Ekzém u 9měsíčního dítěte

519
3.11.17 22:39

Ekzém u 9měs dítěte

Ahoj,

prosím o radu-sdílení nazoru-zkušenosti. Synovi se ekzém objevil +-ve 3 měsících a to na nožkách jako suché flíčky bez zabarvení. V 5-6měsících došlo ke zhoršení a výsevu ložisek kolem krku a na hrudi. V létě skrz pocení měl jednu skvrnu mokvavou, tzv.„hot spot“, jak se ochladilo, nastalo zlepšení, ale vzdy se mu to zhorší po nějakém jídle co sním já či on sám. Škrábe se, jednoho hot spotu jsme se nemohli zbavit, partner a pediatra mě ukecali do kortikoidů, po nich se skvrna stabilizovala. Teď má ale výsev horší, dokonce má další novou skvrnu na krku, tuším, že po mangu či batátu. Je mi ho líto, nevím pořádně, co s tím :( od mudr mám napsaný krém, ktery míchaji v lékárně, ale ten neléčí. Kortikoidy nejsou řešení. Dále mame jeste jednu mast, ta hojí trochu, ale vysušuje, a taky to bude chemická zálezitost, smrdí jako pytiol.
Přemýšlím, že vysadím mléko na pár týdnů, jestli třeba nemá intoleranci, vajíčka taky následovně… kojíme.
Nevím, jak mu pomoci. Bojím se jít s tím ke kožní, dneska všichni cpou akorát ty kortikoidy, který akorát ničí kůži aj.

Díky za rady a vyslechnutí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
174
3.11.17 23:21

Hm, ja mám zkušenosti s ekzemy, lupenkou atd, ale až tak po nástupu do školy. Taky bych zkusil změnu „stravy“ a vysadit mýdla i změnit prací prášek. Ale k té kožní bych zašel. Je tam i varianta přidávat něco do koupele Pokud mu to mokvá, tak bych neexperimentoval… a řešil to s dětskou kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
3.11.17 23:27

Nasadila bych dietu, ekzem u kojencu je nejcasteji projevem alergie na potraviny. Vysadila bych minimalne na 14 dni vse, co obsahuje mleko, vejce, soju, hovezi a kureci maso, psenici (nejcastejsi a nejsilnejsi alergeny). Pokud by se objevilo zlepseni, opatrne bych zkousela pridavat zpet. Urcite bych po tu dobu nezavadela nove potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
4.11.17 06:19

Nasadila bych dietu a zlusila honeopatika. U nas zabralo. Vysad nektere alergizujici potraviny. Ne vsechny to se jednak zblaznis a jednak neni co jist:)

Vysadila bych( i u tebe pokud kojis) mlwko, lepek, ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31008
4.11.17 06:25

@KristynaTita Na pomohlo vysadit z jidelnicku (hlavne tedy meho) cukr. A nenech se zmast tim, ze predtim urcite potraviny problemy nedelaly, on se ten ekzem objevuje prave az kolem toho 3-5 mesice. Musis najit, co z jidelnicku ho ovlivnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2438
4.11.17 06:55

@KristynaTita Zkoušeli jste bepanthen sensiderm krém? Nám teďka pomohl na ekzém…pokud to nepomůže tak kortikoidy asi budou nutné bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
4.11.17 07:23

Nam mudr napsala excipial a děs vic to rozjelo, zacala jsem vysusovat zinkovkou nebo sudocremem mazala jsem dokud flicky nebyly uplne suche a az kdyz se zacaly ztracet pak jsem začala promazavat obyc. Modrou indulonou kazdy vecer a máme vše pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
4.11.17 07:38

Dcera ve stejnem veku taky trpela na ekzem…ted uz je predskolacka a vse je pryc :palec: U ni ekzem zhorsovalo skoro vsechno ovoce… mohla jen banany a jablky. Nejhorsi byly citrusy, jahody, ale i rajcata… nesnasela ani stavy a bonbonky - my je teda nedavame, ale kdyz se nekde nachomytla. Pri vysevu-zhorseni jsem ji vzdy nekolik dni mazala kirtikoidy, protoze to jedine pomahalo rychle… jinak by se uskrabala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
4.11.17 07:40

Jedinna nechemicka ucinna lecba je dovolena u more ;) Min 2 tydny koupat jen v mori ( zadny bazen! ani sprcha!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33150
4.11.17 07:41

U ekzematika bych byla velmi opatrná s prikrmy a odpustila bych si jakekoliv experimenty typu mango. Jídlo bych dávala jen domácí, skleničky výjimečně a po důkladném prostudování složení.
Kortikoidum bych se nevyhybala, stejně tak antihistaminikum, pomuzou zklidnit prvotní reakce. Pak to chce promazavat, budete muset vyzkoušet, co vám sedne. Me třeba stačí lékařská vazelina v kombinaci s modrou ci měsíci indulonou.
A samozřejmě koupat co nejméně, jen vodou, praci prášek bez vune, žádnou avivaz, dávat míchání navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.11.17 07:42

Synovi vadí určité potraviny, nejí je tedy on a ani já + se mu to zhorší při nemoci (s tím tedy nic neudělám). Dále mu vadí klasické pleny a vlhčené ubrousky (typy Pampers, Huggies,…), tak taky nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33150
4.11.17 07:43

A s ekzemem bych chodila jen a pouze ke kožní. Pediatri s atopakem nic moc nesvedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
4.11.17 09:00

Někomu hodně pomáhá propolisová mast, ale vyzkoušet opatrně, propolis je alergen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
4.11.17 09:46

Na kožní pravděpodobně je to atomicky ekzém, syn ho měl cca do roku a občas se ještě objeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85778
4.11.17 09:50

Pridejte se na facebooku do Skupiny Svět non toxic, tam to resi denodenne. V cem perete, kojite? Co ma za UM a prikrmy? Cim mazete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek