovnitř.
Probůh, hlavně ne ten zmiňovaný Framykoin, je to antibiotikum a to zpravidla pierceři bytostně nesnášejí
, to je absolutní hovadina.
Mám několik piercingů (vč. pupíku) a jsem jak omalovánka a v životě bych na to tuhle mast neflákla. Oplachuj heřmánkem (koupíš v lékárně jako čaj) a pokud se kůže neuklidní, zajdi do salonu, kde ti to píchali, tam ti poradí. Mně kůže nikdy takhle nepraskala, ale antibakteriální mýdlo je celkem agresivní a vysušuje, tak pokud máš citlivější pokožku, je to jasný ![]()
Framykoin NE, mohl by napáchat více škody než užitku.. pokuď ti to nehnisá, framykoin tam nedávej.. To antibakteriální mýdlo je dobrý s tea tree.. Pak si udelej odvar z heřmánku a potírej.. a ještě je dobrý betadine roztok,, stojí asi 100kč.
@Kachorra @Kskaja ja teda framykoinem mazala uplne vsechny a mela sem hnedka zahojeno. Ale je fakt, ze ja si kazdej mazala tak 2 dny
@Nymphetamine No, každého věc, koneckonců. Já bych to na nic nepatlala jen tak, je to forma ATB a ta se dávají v případě infekce, nikoli za účelem hojení
@Nymphetamine píše:
@Kachorra @Kskaja ja teda framykoinem mazala uplne vsechny a mela sem hnedka zahojeno. Ale je fakt, ze ja si kazdej mazala tak 2 dny
Kdybys to pouzivala pravidelne, kazdy den.. Tak ten framykoin, by si tam ten hnis ( jednoduse receno) vytvoril, aby mel co lecit.. Atb nepouzivat, tam kde nema smysl.