Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Máme kočku ktera má přístup pouze do jedné místnosti v bytě. Trpí neustále blechami. Ačkoliv do jinych místností nesmí, blechy se nám roznesly po celém bytě. Začal boj, každodenní úklid. Výsledek je takový ze blechy jdou po mně. Kočka se nedaří odblesit. Ja se zhroutila. Denně jsem pokousana. Moc mě to svědí. Mám hrozny strach že blechy máme uz i v posteli nebo ve vlasech. Je vubec mozny aby se chovaly jako vši? Ve vlasech jsem nic nenasla, ale už jsem paranoidní. Moje kůže je v silenym stavu. Biokill jsem zkoušela, efekt nula. Co dělat dal? Když to reknu hnusně az kočka umře, umřou u blechy v bytě? Uz dal takhle nemůžu žít.
@Tom-Jerry doufala jsem že ne. Určitě jich ale bude ubyvat protoze kočka se nam nedari odbesit a to je také kámen úrazu. Shazuje stále nová vajíčka
Asi bych se domluvila s veterinářem na ošetření kočky a s deratizérem na vyčištění bytu.
Prosím tě, kočce kupo obojek Foresto, jedině tenhle, a je odblešená raz dva, neváhej a nasaď jí ho, je i pro kočky, domu pozvi deratizátora, vystříká byt za pár stovek, pro lidi neškodnou chemií, a máš klid. Do týdne jste bez blech.
@Tom-Jerry souhlasím, neumřou, bléé, začnu se drbat
, fuj fuj tyto zvířatka nenávidím, teď zpět k tématu
no určitě bych se odizolovala od ostatních, kompletně všechno odblešila včetně oblečení a co s kočkou, no já bych ji asi dala opravdu někam pryč, nebo bych riskla a použila co nejeefektivnější přípravek na blechy, a zkusila to, no ale opravdu nevím,
A až kočka umře, bude to ještě horší. Nech si vystříkat byt a jí nasaď obojek Foresto
@linda755 no jo, ale vy jste také zablečení, a je to v posteli, na oblečení, a tím se to také šíří ![]()
@terinka4444 zkusím obojky nikdy nezabraly tak vyzkouším ještě tenhle. Kocka dostala i tabletu, opět efekt nic.
Hlavně nezoufej. Hroutit se z blech je nesmysl. Zítra zavolej nějakého deratizéra a kočku vezmi na veterinu. Bude to stát peníze, ale zbavíš se blech. Přeci nejsou nesmrtelné.
@tumpach v posteli jsem nikdy žádnou nenašla. Pouze na podlahach a kočce. Spíš mam strach aby mi nevlezly do vlasu a nekladly tam neco jako hnidy
@linda755 píše:
@terinka4444 zkusím obojky nikdy nezabraly tak vyzkouším ještě tenhle. Kocka dostala i tabletu, opět efekt nic.
jediné co na trhu funguje ještě je tenhle foresto, fakt je dobrý, osobní zkušenost. My tady máme ježky, to je blešárna hrozná, obě kočky furt tahaly blechy, jsou tady kuny, s těma se prával pes, takže to bylo hrozný, nic nezabíralo, barák mi stříkal deratizátor 2×. Teď mají všichni obojky foresto a je svatý klid. Jednou za půl roku vyměním a blechu jsem neviděla ani nepamatuju.
@linda755 no, co já vím, tak i povlečení a oblečení se usazují, že je nevidíš, je možné ale mohou být ![]()
@linda755 píše:
@tumpach v posteli jsem nikdy žádnou nenašla. Pouze na podlahach a kočce. Spíš mam strach aby mi nevlezly do vlasu a nekladly tam neco jako hnidy
to určitě ne, toho se bát nemusíš
Vím jak se cítíš, moji rodiče se s tím už také potýkají 4 měsíce. Maji psa a kočku, oba jsou domácí, ale mají velkou zahradu, takže pes běhá po zahradě a kočka má přístup ven na terasu. Blechy objevili prvně na kočce, která na noc chodí spát do sklepa, pes si přes den s ní hraje, takže to chytl taky. Koupili několik litrů biokillu, vše vyprali, mají parní vysavač, tak komplet celý barák vzali tou párou, obě zvířata jsou nastrikana sprejem, mají obojky a jsou vykoupana. Stale se ještě někde objevují sem tam. vycetli jsme, že blechy přežívají v různých spárách v podlaze, pod skříněmi, pod gaucem a všude se vesele množí. Našla jsem, že je dobré dát všude ořechové listy, a stříkat zvíře vylouhovanym citronem a na podlahu koupit borax. Je to fakt ale nekonečný příběh..u mých rodičů byli blechy ale jen na zvířatech, to jich u vás musí být hodně, když jsi tak postipana. Chápu tvé zoufalství, moji rodiče už jsou z toho taky úplně mimo.