Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pricina je ve strevech plus zalezi na domacnosti, prasku. Kozari napisi jen kortikoidy a neresi pricinu. Tu musi objevit zakladatelka sama.
@blumen To souhlasim, ze na to musime prijit sami.. praci prasky jsme stridali, to clic nemelo
@katyna1984 Souhlas, zkusim dietu, vsazim, ze se mu to zlepsi
@Cuddy prvni zhorseni nastalo po mnou snedene cokolade, tak na tom cukru neco bude. diky moc
@KristynaTita Nevím, jestli máte zkušenosti s ekzémem z rodiny. Ale počítej s tím, že ekzém se horší v podzimních a jarních měsících. Taky je horší v obdobích oslabené imunity/při nemocech nebo pokud je člověk ve stresu.
A je to celoživotní záležitost, i když nejhorší projevy jsou většinou v dětství a s věkem se to lepší až příznaky téměř vymizí či se objevují jen velmi sporadicky.
@KristynaTita píše:
@Cuddy prvni zhorseni nastalo po mnou snedene cokolade, tak na tom cukru neco bude. diky moc
Ono kakao je jedním z častých alergenů. Nemusí jít tedy ani o cukr jako takový. Antisacharidová dieta je dobrá prý na kvasinky, i když u mě to teda moc efekt nemělo.
@KristynaTita píše:
@blumen To souhlasim, ze na to musime prijit sami.. praci prasky jsme stridali, to clic nemelo
A jake jste zkouseli? Ty pro deti to je sama chemie. Chce to netoxicke, pridejte se do te skupiny, jak jsem psala (Sonnet neutral, mydlovy sliz domaci atd). Vse se musi preprat alespon 3× a prat v tom cela rodina.
Jinak protikvasinkova dieta u Vas a dietete - nic mlecneho, ne bilou mouku, cukry. Hodne zelene zeleniny, na piti cisty rooibos, probiotika a Hylak forte. Vydrzet aspon mesic, u nas zlepseni po 6 tydnech. A zmenit ten praci prasek atd. A UM davate? Na prikrmy zadna mrkev - zhorsuje ekzem, nedavam dceri vubec.
@blumen peru v eko od zacatku. s kvasinkama bojuju dlouhodobě, no. kojime
@blumen píše:
A jake jste zkouseli? Ty pro deti to je sama chemie. Chce to netoxicke, pridejte se do te skupiny, jak jsem psala (Sonnet neutral, mydlovy sliz domaci atd). Vse se musi preprat alespon 3× a prat v tom cela rodina.Jinak protikvasinkova dieta u Vas a dietete - nic mlecneho, ne bilou mouku, cukry. Hodne zelene zeleniny, na piti cisty rooibos, probiotika a Hylak forte. Vydrzet aspon mesic, u nas zlepseni po 6 tydnech. A zmenit ten praci prasek atd. A UM davate? Na prikrmy zadna mrkev - zhorsuje ekzem, nedavam dceri vubec.
Presne tak, tady se pripojuji. Nam to pomohlo vyborne. Na Modrem konikovi je Poradna pro atopicky ekzem, uzitecny hlavni clanek a spousta rad v diskuzi. Protikvasinkova dieta - zadne cukry pokud kojite (ja si treba trosku i dala, ale fakt omezene), hodne zelene zeleniny, omezit bilou mouku a pit Hylak probiotikum. Pokud zaklad nepomuze, musi se jit dal k dalsim alergenum. U nas to bylo mleko - rozjelo se to po ockovani. Kojila jsem, tak jsem drzela tu dietu ja a synovi se to opravdu spravilo tak, ze je uz pres rok a pul bez projevu. Je to super. Ji naprosto normalne (nemuze jen to mleko), ale teda snazim se neprehanet cukr a jist zeleninu.
Dalsi vec je psravne mazat. Nam nepomohla ani kozni, bud daji hend kortikoidy nebo radi promazavat, coz je spatne. Musi se vysusit - zinkova mast rano, ichtamolova treba vecer a az je to v barve kuze tak hydratovat! Fakt bych se podivala na ten MK a uvidte, ze to pomuze! Drzim palce